загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перемир'я в Україні в небезпеці після того, як вертоліт збито

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дев'ять загиблих після того, як проросійські сепаратисти, всупереч наказу їхнього командування поважати перемир'я, збили вертоліт.

Знищення військово-транспортного гелікоптера та смерть дев'яти військовослужбовців ставить перемир'я в Україні на ненадійну основу.

Віце-президент США Джо Байден у вівторок провів розмову з президентом України після збиття проросійськими повстанцями військового вертольота, всупереч наказу їхнього командування, повідомляє Білий дім.

Інцидент, у якому загинуло дев'ять українських солдатів, може зруйнувати сподівання, що прозахідний президент України Петро Порошенко, який віддав наказ про одностороннє тижневе припинення вогню у п'ятницю, яке повстанці підтримали у понеділок, буде здатним домовитися про покладення кінця 11 тижням насильства, що забрали життя 435 людей, за даними ООН.

Байден "висловив співчуття з приводу загибелі українських військових, у тому числі знищення українського транспортного вертольота у східній Україні", - повідомив Білий Дім про вже третю за останні дні телефонну розмову з Порошенком.

Байден "наголосив на важливості присутності на місцях спостерігачів для підтвердження порушень перемир'я, а також необхідності припинити постачання зброї та бойовиків через кордон. Обидва лідери домовились перебувати в тісному контакті, - додав він.

Крім цього, президент Барак Обама обговорив кризу в Україні з прем'єр-міністр Великобританії Девідом Кемероном.

Обама і Кемерон "погодилися з тим, що якщо Росія не зможе реалізувати ці першочергові кроки для деескалації ситуації у східній Україні, Сполучені Штати та Європейський Союз працюватимуть над запровадженням додаткових скоординованих заходів, націлених на завдання фінансових збитків Росії", - говориться у заяві Білого дому.

Донецька область, де було збито вертоліт, і сусідня Луганська область проголосили свою незалежність у травні услід зміщенню в Києві проросійського президента Віктора Януковича в лютому цього року.

Але президент Росії Володимир Путін вирішив не продовжувати свою березневу анексію Криму претензіями на контроль над ще двома територіями шляхом окупації, яка може втягнути Європу в тотальну війну.

Він зробив ще один крок, спрямований на заспокоєння заходу, попросивши депутатів у вівторок скасувати їх санкціонування кремлівських сил, датоване 1 березня, на окупацію території України.

Рішення кремлівського керівника з'явилося утой час, коли Росія постала перед загрозою запровадження заходом руйнівних економічних санкцій у випадку, якщо Путін не здійснить негайних кроків для деескалації найгіршої з часу холодної війни кризи.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин