загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рахують кожне поліно: як 30% зростання вартості дров на Чернігівщині вплинуло на попит

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ціна на дрова у 2023 зросла на 30%, сказав Суспільному директор Держпідприємства Корюківське лісове господарство Андрій Лашко. Попит також зріс. Платити треба не тільки за дрова, а й щоб їх попиляли та порубали, розповіли пенсіонерки з Корюківського та Новгород-Сіверського районів.

Олена з села Холмів живе сама. Їй 78 років. Половину хати опалює газом – його вартість покриває субсидія, іншу половину — дровами, їх жінка купує. "Якщо через два дні, на третій топити, а не кожен день протоплювати, аби не вмерти від холоду, так вистачить на цю зиму ще.

Дрова коштують дуже дорого: сім тисяч машина, а порубати, попиляти та ще й помогти позаносити, бо не подужаєш". Селище Холми газифіковане. Попри це, біля дворів лежать купи дров. Надія будинок опалює газом, проте цього року заготувала також дрова, на випадок блекаутів. "Як світла немає, котел то не працює газовий – треба топитись дровами, грубу топити чи піч". Пенсіонерка Тамара з села Смяч живе сама.

Пенсія у неї 2760 гривень. Опалює хату дровами. "Якби мені не дали субсидії, я б їх не купила – дрова три з половиною тисячі гривень, порубати — ще 600. 4100, а в мене — 2760. Кажуть, що треба відкладати, а як відкладати?" Субсидії вистачає на один причеп дров.

Тому розраховує так, щоб вистачило на всю зиму – рахує кожне поліно. "У машині було 520. Як я рахувала: занесу 50 і запишу, занесу – і запишу. 520 полін, а на пів року треба 540, от і рахуй, значить – не вистачає".

Джерело:
До списку новин