загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В уряді анонсували підвищення пенсії українцям із великим стажем

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці, що мають великий стаж роботи, можуть розраховувати на надбавки для пенсії за надстаж. Такі надбавки мають громадяни, в яких страховий стаж перевищує 30/35 (жінки/чоловіки) років. І вже незабаром ці надбавки стануть вищими. Про це розповіло видання fakty.ua.

Отже, громадяни, що мають стаж роботи, який перевищує нормативне значення, необхідне для виходу на заслужений відпочинок, мають право на отримання надбавки до пенсії за надстаж. Тобто, для отримання цієї надбавки страховий стаж має перевищувати: у жінок – 30 років; у чоловіків – 35 років.

При цьому розмір надбавки за кожний рік надстажу дорівнює 1% від розміру пенсії. Щоправда тут береться не пенсія конкретного громадянина, а розмір мінімальної пенсії. А мінімальна пенсія, у свою чергу, дорівнює прожитковому мінімуму (ПМ) для осіб непрацездатного віку.

Сьогодні ПМ становить 2093 грн, отже й надбавка за 1 рік надстажу становитиме 20,93 грн. І незабаром вона зросте. Адже з 1 січня в Україні зростає прожитковий мінімум для різних вікових груп. Зокрема, для людей непрацездатного віку ПМ буде дорівнювати 2 361 грн.

Таким чином, надбавка за 1 рік надстажу становитиме 23,61 грн. Наприклад, якщо жінка має 35 років стажу, то виходить, що у неї є 5 років наднормативного стажу. І вона отримуватиме щомісячну надбавку в розмірі: 23,61 грн х 5 = 118,05. Однак отримувати таку оновлену надбавку громадяни зможуть лише з 1 березня, а не з 1 січня.

До списку новин