загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дещиця: "Вибори в Україні - це шанс відновити зв’язки з Росією"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виконуючий обов'язки глави МЗС України Андрій Дещиця сподівається, що Росія визнає результати незалежно від того, хто переможе на виборах, що відбудуться на цих вихідних. Він також розповів НХ, що вважає, що побачить Україну членом Європейського Союзу ще за свого життя.

НХ: Яка роль перемовин за круглим столом для національного діалогу в Україні?

Андрій Дещиця: Круглий стіл переговорів - це місце для обговорення питань, які є на порядку денному в Україні вже зараз: реформи конституції, органів місцевого самоврядування і економіки та реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією. Ми переконані, що подібні круглі столи переговорів повинні бути проведені в усіх областях України, починаючи зі сходу, де вони вже відбулися, і закінчуючи заходом. Таким чином, люди можуть висловити свої думки та пропозиції стосовно того, як покращити законодавство.

Андрій Дещиця обіймає посаду в.о. міністра закордонних справ з кінця лютого

Що можна зробити, щоб розрядити ситуацію у східних регіонах України? Як ви оцінюєте роль олігархів, таких як Рінат Ахметов?

Я вважаю, що ситуацію у східній Україні можна буде вирішити досить швидко,  якщо екстремістські угруповання не отримуватимуть підтримку Росії. Серед населення України майже немає підтримки цих груп. Якщо б не було надано ні фінансової, ні технічної підтримки, у тому числі поставок зброї, такі кліки не змогли б дуже довго себе підтримувати. Той факт, що Ахметов висловився проти цих сепаратистських груп є, звичайно, позитивним сигналом.

Як можливо нормалізувати відносини з Росією у довгостроковій перспективі?

У довгостроковій перспективі ми мусимо перейти до двосторонніх контактів і розвивати двосторонні відносини. На даний момент, на жаль, це поки що не спрацьовує. Наші контакти  реалізуються через партнерів на женевських переговорах або через посередників у Європейському Союзі.

Чи можуть майбутні президентських вибори 25 травня допомогти розпочати діалог між Києвом і Москвою?

Я вважаю, що це хороша можливість для того, щоб відновити наші відносини з Росією. Якщо Росія визнає вибори і їхні результати демократичними, незалежно від того, хто переможе, це буде гарною нагодою для Росії розпочати переговори з новим президентом України і з урядом.

За останні місяці Росія наголошувала, що не може налагоджувати відносини з Україною, оскільки її уряд є нелегітимним. Коли президент та уряд обираються на демократичних виборах, чому б вам не визнати їх і не розпочати будувати відносини з ними?

Ви бачите Україну членом ЄС в найближчому майбутньому?

Так. Я вірю у те, що побачу Україну членом ЄС - не за час мого перебування на посту, але за свого життя. Ми ведемо тісні переговори з ЄС. Останні місяці показали, що ми погоджуємося у багатьох питаннях. Найбільш важливим фактором є те, що український уряд, парламент і суспільство хочуть вступити до ЄС. Більш ніж 60 відсотків населення підтримує цю ідею. Якщо ми продовжимо наші зусилля, ми можемо розраховувати на членство в найближчому майбутньому. Звичайно, це ще залежить від того, як ЄС бачить Україну: сподіваюся, що в позитивному світлі.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин