загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики під Волновахою влучили з "Градів" в автобус із мирними жителями. Є загиблі

Близько 14:30 бойовики завдали артилерійського удару по блокпосту сил АТО, потрапивши в автобус із мирними жителями, є поранені й загиблі.

Про це повідомив начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськин.

"30 хвилин тому з боку Докучаєвська, нанесений артилерійський удар бойовиками по блокпосту українських правоохоронців у районі Волновахи", - повідомив він.

"Пряме влучання в пасажирський рейсовий автобус. Станом на зараз 10 людей загиблих, 13 поранених. Інформація уточнюється", - додав він.

Аброськин додав, що на місці події працює слідчо-оперативна група ГУМВС України в Донецькій області.

Як уточнив "Українській правді" в.о. голови прес-центру Генштабу Владислав Селезньов, серед загиблих 6 жінок і 4 чоловіків.

 

Ситуація в зоні АТО серйозно ускладнилася - Тимчук

Протягом останніх трьох діб ситуація в зоні конфлікту на Донбасі серйозно ускладнилася.

Про це з посиланням на дані групи "Інформаційний спротив" пише у Facebook депутат Дмитро Тимчук.

"Російсько-терористичні війська використовують т.зв. "перемир'я" для проведення організаційних заходів із метою підвищення боєздатності своїх формувань, проводяться заходи щодо відновлення техніки, яка раніше брала участь у боях, і озброєнь, а також щодо доукомплектування підрозділів особовим складом", - пише він.

"Нарощування інтенсивності обстрілів позицій українських військ і проведення перегрупування сил і засобів супротивник прикриває активною інформаційною кампанією зі звинувачення української сторони в "зриві перемир'я", - заявляє Тимчук.

За даними групи ІС, на Донецькому напрямку, у районі Маріуполя, у Луганській області супротивник перекидає "на передній край" військову техніку й озброєння, раніше відведену вглиб позицій.

"У Донецькій області поновили проведення масованих обстрілів зведені артилерійські групи російсько-терористичних військ (122-мм гаубиці Д-30, 120-мм міномети, РСЗО) у районі н.п. Авдіївка, Донецьк (західна й північно-західна частина), Горлівка (район Курганки)", - заявляє Тимчук.

"У районі н.п. Горлівка і Ясинувата українська артилерія придушила кілька вогневих точок супротивника. У результаті успішного ведення контрбатарейної боротьби знищено батарею ствольної артилерії російсько-терористичних військ", - повідомляє він.

Бойовики за добу здійснили обстріли 84 рази, за ніч – 26 разів

Протягом останньої ночі бойовики 26 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, загалом за добу вони 84 рази обстріляли позиції військових України.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 13 січня.

"Під вогонь терористів (вночі) потрапили 11 населених пунктів та позиції українських військових поблизу них", - йдеться у повідомленні.

"Як і раніше, бандформування відкривають вогонь з важкого озброєння. Районом найбільшого загострення залишається донецький аеропорт та населені пункти поблизу нього", - інформують там.

"Цієї ночі незаконні збройні формування 12 разів застосували реактивні системи залпового вогню "Град", з яких обстріляли метеовежу донецького аеропорту, населені пункти Красногорівка, Невельське, по два рази Опитне і Піски та п’ять разів – Тоненьке", - заявляє штаб АТО.

Також сили АТО зафіксували впродовж доби 9 фактів ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Прольоти безпілотників помічено у небі над населеними пунктами Нижнє, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь та у донецькому аеропорту.

"Наші військові не втрачають контролю над своїми позиціями та, за необхідності, адекватно реагують, подавляючи найбільш активні та небезпечні вогневі точки терористів", - іфнморує прес-центр АТО.

Бойовики посилили обстріл Луганщини: у Щасті загинув мирний житель

Терористи посилили обстріл Луганщини, у місті Щастя загинув мирний мешканець.

Про це у вівторок на своєму сайті повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зазначається, що понеділок та минулу ніч населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області продовжували активно обстрілюватися бойовиками "ЛНР" із артилерії, мінометів та систем "Град".

В зоні ураження опинилися Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Золоте, Гірське та Чорнухине. Найбільш інтенсивних обстрілів зазнало місто Щастя, яке протягом доби обстріляли з мінометів п’ять разів.

Міни вибухали в районі теплоелектростанції, поблизу мосту через Сіверський Донець, біля автостанції, поряд із садовим товариством та стадіоном.

Внаслідок одного з обстрілів місцевості біля фільтраційного пункту близько 1-ї години після обіду було смертельно поранено місцевого мешканця, який проходив по вулиці. 53-річному чоловіку відірвало ногу, він загинув на місці від втрати крові. Крім того, поранено двох працівників міліції, що охороняли фільтраційний пункт. Обидвох доставили в лікарню.

Складна ситуація зберігається в Станиці Луганській, за ніч райцентр тричі обстріляли з артилерії та "Градів", - повідомляє голова Луганської ОДА.

Бойовики вели вогонь із боку пам’ятника Князю Ігорю на березі Сіверського Донця, що контролюється "ЛНР".

Обстрілів зазнали також прилеглі до райцентру села Валуйське та Вільхове. Інформації про постраждалих мирних мешканців немає. В самому райцентрі через бойові дії так і не змогли відновити електропостачання, тепло та центральну воду.

Ще одна гаряча точка — селище Чорнухине Попаснянського району. У вівторок уранці туди виїхали ремонтні бригади для відновлення пошкоджених ліній електропередач, однак після 9-ї години почався артилерійський обстріл, тому роботи так і не розпочали.

У Кримському Новоайдарського району ніч пройшла тихо. В половині села поки що немає світла (лінії електропередач пошкоджені позавчорашніми обстрілами з "Градів"), у вівторок туди мають приїхати електрики для відновлювальних робіт, зазначають в ОДА.

З початку "режиму тиші" 9 грудня бойовики обстріляли сили АТО майже 900 разів

З початку запровадження "режиму тиші" на Донбасі 9 грудня бойовики здійснили 877 обстрілів позицій сил антитерористичної операції.

Про це під час брифінгу у вівторок заявив в.о. керівника прес-центру Генштабу Збройних сил Владислав Селезньов, повідомляє УНІАН.

"З моменту режиму "тиша" бойовиками незаконних збройних формувань до цього часу було здійснено 877 обстрілів позицій українських силовиків. У свою чергу українські військові, дотримуючись вимог Мінського протоколу, стримують агресію противника і забезпечують безпеку мирних громадян України, які мешкають на сході", – сказав він.

За словами Селезньова, українські військові наносять удари лише у відповідь на атаки бойовиків, тим самим, подавляючи вогневі точки противника.

Як відомо, згідно з повідомленням прес-центру АТО, за минулу добубойовики обстріляли українські позиції 84 рази.

Бойовики обстрілюють аеропорт Донецька: зруйнували вишку

У Донецькому аеропорту неспокійно від самого ранку, бойовики ведуть артилеристський обстріл від сьомої ранку.

Про це в ефірі "Громадського" повідомили бійці, які утримують аеропорт.

В результаті обстрілу вщент зруйнована диспетчерська вишка.

За словами бійців, обстріли почались від 7-ї ранку, по українських позиціях працює артилерія.

Метеовишку аеропорту українські військові досі утримують.

Як відомо, напередодні лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко звинуватив Україну в "зриві перемир'я" і заявив, що "не дозволятиме" ротацію в аеропорту і не віддаватиме поранених.

Він також заявив, що бойовики готові силою вирішувати конфлікт на Донбасі.

Речник АТО Андрій Лисенко заявив, що такі заяви бойовиків покликані зірвати перемир'я і переговори у "нормандському" форматі.

За добу в АТО загинув 1 військовий, 10 поранено

За минулу добу у зоні проведення АТО загинув 1 військовий.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

Він зазначив, що ситуація на сході України надалі погіршується.

"Маємо 1 загиблого, 10 отримали поранення", - заявив Лисенко.

За його словами, "активізація агресивних дій та спроби змінити лінію розмежування свідчать, що російські військові та терористи свідомо обрали тактику на ескалацію конфлікту".

Лисенко повідомив, що терористи обстріляли позиції українських військових 84 рази, постраждали 33 населені пункти.

"Наші військові дотримуються режиму припинення вогню, проте дають відсіч провокаційним діям терористів", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що наразі вся лінія розмежування на карті ситуації на сході "схожа на бенгальські вогні", що свідчить про активізацію бойовиків.

До списку новин