загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Пенсія стане недоступною для багатьох українців, пенсійний вік в Україні скоро зміниться": експерти сказали, чого чекати простим громадянам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні для виходу на пенсію за віком потрібно мати достатньо страхового стажу. Відповідно до набутого стажу українці можуть піти на заслужений відпочинок в 60, 63 або 65 років.

Причому пенсійний вік в Україні поступово підвищуватиметься. Як інформує "biz.today.ua", розмір страхового стажу, необхідний для виходу на пенсіюю буде змінюватись поступово аж до 2028 року.

Свій, вже накопичений, страховий стаж можна дізнатись, відвідавши веб-портал Пенсійного фонду. Увійшовши до особистого кабінету, потрібно перейти до розділу “Мій страховий стаж”. Відповідне посилання знаходиться ліворуч. Власне, тут ви і отримаєте дані про сплачені внески та вже набуту вами кількість років страхового стажу.

Якщо кількість заробленого вами стажу достатня для виходу на пенсію, то вам залишається спокійно очікувати досягнення відповідного віку. Але якщо ви ще не набули достатньої кількості років, то доведеться розрахувати, скільки років ще потрібно пропрацювати. Для таких підрахунків є шкала відповідності року виходу на пенсію та необхідного стажу.

Отже якщо ви розраховуєте піти на заслужений відпочинок у 60 років, вам знадобиться стільки страхового стажу: 2023-го – від 30 років; 2024-го – від 31 року; 2025-го – від 32 років; 2026-го – від 33 років; 2027-го – від 34 років; 2028-го – від 35 років. В Україні відбувається підвищення пенсійного віку: коли реально можна вийти на заслужений відпочинок Але якщо до 60 років ви ще не накопичите потрібної тривалості стажу, то у вас буде шанс отримати пенсію в 63 роки.

Для цього вам потрібен буде такий розмір стажу: 2023-го – від 20 до 30 років; 2024-го – від 21 до 31 року; 2025-го – від 22 до 32 років; 2026-го – від 23 до 33 років; 2027-го – від 24 до 34 років; 2028-го – від 25 до 35 років. У разі, якщо і в 63 роки ви не накопичите потрібних років, то вийти на пенсію ви можете у 65 років.

Джерело:
До списку новин