загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відстрочити старість. Ліки від тиску збільшують тривалість життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Можливо, наука і не відкрила пігулку вічної молодості, але поширений препарат від гіпертонії подає надії на ефективне уповільнення старіння, згідно з дослідженням. Недавнє наукове дослідження, можливо, на крок наблизило нас до уповільнення старіння. Група міжнародних дослідників виявила, що препарат від гіпертонії під назвою рилменідин, який широко використовується, може допомогти сповільнити старіння у людей, що потенційно може призвести до здоровішої та повноцінної старості, пише ScienceAlert.

В основі цього дослідження лежить ідея обмеження калорій, що означає зменшення кількості енергії, яку ми отримуємо з їжею, але при цьому отримуємо всі необхідні поживні речовини. Комусь це може здатися складним завданням, але дослідження показали, що це дійсно може допомогти збільшити тривалість життя на різних тваринних моделях.

Рилменідин потрапив у поле зору дослідників завдяки своїй відомій здатності імітувати ефект обмеження калорій на клітинному рівні. Препарат просто обманює клітини, змушуючи їх поводитися так, ніби вони отримують менше енергії. Потенційно це може дати нам переваги обмеження калорій без необхідності скорочувати їх споживання.

Під час експерименту команда вводила рилменідин молодим і старим черв'якам Caenorhabditis elegans — істотам, яких часто використовують у наукових дослідженнях через схожість багатьох їхніх генів із нашими. Як і очікувалося, черв'яки прожили довше і продемонстрували поліпшення здоров'я.

Дослідники також спостерігали аналогічний ефект у мишей, що дає змогу припустити, що препарат може мати ширше застосування у різних видів. Що ще більш цікаво, вони виявили в клітинах особливий сигнальний рецептор під назвою nish-1. Схоже, що цей рецептор відіграє ключову роль в ефективності рилменідину і може стати кандидатом для майбутніх антивікових методів лікування.

Але перш ніж починати радіти, важливо пам'ятати, що це дослідження, а черв'яки і миші — це, врешті-решт, не люди. Нам належить пройти ще довгий шлях, перш ніж ми зможемо дізнатися, чи буде рилменідин чинити таку саму антивікову дію на людей і про побічні ефекти такого типу застосування.

Джерело:
До списку новин