загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські пенсіонери можуть втратити пенсію: Рада схвалила законопроєкт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

24 серпня Верховна Рада схвалила законопроєкт, згідно з яким українські пенсіонери, які не витрачатимуть гроші зі свого пенсійного рахунку протягом 6 місяців, можуть втратити пенсію. Також відтепер пенсіонери, які знаходяться на тимчасово окупованій території, можуть втратити пенсію, якщо не складуть відповідні звернення до Пенсійного фонду.

Ініціатором проєкту виступив Кабмін в особі Міністерства соціальної політики. Відповідно законопроєкту 9453, відтепер банки зможуть забрати кошти з рахунку пенсіонера на вимогу Пенсійного фонду, якщо протягом 6 місяців були відсутні видаткові операції з такого рахунку. Також законопроєкт встановлює, що пенсіонери, які знаходяться на тимчасово окупованій території, можуть втратити пенсію, якщо не складуть відповідні звернення до Пенсійного фонду. Натомість, Мінсоцполітики обіцяє поліпшити умови для пенсіонерів, які опинилися за межами України.

Законопроєктом 9453 також розширюються підстави для припинення виплати пенсії: у разі неотримання пенсії протягом 6 місяців підряд в організаціях, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або в разі відсутності протягом 6 місяців підряд видаткових операцій в установах банків за поточними рахунками, на які проводиться виплата пенсій;у разі непроходження фізичної ідентифікації у випадках, передбачених законодавством.

Законопроект передбачає, якщо протягом 6 місяців підряд за поточними рахунками, на які проводиться виплата пенсій, не буде здійснено жодної операції, пенсіонера повідомлять за 14 днів до закінчення зазначеного строку про те, що рахунок може бути заблокованим. Після закінчення зазначеного строку банки повідомлять територіальним органам Пенсійного фонду.

Джерело:
До списку новин