загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія закликала Київ говорити безпосередньо з сепаратистами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

(Reuters) - Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив у середу, що керівництво України повинне говорити безпосередньо з сепаратистами на сході країни і не повинне розглядати Москву як одну з сторін конфлікту.

Київ і Захід звинувачують Росію в дестабілізації Україні шляхом надання бойовикам фінансової підтримки, зброї та підкріплення. Захід наклав на Москву санкції через конфлікт, в якому вже з середини квітня загинуло більше ніж 4000 осіб.

Росія підтримує проросійськи налаштовані сили на південному сході України, але стверджує, що не причетна безпосередньо до конфлікту на Донбасі.

«В якості найближчого кроку ми закликаємо налагодити стабільні контакти між Києвом і представниками Донбасу з метою досягнення взаємоприйнятних угод», - заявив Лавров в нижній палаті парламенту.

Він сказав, що «партія війни» - прибічники київської військової кампанії проти бойовиків - намагається виключити сепаратистів із миротворчого руху та «змусити Захід шукати згоди Росії  виступати в якості сторони конфлікту».

«Це абсолютно контрпродуктивна і провокаційна лінія, яка не має жодних шансів на успіх», - сказав міністр.

Досягнута 5 вересня угода про припинення вогню неодноразово порушувалась, і Лаврову та міністру закордонних справ Німеччини Франку Вальтеру Штайнмаєру не вдалося подолати глибокий розрив під час переговорів у Москві у вівторок.

Лавров припустив, що незважаючи на розрив, російські «партнери» акцептують той факт, що Кримський півострів, приєднаний до Росії в березні, не буде повернуто Україні.

«Крим є невід'ємною частиною Росії, ми несемо повну відповідальність за нього, - наголосив Лавров. - Для чого змушувати народ робити декларації? Ми чітко бачимо, що на практиці наші союзники працюють на основі тієї реальності, яка сталася по факту. Це є для нас основою».

Крім того, він розповів, що Москва не винна в напруженності у відносинах з Європейським Союзом через ситуацію в Україні і прагне хороших стосунків з Брюсселем.

«Нинішня негативна тенденція у царині глобальних справ - це не наш вибір", - додав Лавров.

Переклад з англійської.

 Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин