загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія і Україна «узгодили кроки» в напрямку нового перемир'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Німецький, французький, український та російський міністри закордонних справ  зустрілися у Берліні задля спроби врегулювати кризу.

Міністри закордонних справ Росії, України, Франції й Німеччини стверджують, що домовилися про заходи, спрямовані на припинення ворожнечі в східній Україні.

Міністр закордонних справ Німеччини Вальтер Штайнмаєр заявив, що під час переговорів у Берліні вони домовилися про «пакет заходів», що прокладають шлях до двостороннього припинення вогню.

Бої в східній Україні посилилися з часу завершення хиткого 10-денного терміну перемир’я в понеділок.

Сотні людей було вбито з часу початку проросійського заколоту на сході.

Повідомлялося про загибель принаймні 9 мирних жителів в ході нападу на село в Луганській області в середу, у смерті котрих українська армія та ополченці продовжують звинувачувати один одного.

Граничний термін до суботи

За підсумками переговорів в столиці Німеччини в середу міністри закордонних справ оголосили про домовленість провести тристоронні переговори за участю проросійських повстанців не пізніше, ніж 5 липня.

«Ми пропонуємо найближчим часом досягти цього шляхом засідань Контактної групи, яка, ми сподіваємося, незабаром організує зустрічі і домовиться про умови перемир'я, які б задовольнили всі сторони», - підсумував журналістам міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після переговорів.

Контактна група представляє Україну, Росію та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Боротьба продовжилася у Луганській області на сході, де сепаратисти проголосили її незалежністьМіністр закордонних справ України Павло Клімкін однак застеріг, що всі заручники повинні бути звільнені, і що Україні слід надати більший контроль над її кордонами з метою припинити надсилання ополченцям нових бійців і зброї.

«Деескалація ситуації відбудеться тоді, коли мирний план українського Президента поважатимуть у повному обсязі», - сказав пан Клімкін.

Переговори були скликані Штайнмаєром, який застеріг, що за останні 48 годин ситуація «різко загострилася ... і може абсолютно вийти з-під контролю».

Насильство на сході України зросло з часу закінчення в понеділок 10-денного одностороннього перемиря, проголошеного Президентом України Петром Порошенком, в ході якого сторони звинувачували одне одного у порушеннях.

Звістка про загибель цивільного населення у селі Луганської області надійшла на початку дня в середу зранку, з аматорським відео на YouTube, що зображало зруйновані будівлі та трупи на вулиці. Ні повідомлення про жертви, ні відео не можна було перевірити незалежно.

Родичі солдатів призваних до армії України влаштували мітинги, вимагаючи їхнього повернення

Сепаратисти стверджують, що дев'ять чоловік померли, коли українська армія обстріляла і бомбила село, а українські чиновники заперечують присутність їхніх сил на цій території, звинувативши у смертях ополченців.

Що стосується інших подій:

Два українські журналісти, які були взяті східними сепаратистами в Луганську у заручники були звільнені в понеділок.

Ополченці в Донецьку заявляють, що двоє їхніх бійців померли у бою в середу біля Ніколаєвки і три члени цієї ж сім'ї загинули в районі Краматорська-Слов'янська ( Донецька область) від урядових обстрілів.

Україна стверджує, що втратила одного солдата під час спроб бойовиків вирватися з оточення урядових сил у Слов'янську.

Військовий штурмовик Су-25 впав в аеропорту Дніпропетровська, нібито через механічні неполадки.

Насильство вибухнуло в східній Україні у квітні, коли сепаратисти проголосили незалежність Донецької та Луганської областей. У березні Росія анексувала український регіон Крим.

Криза спалахнула минулого листопада, коли під тиском Росії Президент України Віктор Янукович вирішив не підписувати угоду про зближення України з ЄС. Це призвело до акцій протесту в Києві, та остаточного усунення Януковича.

Президент Порошенко підписав частину угоди про зону вільної торгівлі з ЄС в Брюсселі в п'ятницю, після попереднього підписання клаузул політичного співробітництва.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин

До списку новин