загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Надбавки для пенсіонерів: як не втратити можливість підвищити виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерам в Україні надається можливість отримувати надбавки до своїх щомісячних виплат залежно від віку, інвалідності та стажу роботи. Які категорії громадян мають право на додаткові виплати і як скористатися цими перевагами, Пенсійний фонд України (ПФУ) розповів на своїй сторінці у Facebook.

Одержувачам пенсій можуть бути призначені додаткові виплати в межах надбавки по догляду, яка встановлена українським законодавством і описана в постанові Кабінету Міністрів України від 16 липня 2008 року № 654 "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян".

Право на надбавку мають громадяни України, які отримують пенсію відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб". Надбавка по догляду призначається: особам з інвалідністю I групи; одиноким особам з інвалідністю II групи, які потребують постійного догляду або досягли пенсійного віку; одиноким особам з інвалідністю III групи, які досягли пенсійного віку; одиноким одержувачам пенсії за віком та за вислугу років, які потребують постійного догляду.

Як правильно оформити надбавку Для отримання надбавки необхідно подати заяву (за винятком осіб з інвалідністю I групи) і довідку від медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), а також висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного догляду. Під час подання заяви пенсіонер (окрім осіб з інвалідністю I групи) зазначає, що в нього немає працездатних родичів, які за законом зобов'язані утримувати його.

При цьому місце проживання цих родичів (разом чи окремо) не впливає на можливість отримання надбавки.

Джерело:
До списку новин