загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чоловіки, які не зраджують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про що насправді думають моногамні чоловіки?

Судячи з відомостей, жінок можна простити за їхню цікавість щодо того, чи кожен одружений чоловік в наш час зраджує своїй дружині. Або, принаймні, кожний політик, кінозірка, генеральний директор або спортсмен будь-якої зовнішності. Хто б це не був: Ентоні Вайнер, Еліот Шпітцер, Ештон Катчер, Тайгер Вудс, Арнольд Шварценеггер або той мандрівний губернатор з Південної Кароліни - спектр  резонансних випадків невірності говорить про те, що американські чоловіки втратили свій моральний орієнтир та малодушно дотримуються принципу: «Що відбувається в Лас-Веґасі, залишається у Лас-Веґасі. По суті, це навіть не мусить відбуватися в Лас-Веґасі, щоб воно залишалося в Лас-Веґасі, бо все, що будь-де і будь-коли відбулося, не має значення. Навіть якщо мене піймають на місці злочину».

Кожен знає, чому чоловіки зраджують. Принаймні, всі думають, що вони знають. Теорія спрацьовує наступним чином: чоловіки - не абсолютно всі, але чимало, - це майже тварини. Вони ототожнюють себе з хижими мисливцями, на відміну від збирачів або дипломованих бухгалтерів вищої кваліфікації, або якихось профанів і, таким чином, вважають себе біологічно неспроможними залишатися моногамними.

Після того, як подібні чоловіки вигадали для себе це своєкорисливе, псевдонаукове обґрунтування, всі інші виправдання своєї невірності їм легко вигадати: їхні дружини більше не кохають їх, інтимні стосунки пішли на спад після народження дітей, захоплення від дружини зникло. Коли вони жорстоко відверті, то можуть зізнатися і визнати, що зустріли когось молодшого. Або когось, хто краще виглядає. Або когось багатшого. Або когось і молодшого, і кращого на вигляд, і багатшого. З ким інтимні стосунки просто неймовірні. Що й повертає нас до вихідної точки, а саме: багато хто з чоловіків - тварини.

Але більшість не є такими.

Статистичні дані свідчать про те, що зради навіть і близько не такі популярні серед звичайних людей, як це трапляється серед спортсменів, акторів, впливових чиновників і інших хтивих істот. За висновками головного соціологічного опитування, проведеного Національним центром вивчення громадської думки при університеті Чикаго, не більше ніж 22 відсотки чоловіків будь-коли були помічені у сімейній невірності, і лише одна людина з 20 зраджує дружині щорічно.

Тому якщо чоловік телефонує дружині, щоб сказати, що він буде працювати допізна, то існує 95 відсоткова ймовірність, що він насправді прикутий до його робочого стола, а не іде кудись з чарівною підлеглою, яка надає креативні послуги. (Чоловікам більш притаманно збиватися з шляху праведного, ніж жінкам, або, принаймні, їм більш притаманно визнавати це, хоча відсотковий розрив, здається, зменшується. Як свідчать дослідження: майже 15 відсотків жінок стверджують, що вони зраджували).

Наш природній інстинкт наказує нам вірити, що чесні чоловіки обожнюють тільки своїх дружин, блаженно щасливі в своїх стосунках і навіть ніколи не мріють про те, щоб залицятися до когось іншого, тому що це порушило б їхній особистий моральний кодекс. Ви можете будувати цілі суспільства довкола таких індивідів. Ці чоловіки готові працювати, щоб зробити шлюб успішним. Для них шлюб - це не абищо, не якась витівка. Керуючись цією логікою виходить, що чоловіки, які не зраджують - першокласні люди.

Але чи є вони такими насправді? Кожен з них?

За ці роки я зустрів декількох хлопців, які були невірні своїм дружинам, і купу-купезну тих, хто цього не робить. Або, скажімо, я думаю, що вони цього не роблять. Але чи можливо, що ці чоловіки тримаються на відстані від невірності не стільки через те, що вони люблять своїх дружин і навіть не тому, що вони вважають зраду аморальною, а можливо через якісь інші причини, не варті похвали? Прогляньте, хоча б просто заради аргументації, наступні пояснення, чому деякі чоловіки залишаються вірними партнерами:

Багато чоловіків неймовірно ліниві

Чоловіки полюбляють розвалитися на дивані, подивитися спортивні програми та випити пива. Романи ж, навпаки, є справою трудомісткою: вам потрібно прийняти душ, поголитися, користуватися дезодорантом, одягнути щось елегантніше, ніж спортивні штани, придбати квіти, сходити в кіно, читати книги час від часу, вигадувати компліменти, підтримувати розмову. Зрада дружині передбачає подорожі, резервування столика у ресторані, бронювання готельних номерів. Після того, як чоловік був одружений протягом кількох десятиліть, енергія, яку йому буде потрібно витратити на позашлюбних роман, може стати небезпечним для життя шоком його нервової системи. Це майже те ж саме, що переконати Сахару зазеленіти. Саме тому так багато людей старшого віку навіть не думають про зраду. Це дуже клопітка справа.

 

Деякі чоловіки страшенно несимпатичні

Жінки настійливо переконують, що зовнішній вигляд чоловіка для них навіть близько не настільки важливий, як для чоловіків, і що жінка не вагатиметься вийти заміж за непривабливого чоловіка, якщо він має інші якості, що можуть компенсувати його вигляд, такі як почуття гумору, високорозвинений інтелект... або вілла в Тосканії. Я вірю тільки в ту частину ствердження, де йдеться про віллу в Тосканії. Особисто не можу згадати, коли останній раз я бачив привабливу жінку з потворним чоловіком, власне я продовжую шукати подібні пари. Ви можете побачити жінку на 10 балів з чоловіком на 8, або 8 з 5, але ви не побачите жінку на 9 балів з «2- ох бальним чоловіком». І ось у цьому полягає причина, чому негарні чоловіки не хочуть зраджувати своїм дружинам.

Несимпатичний чоловік настільки задоволений, що знайшов жінку, яка готова споглядати на його «образ» протягом наступних 40 років, що немає жодного шансу, щоб він задумав ризикнути всім заради зради.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин