загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 способів як вести розмову з босом, щоб бути задоволеним своєю роботою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Існує безліч шляхів, як можна втратити задоволення від своєї роботи.

Можливо, ви переросли посаду і почуваєтесь надто кваліфікованими для неї. Ви застрягли в рутині, знуджені буденністю. Або, можливо, ви сердиті і невдоволені, оскільки не отримуєте шансів та визнання, які ви заслужили.

Переведіть дихання. Ви можете направити справи у потрібне русло. Але доведеться зібратися з мужністю і «порозмовляти» зі своїм шефом.

Якщо ви такі ж, як я, то сама по собі ідея зустрітися з керівництвом задля розмови про ваше майбутнє є моторошною. Але якщо ви бажаєте змін, скажіть про це вголос. Ваше благополуччя залежить від цього.

Розмова не мусить стати суперечкою. Врешті-решт керівник, напевно, не має уявлення про ваше розчарування. Замість цього, використайте шанс, щоб продемонструвати свої вміння, навички та цілі. Чітко означте, що ви особисто даєте вашій компанії і який напрямок ви б хотіли обрати для вашої подальшої кар'єри.

Поставивши шефові наступні п'ять запитань, ви можете суттєво змінити справу.

1. Міг би я отримати підвищення заробітної платні?

 

Простіше кажучи, гроші можуть зробити вас щасливішими. Важко знайти мужність, аби попросити підвищення. До слова: я ніколи не чув, щоб когось вигнали за те, що вони попросили підвищення, - стверджує радник з кар'єрного росту Філліс Мафсон.

Хорошою новиною є те, що, за даними одного з останніх опитувань, фірми сподіваються підняти базову заробітну плату в 2013 році в середньому на 2,9 %. (Це дійсне для США)

Але відкладати прохання до проведення щорічного звіту компанії, зазвичай, не варто, говорить Сюзанна Лукас, автор блогу з аватаром Evil HR Lady. "У такому випадку ви вже проґавили човен. Гроші розподілено на рік вперед і ваш шеф не зможе збільшити платню без того, щоб забрати щось у ваших співробітників - нічого подібного не трапиться".

Розмова з шефом: Підвищення

 

Зверніть увагу на вашу поставу. Коли ми занепокоєні, ми, як правило, опускаємо наші плечі, метушимося на стільці і постійно міняємо позиції.

Підтримуйте зоровий контракт і обов'язково посміхайтеся.

Замість цього, попросіть підняти зарплату за три-чотири місяці до підведення річного підсумку (якщо такий існує), пропонує Лукас. Або попросіть після того, як ви завершили великий проект або вирішили проблематичну ситуацію з клієнтами. Скористайтеся ситуацією з укладанням угоди, перш ніж про вашу роботу забули.

Одне велике ні-ні: Не кажіть вашому керівникові, що вам потрібна надбавка, оскільки ви не можете оплачувати свої рахунки, ваші дорослі діти щойно переїхали, або ваш чоловік вас покинув. 'Це не його проблеми. Ваша зарплата не визначається тим, скільки вам потрібно витратити, але тим, наскільки цінними ви є для компанії", - переконує Лукас. "Якщо ви збираєтеся просити підвищення, доведіть, що ви фантастичні".

Це означає складання переліку ваших зобов'язань на роботі і внесок, який ви зробили заради успіху компанії. Роздрукуйте всі повідомлення з подяками.

Перегляньте веб-сайти з загальнонаціональними ставками заробітної плати у вашій галузі, у вашому місті та області. Майте на увазі розмір, але не просіть про конкретну цифру: Запропонуйте замість цього межі: від і до.

Якщо ваша компанія скорочує людей і зменшує витрати, вам, можливо, варто зачекати, допоки справи не підуть краще.

2. Ми можемо змінити мою роботу?

 

Якщо ви займаєте свою посаду вже певний період і з часом взяли на себе додаткові обов'язки, попросіть про підвищення. Як альтернатива, розгляньте зміну назви посади або перегляньте спектр обов'язків, які можуть посприяти вам для отримання визнання і респектабельності, до якої ви прагнете.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин