загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Малопомітний фактор, який щодня краде нашу енергію: китайська мудрість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

20-річний юнак прийшов до свого старенького дідуся і запитав: «Скільки в людини має бути друзів?». Мудрий дідусь сказав: «Піди в сад і знайди стиглий плід. Дістань його і принеси. Так тобі відкриється істина».

Хлопець прибіг у сад, але всі стиглі плоди висіли високо. Він зрозумів, що мав на увазі дідусь, без сторонньої допомоги тут не впоратися. Він покликав сусіда, з яким дружив, той став йому на плечі, але вони зрозуміли, що потрібно ще як мінімум четверо хлопців, щоб дотягнутися до яблук і груш.

Юнак покликав усіх своїх друзів, вони ставали один одному на плечі, утворюючи вертикальні ланцюжки, і таким чином дотягувалися до гілки. “Я зрозумів, чого ти хотів навчити мене, дідусю” – сказав внук. 

«Чим більше у людини друзів, тим краще! Разом ми можемо все! А дідусь засміявся і відповів: «Нічого ти так і не зрозумів! Друзів має бути рівно стільки, щоб один із них здогадався присунути до дерева сходини». ***

У моєму оточенні є люди, які змушені спілкуватися з величезною кількістю людей – співробітники сфери послуг, викладачі, гіди. І є ті, хто у спілкуванні вкрай обмежений своєю професією. Так ось, перші постійно скаржаться на втому, а другі – доброзичливі та веселі.

Чому так? Тільки не треба про енергетичний вампіризм розповідати. Відомий поет дійшов висновку, що з віком хочеться більше часу витрачати на те, щоб пізнавати себе, чути себе і глибоко нещасний той, хто змушений заглушувати свій внутрішній голос чужими голосами. Людей, на честь яких ми можемо назвати дитину чи довірити усі свої таємниці – одиниці. 

Більшість – приятелі, з ними весело, але постійно контролюєш себе: аби чого не промовити, або не поранити словом, аби не викликати злість і заздрість. Тяжка праця. Прислів’я про те, що потрібно мати 100 друзів, гарне лише для молодих, які пізнають світ і шукають у ньому себе. Після 30-40 років спілкування необхідно мінімізувати, будувати навколо себе невидимий оку паркан, йти в зону недосяжності телефонних дзвінків.

До списку новин