загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 01 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики посилюють свої позиції, маскують радіорозвідку - ІС

Бойовики активно посилюють свої ударні тактичні групи на певних напрямках, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Північним" маршрутом, через Лутугіно – Перевальськ – Алчевськ, перемістилися кілька колон постачання – усього 27 одиниць транспортних одиниць різного призначення, включаючи вантажні автомобілі, паливозаправники, спецавтомобілі.

Серед останніх – в основному пересувні майстерні й машини зі спеціальним інженерним устаткуванням, пише Тимчук у Facebook.

Крім того, на під'їзних шляхах до Дебальцевого розвантажено 3 вагони з боєприпасами – в основному 122-мм НУРСи до РСЗО "Град" (боєприпаси відвезено в район Чорнухине).

"Південним" маршруту також продовжували перекидати матеріально-технічні ресурси, постачання й бойову техніку в район Донецька і південніше його. Усього зафіксовано близько 34 одиниць техніки (з них 26 одиниць – транспорт постачання).

На Артемівському напрямку відзначено прибуття з Донецька 2-х тактичних груп ротної ланки, розгорнутих на флангових позиціях у районі Луганське й Світлодарськ.

На даний момент північніше Дебальцевого зосереджено 22-24 танки терористів, 38 ББМ, до 1 500 осіб, у складі трьох основних тактичних груп батальйонного рівня і дрібніших формувань.

Артилерію, що їх підтримує, відтягнуто за трасу Луганськ – Донецьк (північніше неї діють лише невеликі артгрупи по 3-4 гармати).

У районі Донецька, Горлівки й Докучаєвська відзначається робота3-х вузлів радіотехнічної розвідки (РТР) "російсько-терористичних військ".

У районі Старобешевого відзначається наявність нової радіомережі, хоча бойовики намагаються підтримувати режим радіомаскування в цьому районі й приховати прибуття туди свіжої БТГ.

Бойовики зосередили вогонь у напрямку Артемівська та Авдіївки

Вночі бойовики 13 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах вранці 1 квітня.

"Упродовж вчорашнього дня українські військові продовжували утримувати свої позиції вздовж лінії розмежування, протидіючи хаотичним збройним провокаціям ворога", - сказав він.

Так, із 18:00 до опівночі 31 березня зафіксовано 13 випадків порушення режиму тиші бойовиками. Здебільшого вони застосовували стрілецьку зброю.

Найбільша кількість обстрілів була на Артемівському напрямку. Там бойовики вели вогонь із кулемета по позиціях українських військових поблизу Ленінського, Майорська, Троїцького.

Крім того, о 20:20 і 20:47 селище Троїцьке бойовики обстріляли зі 82-міліметрових мінометів.

Також о 19:05 злочинці застосували 120-міліметровий міномет по опорному пункту сил АТО в районі Авдіївки.

"Не піддаючись на провокації ворога українські військові суворо дотримуються Мінських домовленостей і вогонь відкривають лише у відповідь", - заявляють у штабі АТО.

Бойовики активізувалися на всіх напрямках - Тимчук

За минулу добу різко зросла бойова активність бойовиків у зоні АТО, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Бойовики активно використовували ствольну артилерію й 120-мм міномети, також терористи спробували атакувати українські підрозділи, у т.ч. з використанням бронетехніки", - пише він вранці 1 квітня у Facebook.

"Різке нарощування бойової активності з боку російсько-терористичних військ фіксувалося на Луганському, Донецькому й Приморському напрямках", - додає Тимчук.

Особливу активність терористів зафіксовано в районі Авдіївки. До опівдні 31 березня група танків супротивника із заздалегідь підготовленої вогневої позиції обстріляла українські позиції – а після обстрілу танки відійшли вглиб своїх порядків.

Потім бойовики двічі завдавали вогневі удари зі 122-мм ствольної артилерії, яка мала бути відведена згідно з Мінськими домовленостями від лінії розмежування. Зокрема, працювала батарея гаубиць Д-30 з позицій у районі Ясинуватої.

"Також формування російсько-терористичних військ двічі 120-мм мінометами завдавали вогневі удари по позиціях українських військ у районі Опитного. Одночасно до українських позицій у районі Пісківвийшла бронегрупа терористів (три БМП-2) і обстріляла українські позиції з 30-мм автоматичних гармат", - пише Тимчук.

На Луганському напрямку, у районі Станиці Луганської патрульну групу одного з аеромобільних з'єднань українських військ під час переміщення уздовж лінії розмежування сторін атакували дві групи "піхоти" бойовиків. Супротивник застосував стрілецьке озброєння, гранатомети, крупнокаліберні кулемети.

Зокрема, вогнева група бойовиків вийшла до маршруту просування українських десантників і заздалегідь зайняла вогневі позиції, а група прикриття зайняла відсічну позицію. Обидві групи діяли узгоджено і потай.

За словами Тимчука, "дана схема дій описана в добірці типових тактичних завдань, розроблених Генштабом ЗС РФ кілька років тому для загальновійськових з'єднань "нового типу".

У ході боєзіткнення у результаті контратаки українських десантників терористів було відкинуто за лінію розмежування сторін.

А на Приморському напрямку бойовики використовували для обстрілу опорного пункту сил АТО в районі н.п. Піонерське 120-мм міномети, у ході ведення вогню неодноразово вводячи корективи й використовуючи кількаразове перенесення вогню.

"Після даного відволікаючого удару, яким намагалися скувати наші резерви на цій ділянці, супротивник двічі завдав удари поШирокиному зі 120-мм мінометів і 122-мм ствольної артилерії", - пише Тимчук.

Після артпідготовки в районі Широкиного почався бій, у ході якого для атаки на позиції сил АТО бойовики використовували бронетехніку (3-4 танки й штурмову групу "піхоти").

На Луганщині у зіткненні з диверсантами поранення отримав військовий

У Станично-Луганському районі в ході бойового зіткнення з диверсантами поранення дістав український військовий.

Про це на своєму сайті повідомляє у вівторок голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що близько 3-ї години після обіду вівторка розвідувально-диверсійна група бойовиків пробралася на контрольовану Україною територію поблизу села Сизе Станично-Луганського району й натрапила на українських військових.

Відбулося коротке бойове зіткнення, в ході якого один український військовослужбовець отримав легке поранення. Загрози його життю немає.

Ще одна надзвичайна подія сталася вчора біля села Комишне Станично-Луганського району – 30-річний український військовий, мешканець Львова, зачепив встановлену невідомими особами розтяжку й підірвався на протипіхотній міні. Пораненого госпіталізовано.

Загалом за вівторок та минулу ніч бойові дії зафіксовані на кількох напрямках – на околиці Кримського тривали періодичні перестрілки між бойовиками та українськими силовиками, а на автодорозі Бахмутка в Станиці Луганській та Троїцькому (Попаснянський район) чулися відголоски вибухів.

Інформація про постраждалих серед мирного населення не надходила, руйнувань інфраструктури немає, зазначають в адміністрації.

За добу в АТО ніхто не загинув, 4 отримали поранення - штаб

Упродовж минулої доби в зоні АТО, за даними штабу, загиблих немає.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"Унаслідок бойових зіткнень загиблих серед українських військовослужбовців немає. 4 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, бойовики здійснили спробу штурму опорного пункту ЗСУ поблизу Широкиного за допомогою важкого озброєння.

Крім того, точилися бої поблизу Донецького аеропорту, Станиці Луганської та Авдіївки. 

Водночас, за минулу добу не було помічено безпілотників.

Нагадаємо, у вівторок прес-служба "Азову" повідомила про двох поранених бійців батальйону унаслідок сутичок під Широкиним. 

До списку новин