загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія від 55 до 59 років — хто має право на достроковий відпочинок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У якому віці можна отримати пенсію достроково За певних умов деякі громадяни можуть вийти на "заслужений відпочинок" від 55 до 59 років. Як пояснюють фахівці, зокрема, у 55-ти річному віці на пенсію можуть виходити вчителі, якщо страховий стаж становить щонайменше 29 років і шість місяців. Проте в Україні право виходу на пенсію щороку ускладнюється, і в 2024 році вимоги зміняться — потрібно буде мати вже мінімум 30 років стажу. Хто з українців отримає пенсію до 60 років.

Щоб мати право на достроковий вихід на пенсію, потрібно працювати у певній сфері та мати достатньо стажу. Дозволяється претендувати на пенсію: артистам — якщо мають щонайменше від 20 до 35 років стажу; працівникам авіації — чоловікам зі стажем від 25 років, жінкам — від 20 років; працівникам охорони здоров'я та соцзабезпечення — від 25 років; спортсменам — якщо мають щонайменше 25 років стажу.

Також надається відповідне право: диспетчерам, які здійснюють керування повітряним рухом; інженерно-технічному складу цивільної авіації;бортпровідникам; працівникам залізничного транспорту і метро; працівникам, які трудяться на польових геологорозвідувальних роботах; працівникам лісозаготівель та лісосплаву; механізаторам; працівникам плавскладу морського, річкового флоту та рибної промисловості. Військові, начальницький і рядовий склад органів внутрішніх справ, поліцейські, які брали участь у бойових діях, також можуть претендувати на достроковий вихід пенсію.

Проте у разі досягнення 55 років — для чоловіків та 50 років — жінок. Ще одна умова дострокової пенсії — накопичення  стажу: для чоловіків — щонайменше 25 років;для жінок — щонайменше  20 років.

Що ще варто знати

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2024 року підвищиться максимальна сума пенсійних виплат. У зв'язку з цим деякі громадяни отримають чималу надбавку у більш ніж дві тисячі гривень. Також ми писали, що до кінця поточного року для певних категорій громадян може змінитися розмір пенсії. А деякі з українців можуть взагалі втратити виплати. Кабінет Міністрів збирається провести звірку соціальних виплат українців.

Джерело:
До списку новин