загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії по інвалідності: яких змін чекати українцям з 1 серпня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи буде підвищення пенсій по інвалідності Пенсії по інвалідності були проіндексовані у березні, тому у серпні сума виплат залишиться без змін.

Однак, пенсія може збільшитись внаслідок традиційної серпневої надбавки до Дня незалежності України.

Розмір доплат також залежить від групи: І група – 100% пенсії; ІІ група – 90% від загальної суми; ІІІ групи – 50% від розміру пенсії призначеної за віком.

Зверніть увагу! Період від дня встановлення інвалідності до настання 60 років зараховується до страхового стажу при обчисленні пенсії за віком. Які пенсії в осіб з інвалідністю В залежності від ступеня втрати працездатності визначається група інвалідності. У підрахунках враховується вік та страховий стаж особи.

Згідно з останнім перерахунком, мінімальна сума для кожної категорії складає: І група – 2 300 гривень. II та III групи, при умові, що особа не працює – 2 100 гривень. II та III групи, якщо особа працює – 2 093 гривні. Важливо! Пенсія по інвалідності надається тільки при умові наявності страхового стажу від 1 до 15 років. Хто отримає надбавки в серпні Додаткові виплати до Дня незалежності України, традиційно, отримують особи, що мають заслуги перед державою.

Цікаво! У 2022 році сума надбавок сягала 5 тисяч гривень Цьогоріч додаткові виплати отримають: інваліди війни I, II та III групи; учасники бойових дій, війни та Революції Гідності, що постраждали; члени сімей загиблих у результаті воєнних дій; особи, які мають особливі заслуги перед державою.

Сума надбавок визначається індивідуально, відповідно того, у якій саме категорії знаходиться постраждалий. Розмір додаткових виплат у 2023 році поки невідомий.

Джерело:
До списку новин