загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про палац у Новій Чорториї та його історію розповіли фінальному випуску Файного подкасту замками Волині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Файний подкаст про Палац Прушинських-Оржевських – це 25-й випуск про замки та палаци історичної Волині. Розташована пам’ятка у Новій Чорториї. Сьогодні це Любарський район Житомирської області.

Наш гість подкасту, краєзнавець Ігор Довбиш розповів про: історію давнього містечка Нова Чортория поява палацу і хто такі Прушинські-Оржевські як зберіглася садиба і парковий комплекс до наших днів чому у палаці зупинявся Симон Петлюра у 1919 році інші цікаві локації, які можна відвідати неподалік.

«Завдяки розміщенню на території садиби навчального закладу цей унікальний палацово-парковий ансамбль зберігся до нашого часу у первозданному вигляді. Але, на жаль, останнім часом будівля зазнає руйнування. Потребує негайного ремонту», – розповідає наш гід.

Він також зазначив, що у самому палаці збереглися давні сходи, прикрашені відбитками каштанового листя та геральдичним драконом. А також великий вітраж на античну тему. Вціліли два венеціанські дзеркала на бокових стінах.

Запрошуємо почути нашу історію про пам’ятку архітектури національного значення: linktr.ee/volyncastles Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО «Волинська фундація» за підтримки Українського культурного фонду.

До списку новин