загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонер встановив електростанцію прямо на городі: як дніпрянин підготувався до блекаутів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці активно готуються до зими та ймовірних блекаутів через атаки російських окупантів. Пенсіонер з Дніпра вирішив підготуватися самостійно: він збудував власну електростанцію прямо в себе на городі. Стало відомо, як він зміг це зробити. Як передає телеканал Дніпро TV, Олександр Клименко вже сім років користується вітровою електростанцію, яку збудував самостійно. Саме тому пенсіонер не боїться ймовірних блекаутів. Прямо посеред города в чоловіка стоять альтернативні джерела енергії, які заввишки понад вісім метрів.

Тому навіть коли у сусідів світла не було, в домі Олександра з цим проблем не відчувалося. Олександр розповів, що він все придумав абсолютно самостійно. Оскільки навіть інтернету в той період у нього не було. За його словами, він навіть трохи надихнувся Ейфелевою Вежею.

Два роки тому чоловік покращив свою станцію: поставив додаткову сонячну електростанцію. Проте спочатку він встановив її прямо на городі, що не було дуже зручно: доводилося переставляти обладнання постійно, оскільки сонце змінює положення.

Однак пізніше Олександр дізнався, що це можна зробити автоматичним. Однак вартість автоматичного обладнання виявилася не дуже маленька. За словами пенсіонера, не було в нього зайвих трьох тисяч доларів. Тому він і це вирішив зробити своїми руками: величезну вежу чоловік робив близько шести місяців. У результаті зібрані панелі можуть обертатися на 320 градусів: завдяки цьому вони міняють кут нахилу, щоб вловити максимальну велику кількість сонячних променів.

Блок керування та акумулятори в Олександра знаходяться вдома. Тому прямо з приміщення чоловік може керувати своїм обладнанням та стежити за всіма показниками. Пенсіонер зауважив, що сам монтаж обладнання дійсно не є "дешевим задоволенням".

Проте, переконаний Олександр, в результаті використання сонячних та вітрових станцій компенсує всю цю суму і навіть більше. Крім того, вже не потрібно сплачувати рахунки за електроенергію, а значить - економія грошей.

Раніше глава правління "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначав, що якщо російські терористи взимку не обстрілюватимуть об'єкти критичної енергоінфраструктури - наша держава має схему, як з електроенергією відбути зимовий період. При цьому критична загроза блекаутів, вважає Кудрицький, дуже малоймовірна. "З імпортом і, можливо, з включенням додаткових блоків на природному газі ми цю зиму маємо пройти.

Я вважаю, що вірогідність загальнонаціонального блекауту чисто умовна, бо ми, зокрема, навчилися протидіяти і таким загрозам в новому сезоні", – пояснив Кудрицький. Водночас українцям радять підготуватися до можливих проблем з електроенергією.

Нещодавно інструктор з виживання Сергій Білоус порадив громадянам придбати ліхтарики та запасні батарейки для них. Також варто заздалегідь купити газову лампу для приготування їжі та підготувати запаси різних консерв, каш швидкого приготування тощо.

Не варто також забувати про гігієну: повинні завжди бути в достатній кількості серветки, сміттєві пакети, відра тощо. "Під час блекауту батареї – холодні, а, зважаючи, на те, що вже осінь, і далі температура все падатиме, у багатоквартирних будинках буде, м'яко кажучи, не дуже комфортно.

Тому треба утеплити двері, вікна та балкони у квартирі. Це можна зробити за допомогою теплоощадної плівки, ущільнювачів для вікон, пінополіетилена або скотча", - порадив експерт.

Джерело:
До списку новин