загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 липня 2014р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні.

 

Рада проголосувала за часткову мобілізацію

 

Верховна Рада у вівторок, 22 липня, прийняла закон 4320а, яким затвердила указ президента «Про часткову мобілізацію». За таке рішення проголосували 232 народних депутатів.

«Часткова мобілізація дозволить додатково привести в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини військового забезпечення, - заявив Андрій Парубій. - Ще немає рішення всіх проблем армії, але є системне забезпечення. Кожен день українська армія отримує бронежилети та інші засоби для проведення бойових дій».

 

В Україні може з'явитися резервна армія, - Парубій

 

Секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що в Україні незабаром може з'явитися резервна армія. Ним уже підготовлений, з ініціативи Самооборони Майдану, відповідний законопроект. При розробці законопроекту враховано досвід Естонії, Литви та Швейцарії. Найближчим часом він буде винесений на засідання Верховної Ради України.

«Зараз РНБО проводить огляд сектору оборони і займається системною реформою сфери безпеки, до якої входить і МВС, і армія. Важливим компонентом цієї реформи буде участь резервістів і добровольців в обороні держави », - сказав Парубій.

 

Сепаратисти ДНР передали «чорні скриньки» MH17 Малайзії

Проросійські сепаратисти з так званої «Донецької народної республіки» передали малайзійським експертам «чорні ящики» потерпілого крах Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, передає УНН з посиланням на ВВС Передача бортових самописців відбулася після півночі в присутності журналістів.

Перед цим самопроголошений «прем'єр-міністр ДНР» Олександр Бородай виголосив промову, в якій поклав відповідальність за аварію літака на українську владу. Представники Малайзії при цьому мовчки стояли навколо нього.

17 липня на Донеччині був знищений літак Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, у тому числі 15 членів екіпажу. З них: 154 громадянина Нідерландів, 27 австралійців, 23 малайзійця, 11 індонезійців, шість британців, по чотири громадянина Німеччини та Бельгії, три філіппінця і один канадець.

Також нагадаємо, представник США в ООН С. Павер заявила, що літак Boeing 777 був збитий ракетою «Земля-Повітря», але українські установки ППО не залучалися.

Львовом пройде марш єдності України у вишиванках

 

У вівторок, 22 липня, перед матчем «Шахтар» – «Динамо» у Львові відбудеться Марш єдності. У пішій ході з центру міста до стадіону «Арена Львів» візьмуть участь футбольні вболівальники клубів «Шахтар», «Динамо» та «Карпати». Усіх охочих запрошують долучатись до Маршу єднання та ще раз продемонструвати усьому світу єдність України.

Перед ходою учасники о 18:00 заспівають гімн України у повній редакції. Як зазначають організатори, бажано дотримуватись дрес-коду: вишиванка, білий одяг.

Організатори та учасники хочуть показати, що ніколи не було ніяких поділів між Заходом і Сходом, і в майбутньому не буде.

При президенті створюється Нацрада реформ

Для допомоги в реалізації програми реформ в Україні буде створена «Національна рада реформ», - повідомив Олександр Сушко. Він зазначив, що метою нової організації стане забезпечення процесу нагляду, позначення стратегічних пріоритетів, координації та узгодження пріоритетів проведення реформ у всіх сферах діяльності української держави.

Організація швидше за все буде працювати під егідою президента України, але при цьому вона не буде наділятися державним статусом.

До ради увійдуть галузеві українські та іноземні експерти, аналітики та організації громадянського суспільства, які працюватимуть в тісному партнерстві з урядом і президентом України.

Сили АТО увійшли в Дзержинськ, Рубіжне і Соледар – прес-центр

Сили антитерористичної операції увійшли в три міста Донецької області – Дзержинськ, Рубіжне і Соледар, повідомляє прес-центр АТО.

За повідомленням, у Дзержинську, зокрема, над місцевою адміністрацією підняли Державний прапор України.

«Українські військові локалізують і знищують залишки терористичних бандформувань у звільнених містах. У результаті швидких та безкомпромісних дій підрозділів Збройних cил затримано велику кількість бойовиків, а також зброї та боєприпасів російського виробництва», – йдеться в повідомленні.

Наразі відбувається звільнення території міста від вибухонебезпечних речовин, зброї і мін.

Водночас, за повідомленням, на території Росії, у Брянській області, поблизу кордону з Україною зафіксували рух колони (близько 30 танків) і значне угруповання бронетехніки поблизу населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області.

Верховна Рада розпустила фракцію комуністів

Сьогодні Верховна рада України прийняла технічні правки до регламенту, які дозволили розпустити фракцію Комуністичної партії. За запропонований проект проголосувало 232 депутати.

Раніше Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив комітету з регламенту розглянути пропозицію депутатів про розпуск фракції Компартії. Депутати звинуватили комуністів у пособництві сепаратистам, сама КПУ подібні звинувачення відкидала.

Мін'юст України, в свою чергу, подав до суду позов про заборону Компартії за заклики до зміни територіальної цілісності країни. Суд Києва почне розгляд справи про заборону КПУ 24 липня.

До списку новин