загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 02 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

У зоні АТО загинули вже більше шести тисяч людей – ООН

Кількість людей, які загинули на сході України з середини квітня 2014 року по 28 лютого 2015, за приблизними оцінками, перевищила 6000.

Про це йдеться у повідомленні Управління Верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль-Хусейна в понеділок.

За цей період було задокументовано смерть 5809 та поранення 14 740 людей, але, оскільки повних звітів про втрати ще немає, особливо в районі донецького аеропорту та Дебальцевого, управління вважає, що кількість жертв перевищує 6000.

У доповідді зазначається, що ескалація бойових дій за останні тижні, особливо біля донецького аеропорту та в районі Дебальцевого, призвела до загибелі сотень людей, як мирних жителів, так і військових, а також до нестерпних умов життя для тих, хто опинився на території, що контролюється озброєними групами, або стали їх заручниками.

Комісар заявив, що ця доповідь малює картину безжального спустошення життя мирних жителів та інфраструктури. Жінки, діти та вразливі групи постраждали особливо сильно.

Згідно з доповіддю, яка охоплює період з 1 грудня 2014 року по 15 лютого 2015 року, триває притік важкого озброєння та іноземних бойовиків, в тому числі з Росії, на контрольовані озброєними групами території Донецької та Луганської областей.

Особливо ситуація у сфері безпеки та прав людини на сході, згідно з документом, різко погіршилася в січні та на початку лютого. Невибіркові обстріли населених пунктів на території, контрольованій урядом, таких як Авдіївка, Дебальцеве, Попасна, Щастя, Станиця Луганська, а також міст, контрольованих озброєними групами, таких як Донецьк та Горлівка, призвели до великих втрат серед мирного населення.

Обмеження на в’їзд на територію АТО та виїзд з неї, введені урядом 21 січня, створили нові труднощі для цивільного населення, яке й без того знаходилося у вкрай скрутному становищі, зазначається в доповіді.

У повідомленні наголошується, що викрадення та катування людей у зоні АТО здійснюють переважно бойовики, хоча у деяких випадках є повідомлення про такі дії з боку українських силовиків.

Також, йдеться у документі, продовжуються систематичні порушення прав людини у Криму, переважно стосовно кримських татар та тих, хто не підтримав так званий "референдум" у березні.

 

Бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати українські позиції з "відведеної зброї"

Бойовики на Донбасі продовжують грубо порушувати мирні Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військ і цивільні об'єкти.

Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, бойовики використовують в тому числі артилерію і важке піхотне озброєння. На окремих ділянках бойовики і російські найманці намагаються проводити атаки передових позицій українських військ.

Основна активність супротивника проявляється на Донецькому напрямку.

Зокрема, протягом останньої доби із застосуванням артилерії і важкого піхотного озброєння були обстріляні позиції українських військ в районі Авдіївки. Також ударам противника піддалися позиції українських військ в районі Красногорівки, Опитного, Тоненького.

На ділянці від Красногорівки до району на південний захід до Горлівки, разом з обстрілами із застосуванням ствольної і реактивної артилерії, відзначаються спроби терористів витіснити українські війська з їхніх позицій шляхом проведення наступальних дій.

Ці спроби присікаються українськими військами, але противник продовжує нарощувати свої сили і засоби.

В даному районі зафіксовано дію 4-х бронегрупи терористів, за підтримки зафіксованих раніше 3-х артилерійських груп. Загальна кількість танків, зосереджених противником на цій порівняно вузькій ділянці, перевищило 25 одиниць, зафіксовано також кілька десятків ББМ (не менше 50 од).

У районі Дебальцевого (Світлодарськ, Попасна, Троїцьке) терористи двічі протягом минулої доби застосовували 120-мм міномети, намагаючись завдати вогневе ураження підрозділам українських військ.

Крім того, терористи продовжують завдавати ударів в районі н.п. Широкино, Октябрь, Заїченко.

Раніше бойовики заявляли, що відвели важке озброєння від лінії зіткнення.

Бойовики продовжують постачати боєприпаси і артилерію

Бойовики продовжують зосереджувати свою техніку, вдосконалювати свою оборону.

Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, зафіксовано переміщення з району Єнакіево у напрямку Ясинуватої бронегрупи терористів (6 танків, 11 ББМ, 6 установок РСЗВ).

Також, за в напрямку на Донецьк через Сніжне - Шахтарськ прослідувало два конвої (перший - 12 критих армійських вантажівок, другий - 26 транспортних одиниць, включаючи тягачі МТ-ЛБ і БТС-4, а також інженерну техніку (машини розгородження, спеціалізовану землерийну техніку).

В районі Луганська і північніше даного населеного пункту зосереджене угруповання російсько-терористичних військ загальною чисельністю до 1500 осіб, яка інтенсивно накопичує матеріально-технічні ресурси і проводить активну бойову підготовку на облаштованому на одній з околиць міста полігоні.

За добу зафіксовано переміщення в район Алчевськ - Стаханов - Первомайськ близько 40 транспортних одиниць в якості конвоїв постачання. Конвої доставляють в основному артилерійські боєприпаси для артилерійських підрозділів бойовиків, зосереджених в районі Брянки і Стаханова.

На приморському напрямку, в районі Новоазовська і північніше даного населеного пункту, триває зосередження ударної тактичної групи бойовиків, у тому числі 550-600 російських найманців і військовослужбовців РФ, до 20 танків, 33 ББМ, 28 гармат ствольної артилерії, 16 установок РСЗВ.

У цьому районі, південніше траси на Маріуполь, за Саханкою, противник продовжує вдосконалювати свою оборону - обладнуються взводні і ротні опорні пункти, вельми активно встановлюються мінно-вибухові загородження, проводиться низка інших заходів. 

Крім того, терористи продовжують завдавати ударів в районі н.п. Широкино, Октябрь, Заїченко.

Бойовики за добу 14 разів атакували сили АТО з "відведеної" артилерії

Протягом останньої доби бойовики обстріляли позиції сил АТО 32 рази.

Про це повідомив в.о. голови прес-центру Генштабу Владислав Селезньов на брифінгу.

"Протягом доби незаконними збройними формуваннями здійснені 32 обстріли сил АТО та тих населених пунктів, що перебувають під нашим контролем", - сказав Селезньов.

У свою чергу речник АТО Анатолій Стельмах уточнив, що бойовики 14 разів вели обстріл з артилерії і мінометів, 27 із стрілецької зброї і гранатометів.

"Двічі бойовики намагалися безуспішно штурмувати позиції сил АТО в Авдіївці і в Луганському поблизу Дебальцевого", - сказав він.

Стельмах також уточнив, що протягом ночі противник 4 рази наніс вогневі удари по силам АТО в районі Донецька.

"О 21:55 і 22:20 селище Піски було обстріляно зі стрілецької зброї, о 22:55 бойовики  застосували артилерію поблизу Авдіївки, а о 2:20 наших воїнів в Пісках обстрілював снайпер", - сказав Стельмах.

Водночас Селезньов уічтонив, що у шпиталях перебувають 510 військових, які отримують кваліфіковану допомогу.

Як відомо, бойовики повідомляють, що відвели від лінії розмежування важке озброєння.

Так, у повідомленні так званого "міноборони" формування "ДНР" сказано, що 1 березня від ліні розмежування відведено останню артилерійську групу у складі 6 установок "Град", а загалом вони нібито відвели 26 артилерійських груп.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про миротворців

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців в Україну. 

Про це йдеться в указі Порошенка "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 року "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки".

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 року "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки" (додається)", - йдеться в указі.

Згідно зі своїм рішенням, РНБО пропонувало президентові та Верховній Раді звернутися до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу з проханням про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки.

В АТО за добу загинув 1 військовий, 4 поранено

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції 1 військовий загинув, 4 поранено.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За минулу добу найбільше напруження у зоні АТО спостерігалося в районі міста Авдіївка та селища Піски.

"Наші позиції понад 10 разів були обстріляні бойовиками зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і артилерії. Також працював снайпер противника", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, що бойовики неодноразово заявляли, що відводять артилерію від лінії розмежування.

У районі смт. Луганське Артемівського району Донецької області НЗФ обстріляли та намагалися штурмувати опорні пункти сил АТО. Всі напади відбито.

До списку новин