загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики обстріляли головний штаб АТО в Краматорську, загинули 3 людей, 15 - поранені

Бойовики обстріляли Краматорськ з артилерійських установок, цілили в головний штаб АТО .

Про це повідомив голова Донецької обласної міліції В'ячеслав Аброськін.

"Терористи нанесли артудар по Краматорську, район влучення снарядів – аеродром і вулиці поблизу", – зазначив він.

"За попередньою інформацією - одна людина загинула, поранені 6 мирних жителів", - додав Аброськін трохи пізніше.

Водночас за інформацією ОДА станом на 13:30 загинули троє людей, ще 15 отримали поранення.

У прес-центрі АТО уточнили, що атака була проведена орієнтовно о 12.30.

"За попередніми даними, вогонь вівся із використанням снарядів "Торнадо", з району населеного пункту Горлівка. Снаряди потрапили по летовищу, а також по приватному сектору на околицях міста Краматорська. Варто зазначити, що боєприпаси "Торнадо" знаходяться на озброєнні ЗС Російської Федерації. Маштаби руйнувань та втрати уточнюються", - зазначили у прес-центрі.

У Генштабі уточнили: Краматорськ обстріляли зі "Смерчів"

Краматорськ було обстріляно з реактивних систем залпового вогню "Смерч", а не "Торнадо".

Про це повідомив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Інтерфакс-Україна.

"Проблема в тому, що бойовики вели вогонь не просто по військовому об'єкту - аеродрому, вони стріляли цілеспрямовано по місту. І використовували при цьому РСЗВ не "Торнадо", а "Смерч", - заявив Селезньов.

Він зазначив, що за уламками, що стирчать із землі в місті, чітко видно, що там калібр набагато більший, ніж калібр ракети від "Граду".

"Це "Смерчі". Вони достатньої дальності, що дозволяє вести реактивний вогонь з території Горлівки і дуже високої потужності. Тому серед мирних жителів Краматорська така кількість постраждалих", - сказав в.о. спікера Генштабу.

Під Дебальцевим бойовики відтіснили сили АТО у декількох напрямках - Тимчук

Під Дебальцевим бойовики відтіснили українські війська за декількома напрямками, зокрема, зайнявши позиції в районі села Логвінове.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук уранці 10 лютого в Facebook.

"У районі Дебальцевого ситуація різко ускладнилася. Російсько-терористичні війська за останні три доби змогли різко наростити ударну міць своїх флангових тактичних груп і із учорашнього (09.02.2015) ранку перейшли до активних наступальних дій", - пише він

За даними ІС, "удари української артилерії по районах зосередження й шляхах висування ударних тактичних груп супротивника лише відтягнули початок атак і дали частковий ефект".

"Попри втрати (близько 11 одиниць бойової техніки і кілька десятків знищених терористів), бойовики й російські війська одночасно на двох ділянках спробували спочатку взяти під вогневий контроль трасу Артемівськ – Дебальцеве, а потім, із підходом головних сил, перерізати шляхи постачання до Дебальцевого", - повідомляє Тимчук.

"У результаті супротивник зміг відтіснити українські війська за декількома напрямками, зокрема, зайнявши позиції в районі н.п. Логвінове", - констатує він.

"Українська артилерія завдала послідовно два масовані вогневі удари по позиціях бойовиків у даному районі, однак у результаті спостерігався лише частковий відхід розрізнених груп терористів. Також українські війська завдали низку ударів по позиціях бойовиків у районі н.п. Вуглегірськ і Новогригор’ївка, також із частковим ефектом", - додає Тимчук.

"Азов" повідомляє про звільнення Павлополя і великий наступ

Полк спецпризначення "Азов" заявляє про звільнення Павлополя та розгортання "повномасштабного наступу".

Про це повідомляється на сторінках "Азова" у соцмережах.

"Зранку полк "Азов" розпочав наступальну операцію в напрямку Новоазовська. Станом на 8:00 було зайнято н.п. Широкіно", -повідомлялося на Facebook-сторінці батальйону зранку.

"Висока інтенсивність ведення вогню. З обох боків застосовується зброя різного калібру. Ворог задіяв бронетехніку. Російська авіація тричі перелітала кордон, однак удару по наших силах не завдавала. "Азов" розгортає наступ на Саханку", - йшлося у повідомленні.

"Взято перший блокпост в напрямку Саханки. Противник відступає", - повідомляється згодом у Twitter.

"Звільнено Павлополь. Починається штурм Октября", - інформують у Facebook.

"Над Комінтерново майорить Український Прапор. За Широкіно зачищаємо другий блокпост. "Азов" розгортає повномасштабний наступ. По всій лінії фронту точаться запеклі бої", - додається уVkontakte.

Під Дебальцевим ситуацію контролюють сили АТО - Міноборони

У Міністерстві оборони запевняють, що під Дебальцевим ситуація контролюється українськими військовослужбовцями.

Про це у вівторок інформує прес-служба Міноборони.

"Ситуація навколо населеного пункту Дебальцево Донецької області знаходиться під контролем Збройних сил України. Наразі відбувається перегрупування сил та засобів для ведення подальших бойових дій", - зазначається в повідомленні.

Напрямок дороги між Дебальцевим та Артемівськом деблоковано силами українських військових.

До місця ведення бойових дій підтягуються військові резерви та техніка. Всі штурмові дії з боку бойовиків успішно відбиті силами АТО.

Наразі ситуація складна, але контрольована. Силами українських військовослужбовців терористам нанесено значну шкоду. Бойовики зазнали втрат у живій силі та техніці, резюмується в повідомленні.

Лінкявічюс підтвердив, що санкції відклали на прохання України

ЄС переніс в понеділок впровадження нових санкцій щодо представників російської влади і сепаратистів на прохання самих українців.

Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.lt.

"Реалізація відкладена на кілька днів, тому що ми взяли до уваги прохання українців, які хотіли, щоби в іншої сторони було менше приводів для відмови від переговорів або від неконструктивних переговорів, якщо відбудеться зустріч у Мінську в середу", - сказав міністр.

Лінкявічюс підкреслив, що це рішення не означає скасування санкцій, а на пом'якшення санкцій ЄС піде тільки в тому випадку, якщо зміниться реальна ситуація в східній Україні.

"Це ніяк не міняє суті, тому що ми вирішили ввести санкції після подій у Маріуполі, саме за ці події",  -зауважив він.

"Ми точно не будемо давати оцінку ніяким постановам чи поставленим підписам, вони точно не виробляють такого враження, яке могло б бути в нормальних умовах", - додав литовський міністр.

"Оцінку ми будемо давати тільки на підставі змін реальної ситуації, якщо будемо бачити, що сили насправді відводять і чесно намагаються виконати те, що передбачено в мінських угодах. Якщо буде так, то тільки тоді, можливо, з'явиться причина переглянути політику", - наголосив Лінкявічюс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.

За добу загинуло 7 військових ЗСУ, 24 отримали поранення

За минулу добу проросійськи бойовики 87 разів обстріляли позиції сил АТО й мирні населені пункти.

У результаті боїв загинули 7 українських військових, ще 23 отримали поранення, повідомив на брифінгу вранці в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Згодом речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу опівдні уточнив, що поранено 24 військових.

Станом на ранок 10 лютого на лікуванні в госпіталях перебувають 559 українських військовослужбовців, які отримали поранення в ході АТО. 28 із них перебувають у важкому стані.

Під обстрілами у Попасній загинули 2 мирних жителів

Унаслідок обстрілів бойовиків у Попасній загинули 2 мирних жителів.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами ,бойовики пробували здійснити штурми населених пунктів Логвинове, Новогригорівка та Комуна Артемівського району. Він запевнив, що всі атаки відбиті. Бої за ці пункти і в районі Дебальцевого тривають.

"По ньому бандити ведуть вогонь цілодобово", - зазначив Лисенко.

Сильно постраждали Попасна та Новогригорівка.

До списку новин