загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

З Донбасу виїхали більше мільйона людей – ООН

Кількість людей, які покинули Донбас через бойові дії та погіршення соціального становища перевищила мільйон осіб.

Про це на брифінгу у Києві заявив помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович.

За його даними, станом на 12 грудня кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 542 тисячі людей, ще більше 567 тисяч людей виїхали з України, в тому числі в Росію.

Шимонович додав, що біля 245 тисяч людей подали запит на отримання статусу біженця.

"Ситуація може і далі загостритися через рішення уряду припинити з 1 грудня виплати з бюджету, а також про переміщення всіх держаних підприємств з територій, контрольованих бойовими угрупованнями", – сказав він.

В той же час Шимонович висловив розуміння такого рішення, оскільки кошти, які направлялися на Донбас, розкрадалися бойовиками. Тим не менше, він закликав українську владу знайти шлях, як не залишити цих людей напризволяще.

Також Шимонович зазначив, що люди в зоні АТО продовжують страждати через насильство. Зокрема, за його словами, загалом було зафіксовано біля 300 безрозбірних обстрілів житлових кварталів.

Він висловив задоволення діями Міноборони щодо донесення до польових командирів українських військ вимоги поважати права людини. Такі ж вимоги, за його словами, були направлені бойовикам.

 

Бойовики знову стріляли в аеропорту Донецька і населених пунктах

За минулу добу бойовики на Донбасі 7 разів обстрілювали позиції сил АТО з використанням мінометів та стрілецької зброї.

Як повідомляє вранці 15 грудня прес-центр АТО, постріли лунали в районах населених пунктів Фрунзе, Чорнухіне, Орлово-Іванівка.

"У міжнародному аеропорту "Донецьк" бандити тричі відкривали вогонь по захисниках летовища зі сторони старого терміналу та православного монастиря", - йдеться у повідомленні.

Користуючись затишшям, сили АТО "здійснюють контрдиверсійні заходи, проводять операції з боротьби з бандитизмом на звільнених від окупантів територіях".

Також у підрозділах сил АТО перевіряють питання розміщення та забезпечення особового складу, наявність та стан озброєння, військової техніки.

Крім того, особовий склад підрозділів Збройних сил України тренується. "Зокрема, в районі Маріуполя війська навчалися протидіяти висадці ворожого морського десанту та відпрацьовували питання інженерного обладнання місцевості", - інформує прес-центр.

В АТО загинули 917 військових, понад 3 тисячі поранено - Міноборони

За час проведення АТО загинули 917 військових, понад 3,3 тисячі отримали поранення.

Про це сказала речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН. 

За її словами, за час проведення антитерористичної операції загинули 917 військовослужбовців Збройних сил України, 3 тисячі 318 військових отримали поранення.

Як повідомляли, з 9 грудня з ініціативи президента України Петра Порошенка на всіх позиціях сил АТО запроваджено режим припинення вогню. Однак бойовики продовжують порушувати домовленості, атакуючи позиції українських військових.

Перемир'я не працює, потрібно продовжувати тиск на РФ - Лінкявічюс

Перемир'я на сході України не працює, тому ЄС потрібно продовжувати тиск на Росію.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс журналістам перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі.

"Ситуація досить складна та багатополярна. Безпекова ситуація (на сході України - Ред.) не покращується і, чесно кажучи, перемир'я не працює. Нам потрібно продовжувати тиск", - відзначив він.

"Раніше ми реагували на перший так званий гуманітарний контроль, надісланий з РФ на схід України. Сьогодні готується вже десятий. Це стало звичною справою, і я вважаю, що так не повинно так бути", - наголосив Лінкявічюс.

Він також нагадав, що Україні потрібно вирішувати питання безпеки в умовах необхідності впроваджувати економічні реформи.

"Час обмежений, вони повинні впровадити їх протягом, скажімо, шести місяців. У нового уряду є шанс, проте ми також повинні допомогти", - зауважив Лінкявічюс.

"Я дуже радий, що це питання, хоча воно і не є основним у нашому порядку денному сьогодні (під час засідання Ради ЄС - Ред.), включене до нього", - додав глава МЗС Литви.

Нагадаємо, раніше Лінкявічюс заявив, що рано чи пізно країни ЄС знайдуть спільну мову щодо посилення санкцій проти Росії.

Бойовики знову застосували "Град" - прес-центр АТО

Упродовж дня до штабу АТО надійшла інформація про 4 випадки порушення режиму "тиші" зі сторони бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО на сторінці у Facebook.

Для здійснення провокацій терористи використали артилерію та міномети, здійснили залп з "Граду".

Терористи обстрілювали позиції наших військ в районі населених пунктів Кримське, Дебальцево та Чернухіно.

Артилерія сил АТО вогню у відповідь на провокаційні дії бандитів не відкривала, наголошує прес-центр.

Як відомо, у зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Фіксуються окремі провокаційні випадки застосування зброї, однак кілька днів бойовики не застосовували важку артилерію.

До списку новин