загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борги по комуналці: що грозить пенсіонерам і всім українцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під час війни в багатьох українців з’явилось чимало боргів за комунальні послуги і в реєстрі вже зафіксовано сотні тисяч громадян. Якщо ігнорувати їх погашення, за рішенням суду, споживачам можуть блокувати доступ до банківських рахунків. Зауважимо, що на час дії військового стану боржникам не будуть відключати комунальні послуги.

Також, від примусової сплати звільнені переселенці, які продовжують проживати в зоні бойових дій. Але борги все ж доведеться повертати. Для впливу на боржників використовуються різні інструменти, в тому числі на споживачів можуть подавати до суду, який вони, як правило, програють.

Тому виконавці судового рішення можуть арештовувати майно чи усі банківські рахунки споживача. У випадку, якщо інформацію щодо боргів будуть передавати в Бюро кредитних історій, то споживач не зможе в майбутньому оформити кредит. Також, у боржників можуть конфісковувати майно.

Накопичення боргів може призвести і до того, що у відповідності до закону, громадян можуть позбавити 50% пенсії. Спілка споживачів комунальних послуг повідомила, що загальний розмір боргу вже оцінюється в рекордних для країни 140 млрд грн. Як вихід із ситуації, споживачам пропонують оформити субсидію чи влаштуватись на роботу. Але краще не накопичувати борги, адже арешт майна чи блокування рахунків є реальними.

Джерело:
До списку новин