загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 25 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Правозахисники: Крим залишили близько 10 тисяч кримських татар

Правозахисники заявляють, що з 300 тис. кримськотатарського населення близько 10 тисяч на сьогоднішній день змушені покинути Крим.

Про це заявив координатор комітету із захисту прав кримськотатарського народу і член Меджлісу кримськотатарського народу Абмеджіт Сулейманов на прес-конференції в середу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Практично з самого початку приходу Росії у Крим почалися репресії проти кримськотатарського народу ... Репресії для кримських татар, які займають активну проукраїнську позицію, не припиняються з березня 2014 року. Ці репресії проявляються у формі викрадень і вбивств активістів, масових обшуків, штрафів та арештів за участь в акціях протесту", - сказав він.

За словами Сулейманова, активістам забороняється в'їзд до Криму, блокується робота кримськотатарських ЗМІ та громадських організацій.

Він зазначив, що серед останніх переслідувань - арешти в лютому за участь в акції протесту, яка була рік тому.

"Через такі репресії із 300 тис. (кримськотатарського - ред.) населення близько 10 тис. на сьогоднішній день змушені були виїхати з території Криму і знаходяться зараз на материковій частині України", - заявив Сулейманов.

За словами заступника керівника Кримської польовий місії з прав людини Ольги Скрипник, політичні переслідування в Криму спрямовані на усунення інститутів громадянського суспільства, і насамперед вони стосуються лідерів та активістів кримськотатарського народу та українських активістів.

Як відомо, самопроголошена кримська "влада" не пустила на територію півострова главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, заборонивши йому в'їзд на півострів на 5 років.

Крім того, наприкінці квітня 2014 ще одному лідерові кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва також заборонили в'їжджати в Крим до 2019 року.

 

За добу в зоні АТО 1 військовий дістав поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції 1 український військовий дістав поранення, втрат немає.

Про це на традиційному брифінгу у середу повідомив речник АТО Андрій Лисенко

"За минулу добу 1 військовослужбовець був поранений, загиблих немає", - сказав Лисенко.

 

Бойовики тасують сили по всій лінії фронту, стягують до Маріуполя й Брянки

Бойовики продовжують перегрупування сил, особливо активно в напрямку Маріуполя Донецької області й в напрямку Брянки – Стаханова Луганської області.

Про це пише Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив" вранці 25 лютого у Facebook.

"Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі проводять перегрупування практично по всій лінії протистояння. Найбільш активно перегрупування сил і засобів супротивника відзначається на двох напрямках: Брянка – Стаханов і "приморське" (Маріупольське)", - повідомляє він.

Зокрема, на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Октябрь, Заїченко, Безіменне "триває зосередження сил і засобів російсько-терористичних військ".

"Частина сил і засобів перекидаються з півночі від н.п. Тельманове, частина заходить із боку РФ", - зазначає Тимчук.

"Усього на даному напрямку зосереджено до посиленої батальйонної тактичної групи (БТГ) супротивника чисельністю 550-600 осіб, 15 танків, близько 25 ББМ, до 20 транспортних засобів. Дану БТГ підтримує артилерійська група – понад 15 од. ствольної артилерії і 8 "кочівних" установок РСЗО", - додає він.

"Головний напрямок прикладання сил супротивника – н.п. Широкине, відзначається активність і за напрямком на Павлополь", - зазначає Тимчук.

За його словами, після недавніх невдалих спроб вибити українські підрозділи з їхніх позицій у районі Широкиного, "командування російсько-терористичних військ проводить перегрупування своєї ударної тактичної групи в даному районі".

"Північніше цієї ділянки діє кілька розрізнених тактичних груп місцевих бойовиків і російських найманців (кожна – чисельністю 120-150 осіб, при 2-3 танках і декількох ББМ)", - пише Тимчук.

Крім того, зафіксовано переміщення з району Дебальцеве в район Стаханова й Первомайська залишків так званої "механізованої бригади "Призрак" бойовиків".

"Після боїв на Дебальцівському плацдармі на сьогодні "бригада" становить собою не більш ніж посилений батальйон. Значна частина бойової техніки "бригади" (24 танки, близько 15 ББМ) виведена з ладу на ділянці від Троїцького до Чорнухине (частково – знищена повністю, одиниці бронетехніки, які підлягають ремонту, на даний момент евакуюються в Перевальськ і Алчевськ).

На Первомайсько-Алчевському напрямку супротивник зосередив сили на ділянці, що прилягає до Бахмутськой траси.

Крім того, бойовики "хочуть різко підвищити рівень мобільності своїх вогневих засобів, активно проводячи роботи з установки на автотранспорт мінометів, крупнокаліберних кулеметів, СПГ, АГС, ПТРК". Роботи проводяться одразу на декількох підприємствах у Донецьку, Алчевську, Горлівці. Сніжному, Ровеньках.

Бойовики продовжують спроби наступати: Піски, Мар’їнка, Адвіївка, Опитне

Бойовики намагаються наступати в районі Мар’їнки, Пісків, Опитного й Авдіївки в Донецькій області.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 25 лютого у Facebook.

"Хоча інтенсивність і кількість обстрілів із боку бойовиків і підрозділів російських ЗС порівняно зменшалися, однак російсько-терористичні війська продовжують грубо порушувати мирні домовленості, проводячи обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів на окремих напрямках", - пише він.

"Крім того, на декількох ділянках терористи продовжують вести активні наступальні дії (фіксуються атаки невеликими групами бойовиків передових позицій українських військ)", - відзначає Тимчук.

Так, на ділянці Мар’їнка – Авдіївка супротивник продовжує обстріли й спроби вести наступальні дії в районі н.п. Мар’їнка, Піски, Опитне, Авдіївка.

"Алгоритм дій: обстріл із мінометів, зенітних установок і крупнокаліберних кулеметів (іноді включається ствольна артилерія та РСЗО), потім уперед висуваються кілька мобільних груп піхоти (зазвичай 2-3, кількістю до взводу кожна, за підтримки декількох одиниць бронетехніки - 2-3 танки, 3-4 ББМ) і намагаються "вклинитися" у стики й слабкі ділянки системи оборони українських військ", - пише Тимчук.

"Дані наступальні дії терористів припиняються загороджувальним вогнем української артилерії", - повідомляє він.

На Первомайсько-Алчевському напрямку (Луганська область) супротивник зосередив сили на ділянці, що прилягає до Бахмутської траси.

"Формування російсько-терористичних військ у даному районі активно використовують міномети, стрілецьку зброю, зрідка обстріли позицій українських військ веде ствольна артилерія", - пише Тимчук.

На Мариупоьском напрямку основні атаки припадають на Широкине, відзначається активність і в напрямку Павлополя.

Вночі бойовики обстрілювали Попасну. За добу - 15 обстрілів

Вже другу добу поспіль в зоні "антитерористичної операції" спостерігається суттєве зменшення кількості обстрілів бойовиками позицій сил АТО та населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр АТО і речники штабу.

На Маріупольському, Луганському, Донецькому напрямках вночі обстрілів не зафіксовано.

Однак продовжуються вогневі удари по деяких населених пунктах.

Так, цієї ночі близько 23.00, а також двічі після опівночі бойовики обстріляли з мінометів селище Попасна, що неподалік Дебальцевого.

Загалом із 5.00 ранку 24 лютого до 5 ранку 25 лютого злочинці 15 разів відкривали вогонь з артилерії і мінометів, 4 рази зі стрілецької зброї і гранатометів.

Також близько 17 години 24 лютого поблизу Широкиного "сили АТО відбили чергову атаку противника", повідомляє штаб.

"Слід відзначити активізацію розвідувальних дій противника, який використовує при цьому безпілотні літальні апарати. Протягом доби засобами протиповітряної оборони Збройних сил України, зафіксовано 9 прольотів безпілотників", - повідомляє прес-центр.

"Незважаючи на провокації, наші військові утримують позиції та дотримуються режиму припинення вогню уздовж всієї лінії розмежування", - запевняють там.

До списку новин