загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Озброєні особи зайняли парламент у Криму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

26.02.2014· Ситуація в Криму загострюється: Як повідомляє агентство Інтерфакс, озброєні особи зайняли будівлю парламенту і регіонального уряду в Сімферополі. Вони встановили російський прапор.

На українському півострові озброєні чоловіки зайняли будівлі парламенту та місцевого уряду. Про це повідомило російське агентство Інтерфакс у четвер. Воно посилається на очільника етнічної групи кримських татар.  Чоловіки мали на собі уніформу без розпізнавальних знаків.

Згідно з Інтерфаксом будівлю було забарикадовано і оточено кордоном міліції. На даху поставили російський прапор. У середу поблизу будівель у Сімферополі відбулися зіткнення між тисячами проросійських демонстрантів і прихильниками нового проєвропейського керівництва у Києві.

Після окупації урядових будівель на Кримському півострові сили безпеки українського півострова були приведені в бойову готовність.  Міський квартал Сімферополя було закрито згідно з заявами в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, зробленими у четвер. Поліція не допустить ніякої "екстремістської діяльності".  Глава уряду автономної республіки Крим Анатолій Могільов оголосив про переговори орієнтовно з тридцятьма чоловіками. Група позиціонує себе захисниками російськомовного населення Криму.

Більшість населення Криму є етнічними росіянами. Порти Севастополя дали притулок базі російського ВМФ. Напередодні в Криму відбулися зіткнення між росіянами і прихильниками нового українського керівництва.

Тим часом у четвер парламент у Києві  повинен проголосувати за обрання опозиційного політика Арсенія Яценюка на посаду тимчасового прем'єр-міністра. 39-річний міністр є ключовою фігурою протестного руху в Україні. Узгодження складу нового кабінету вважається наступним кроком для втихомирення ситуації у колишній радянській республіці.

Цих осіб було висунуто так званою майданівською радою мітингувальників на Площі Незалежності у Києві у середу пізно ввечері. Авторитетних політиків Юлії Тимошенко і Віталія Кличко не було однак у списках кандидатів до Кабінету.

Керрі: Мільярдні гарантії для України

 

Тим часом Америка, згідно з висловлюванням Міністра закордонних справ Джона Керрі, планує  надати кредитні гарантії для України в розмірі одного мільярда доларів. Вони працюють разом з Міжнародним валютним фондом  (МВФ) та іншими міжнародними організаціями, які могли б надати кошти.  Уряд Президента Барака Обами також обдумує надання прямої допомоги для України, заявив Керрі пізно ввечері у середу.

"На мою думку, не достатньо проголошувати пришестя демократії і, крім цього, нічого більше не робити", - продовжив американський міністр зовнішніх справ. У конгресі була потужна підтримка ідеї надання допомоги для України. Тимчасовий уряд в Україні потребує біля 35 мільярдів доларів фінансової допомоги, аби запобігти банкрутству.

Після бурхливих довготривалих протестів уряд Віктора Януковича було скинуто минулого тижня. Американські гарантії могли б прискорити надання перших платежів допомоги для України.

Російський банк обмежив надання кредитів

 

Другий за величиною російський банк VTB тим часом приєднався до лідера ринку “Сбербанк” і обмежив видачу кредитів в Україні. На даний момент там важко прорахувати  ризики, як пояснив у середу директор VTB Андрій Костін.

Згідно з даними установи, на даний момент не видаватимуть кредити ні фізичним особам, ні фірмам. Однак Ощадбанк повідомив у п'ятницю, що великі компанії зі здоровими фінансами будуть продовжувати отримувати кредити.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин