загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрет довголіття. Учені розповіли, що допоможе жінкам дожити до 100 років і більше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У новому дослідженні вчених із Каліфорнійського університету в Сан-Дієго взяли участь понад 50 000 жінок, старших за 60 років. Дослідники порівняли тих, хто зберігав свою вагу стабільною протягом 3 років, з тими, хто втратив щонайменше 5%.

Результати дослідження свідчать про те, що схудлі жінки мали на 38% менше шансів дожити до свого 100-річчя, на 33% менше шансів дожити до 90 років і на 35% менше шансів дожити до 95 років. 

Вчені відзначають, що ці результати особливо стосувалися тих, хто скинув зайві кілограми ненавмисно, оскільки втрата ваги могла бути пов'язана з поганим здоров'ям, стресом або слабкістю. Водночас учені зазначають, що людям, яким лікарі радять схуднути за станом здоров'я, не слід орієнтуватися на результати цього дослідження, особливо, якщо вони страждають на ожиріння.

Результати дослідження також показали, що жінки, які набирали понад 5% ваги свого тіла, не мали ні більшої, ні меншої ймовірності дожити до 90 років і старше.

Вчені вважають, що це може бути пов'язано з тим, що збільшення ваги в середньому або молодшому віці з більшою ймовірністю призведе до скорочення тривалості життя. За словами автора дослідження, доктора Аладдіна Шадьяба, результати їхньої роботи підтверджують, що стабільна вага є інструментом для досягнення довголіття для літніх жінок. Якщо ж жінки втрачають вагу, хоча й не намагаються цього зробити, це може бути попереджувальною ознакою поганого здоров'я та предиктором зниження тривалості життя. Зазначається, що загалом у дослідженні взяли участь 54 437 жінок віком від 61 до 81 року на момент старту аналізу.

Трохи більш ніж половина дожили до 90 років, а близько 9% учасниць дослідження дожили до 100 років.

Джерело:
До списку новин