загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія і соцвиплати одночасно: хто з українців може отримати допомогу від держави

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Окрім соціальної допомоги від держави деяким категорія українців може так само призначатися пенсія Деяким категоріям українців окрім соціальної допомоги від держави може так само призначатися пенсія.

Право на такі виплати мають, люди, у яких є інвалідність будь-якої групи з дитинства (встановлена з 18 років). От тільки розмір виплат буде різним і залежатиме саме від групи. Такі українці можуть окрім належних їм соцвиплат отримувати й інші види допомоги.

Зокрема, як зазначають у Пенсійному фонді, пенсію по втраті годувальника за наявності права на неї призначають:

особам з інвалідністю з дитинства І групи – 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (станом на 2023 рік – 2093 грн);

особам з інвалідністю з дитинства II групи – 80% прожиткового мінімуму (1674,40 грн);особам з інвалідністю з дитинства III групи – 60% прожиткового мінімуму (1255,80 грн);

на дітей з інвалідністю віком до 18 років виплачують 70% (1465,10 грн). Це передбачено Законом України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю». 

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається в розмірі: на одного непрацездатного члена сім’ї – 50% пенсії за віком померлого годувальника;на двох та більше непрацездатних членів сім’ї – 100% пенсії за віком померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частками.

Джерело:
До списку новин