загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 16 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Україна стала однією із найнебезпечніших країн для журналістів - Репортери без кордонів

Згідно зі звітом "Репортерів без кордонів", Україна є однією із найнебезпечніших країн для журналістів.

Про це йдеться у звіті, опублікованому у вівторок, повідомляє MediaSapiens.

За даними "Репортерів без кордонів", у 2014 році було вбито 66 журналістів. Таким чином, число вбивств журналістів за останнє десятиріччя сягнуло 720 осіб.

В Україні цього року було вбито 6 журналістів, у зв’язку з чим вона потрапила на третє місце в антирейтингу. До п’ятірки країн із найбільш негативними показниками увійшли також Сирія (15 убивств журналістів), Палестина (7), Ірак (4) та Лівія (4).

У тексті повідомлення також зазначається, що впродовж року 119 журналістів було викрадено, а 40 – і нині перебувають в полоні. Загальна кількість викрадень цього року зросла на 35% у порівнянні з попереднім.

Україна стала країною із найбільшою кількістю викрадень – 33. За нею розмістилися – Лівія (29), Сирія (27), Ірак (20) та Мексика (3). Відповідно, Донецька та Луганська області визнані одним із найбільш небезпечних регіонів, разом із територіями, підконтрольними ISIS у Сирії та Іраку, Східною Лівією, пакистанським Белуджистаном та колумбійським департаментом Антіокія.

За кількістю ув’язнених журналістів негативне перше місце отримав Китай (29), далі - Еритрея (28), Іран (19), Єгипет (16), Сирія (13). Загалом у світі перебувають в ув’язненні 178 медійників.

Щодо числа арештів журналістів, то Україна потрапила до антирейтингу, і навіть очолила його. За рік тут відбулося 47 затримань репортерів, далі у списку – Єгипет (46), Непал (45), Іран (45), Венесуела (34). Загалом у світі затримання журналістів були зафіксовані 853 рази.

За числом нападів на журналістів та залякувань, Україна також на найгіршій сходинці із 215 випадками. Далі у списку – Венесуела (134), Туреччина (117), Лівія (97), Китай (84). Загалом нападів чи погроз у 2014 році зазнали 1846 медійників.

 

Під Гранітне висунулися військові РФ, під Станицею Луганською бойовиків відкинули

Поблизу Тельманового зведена ротна тактична група російських військ, посилена артдивізіоном, знову висунулася в першу лінію в районі Гранітного.

Про це заявляє організатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук вранці 16 грудня у Facebook.

За даними ІС, раніше дана РТГ зазнала втрат від ударів української артилерії і відійшла вглиб своїх позицій.

Крім того, на Дебальцевському плацдармі в районі Нікішиного й Чорнухіне "російсько-терористичні війська отримали підкріплення у вигляді декількох "знову створених" рот "козачої гвардії", пише Тимчук.

"Бойовики з даних бандформувань одягнені в нову зимову форму російського зразка, добре збройні й оснащені. На озброєнні – до 20 одиниць бронетехніки", - зазначає він.

У районі Бахмутської траси бронетехніка й самохідні артилерійські установки (САУ) бойовиків переміщуються з лінії зіткнення з українськими військами в район Алчевська й на захід від Луганська. Ушкоджену техніку виводять на буксирі.

"Усього зафіксовано до 30 одиниць, у тому числі танки Т-72 і Т-64, а також САУ 2С1 "Гвоздика", - уточнює Тимчук.

"У районі Станиці Луганської після попереднього обстрілу бойовики спробували вийти на ряд позицій в "буферній зоні". Однак їх зустріли щільним вогнем зі стрілецької зброї українські підрозділи – і вони відійшли на вихідні позиції", - пише він.

Бойовики атакували конвой до Донецького аеропорту і житлові квартали

За останню добу бойовики 9 разів відкривали вогонь на Донбасі, атакували конвой, який віз речі для захисників аеропорту "Донецьк".

Про це повідомляє прес-центр АТО у зведенні станом на 7 ранку 16 грудня.

"Використовуючи паузу у проведенні бойових дій, терористичні угрупування продовжують атаки на позиції наших військ з використанням артилерійсько-мінометного озброєння, "Градів" та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні. 

"За минулу добу штабом АТО обліковано 9 випадків відкриття вогню зі сторони терористів. Районами найбільшої активності банд груп залишаються Луганський, Донецький, та Дебальцевський плацдарми", - інформує прес-центр АТО.

"Під час проведення конвою з усім необхідним для захисників міжнародного аеропорту Донецьк, бандити відкрили вогонь по колоні. Напад відбито. Усі машини прорвались до позицій "кіборгів", - заявляє прес-центр АТО. 

У зону ураження бойовиків потрапили позиції українських військ у районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Трудівський, Дебальцево, Чернухіно.

"Двічі вогонь терористи цілеспрямовано вели по житлових кварталах населених пунктів. На щастя, цього разу обійшлося без жертв серед мирного населення", - заявляє прес-центр АТО 

Бойовики "продовжують підступне руйнування об’єктів інфраструктури населених пунктів Донбасу", заявляють у штабі.

"Не зважаючи на зусилля, які докладаються для відновлення міст та сіл українськими військовими та місцевою владою, представники незаконних озброєних формувань навпаки зацікавлені у максимальній кількості жертв та руйнувань", - заявляє прес-центр АТО.

"Адепти так званого "Русского міра", як і їхні нацистські попередники під час Другої Світової, розуміючи, що з кожним днем втрачають підтримку мешканців Донбасу, прагнуть залишити по собі випалену землю та руїни", - стверджують там.

ОБСЄ вшосте не впустили в Новоазовськ

Місію ОБСЄ знову не впустили на територію окупованого бойовиками українського міста Новоазовськ.

Про це повідомляє місія ОБСЄ

14 грудня місія направила патруль до Новоазовська через контрольоване бойовиками Широкине. Це була шоста спроба місії за останні вісім днів потрапити до Новоазовська.

Після того, як місія проїхала Широкине та зупинилась на блокпосту , контрольованому бойовиками так званого формування "ДНР", місії заявили, що їй не дозволяють просуватися далі.

"Жодних причин місії не надали", - додається у повідомленні.

За минулу добу в АТО жоден український військовий не загинув - РНБО

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО жертв серед українських військових немає.

Про це під час брифінгу у вівторок повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

При цьому він зазначив, що фіксується зниження інтенсивності обстрілів.

Водночас у понеділок вдень терористи здійснили кілька провокаційних обстрілів по позиціях українських силовиків.

"Наші військові зупинили кілька спроб бойовиків розширити присутність на нейтральних територіях у зоні конфлікту", - зазначив Лисенко.

Бойовики обстрілюють Донецький аеропорт з монастиря

На Донбасі продовжуються обстріли сил АТО, більшість з них в Донецькому аеропорту.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За першу половину дня терористи 8 разів вели обстріли позицій наших військ. З них, 4 рази – по укріпленнях сил АТО на донецькому летовищі. Проти наших "кіборгів" бандити використовують снайперську зброю та гранатомети", - сказано в повідомленні.

"Наголошуємо, що члени незаконних озброєних формувань продовжують використовувати в якості стрілецьких позицій будівлю православного монастиря", - додали в прес-центрі.

Решта обстрілів відбулись в районах населених пунктів Старий Айдар, Станиця Луганська, Щастя.

"Бійці сил АТО, дотримуючись умов режиму "тиша" вогню у відповідь не відкривали", - додали у повідомленні.

До списку новин