загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 14 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики активізуються: за ніч 26 обстрілів. Один їхній безпілотник збили

За минулий вечір і ніч бойовики на Донбасі 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі з важкої техніки.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 14 квітня.

З 18-ї вечора 13 квітня до опівночі представники так званих "ДНР" і "ЛНР" на лінії розмежування 26 разів порушили режим "тиші", здебільшого із застосуванням мінометів, у тому числі у 8 випадках – калібру 120 міліметрів.

Найбільш напруженою була ситуація на Донеччині, де бойовики вели інтенсивний вогонь у бік позицій сил АТО з мінометів, танків, зенітної установки, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в районі Пісків, Авдіївки, Опитного, а також шахти Дутовка.

О 19:20 та 21:10 бойовики обстріляли з артилерії калібру 122 міліметри позиції сил АТО поблизу Авдіївки і Пісків. Крім того, в районі Авдіївки з 22 до 23 години під час гранатометних обстрілів застосували "запалювальні боєприпаси".

У районі Маріуполя вечір понеділка пройшов без обстрілів.

"На Луганщині противник двічі обстріляв наш опорний пункт зі стрілецької зброї неподалік Старого Айдара, а в районі урочища Суходол застосував по наших позиціях міномети калібру 120 міліметрів", - повідомляє прес-центр АТО.

Крім того, "ворог достатньо активно вів повітряну розвідку". На Луганщині та поблизу Маріуполя військові зафіксували 8 прольотів безпілотників противника. Один із них над Теплим поблизу Станиці Луганської збили засобами протиповітряної оборони ЗСУ.

Бойовики активізували розвідку на луганському напрямку,

вглиб їх не пустили – ІС

На луганському напрямку відзначено різку активізацію розвідувальних дій бойовиків, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Зокрема, впродовж двох діб зафіксовано не менше 11 прольотів БПЛА бойовиків у районі н.п. Кримське, Новотошківка, Щастя, Трьохізбьонка, Сокольники", - пише він вранці 14 квітня у Facebook.

"Також проліт БПЛА супротивника зафіксовано східніше Сєверодонецька (район Старобільська), при цьому на даний момент невідомий напрямок, із якого даний "безпілотник" було запущено (з окупованої зони чи з території РФ через держкордон)", - додає Тимчук.

За його даними, щонайменше 4 рази зафіксовано спроби диверсійно-розвідувальних груп терористів проникнути в тактичну глибинубойових порядків українських військ на ділянках Сєверодонецького напрямку, і 1 раз – у районі н.п. Щастя.

У районі селища Донецьке (на луганському напрямку) бойовики також намагалися "просочитися вглиб бойових порядків українських військ".

"Вогнева група супротивника, застосувавши стрілецьку зброю, гранатомети спробувала прикрити прохід іншої групи в стик між позиціями двох українських підрозділів", - пише Тимчук.

"Однак висування цієї групи було вчасно помічене українськими військовослужбовцями, було відкрито вогонь і її рух углиб наших бойових порядків зупинили, після чого обидві групи бойовиків відійшли на вихідний рубіж", - повідомляє він.

Бойовики продовжують стягувати сили у низку точок,

везуть у колонах постачання - ІС

Бойовики концентрують живу силу й бойову техніку в районі Докучаєвськ – Тельманове, також бронетехніку пересувають до Новотошківки, Кримського й Трьохізбьонки

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 14 квітня в Facebook.

"Триває перекидання через Луганськ і далі через підконтрольний бойовикам відрізок Бахмутської траси перекатом бронетехніки убік позицій українських військ у районі Новотошківки, Кримського й Трьохізбьонки", - пише він.

"За дві доби бойовики таким чином перемістили 7 одиниць бронетехніки (спочатку 4 одиниці – 2 танки й 2 БМП-1, потім 3 одиниці – 2 танки й 1 БТР-80), а також 12 транспортних одиниць (із них 3 автоцистерни)", - додає Тимчук.

При цьому бойовики активно використовують у районі Новотошківки й блокпосту №29 інженерну техніку, ведуть "фортифікаційні роботи".

"Триває концентрація живої сили й бойової техніки терористів у районіДокучаєвськ – Тельманове. Зафіксовано обладнання нових позицій за н.п. Старобешеве убік н.п. Нова Ласпа й Докучаєвськ", - пише Тимчук.

"Усього за добу зафіксовано переміщення в даний район 6 одиниць ББМ (в основному МТ-ЛБ із ПТРК "Штурм-З"), а також 6 танків (зі складу танкової роти, що входить у БТГ, розгорнуту східніше Докучаєвська), а також значної кількості автомобільного транспорту", - повідомляє він.

Крім того, чергова партія бронетехніки – 4 танки й 6 ББМ – прибула до складу Ясинуватської групи бойовиків.

У Київський район Донецька бойовики перекинули 2 танки, що пройшли ремонт.

"Убік Горлівки через Єнакієве проїхав підрозділ бойовиків на 4-х БТР-80 і 3 вантажних автомобілі (за попередніми даними, автотранспортом перевозилися модернізовані російські ПТРК, тип установлюється)", - додає Тимчук.

Також "південним" маршрутом (через Сніжне – Шахтарськ – Зугрес) у ніч із 12 на 13-те квітня пройшла колона бойової техніки. За попередніми даними, перекидалася неповна батарея ЗРК "ТОР – М1".

Крім того, 12-13 квітня зафіксовано переміщення 33-х транспортних одиниць у складі колон постачання для формувань "російсько-терористичних військ".

"В основному колони рухалися "північним" маршрутом (24 одиниці проїхали через Алчевськ і Красний Луч на Дебальцеве)", - пише Тимчук.

Не менше третини в колонах були спеціальні автомобілі й автомобілі зі спеціальними блоксекціями з різноманітним обладнанням. При цьому суттєво зменшилася кількість автоцистерн із паливом (наливників) у складі колон.

Під Пісками бойовики використовували нові "нічні" приціли з РФ - Тимчук

У районі Пісків у вихідні бойовики використовували "кочівні" танки й, імовірно, нові російські "нічні" приціли.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 14 квітня у Facebook.

Він наголошує, що "російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, активно використовуючи, крім стрілецьких озброєнь, і системи озброєння, які мали бути відведені від лінії розмежування сторін згідно з Мінськими домовленостями".

"Зокрема, упродовж 12-13 квітня (за 2 доби) терористами для обстрілів і збройних провокацій використовувалися 120-мм міномети, 122-мм артилерія (гаубиці Д-30 і САУ 2С1 "Гвоздика"), бронетехніка (танки Т-72БА, Т-64Б, а також ББМ - БМП-2, БТР-80)", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, було використано станкові протипіхотні й протитанкові гранатомети (АГС-17, СПГ-9), крупнокаліберні кулемети й зенітні установки (типу ЗУ-23-2)

"У ніч із 12 на 13 квітня в районі н.п. Піски й Водяне позиції українських військ атакували "кочівні" танки терористів (раніше дані позиції обстрілювалися БМП-2 бойовиків з 30-мм автоматичних гармат, працювала вогнева група з 3-х БМП-2)", - пише Тимчук.

"Судячи з точності й дальності стрільби, бойовиками застосовувався Т-72БА з новими російськими "нічними" прицілами, висування на вогневу позицію й подальший відхід прикривали вогнем танк Т-64Б і зенітна установка ЗУ-23-2", - зазначає він.

Тимчук додав, що 13 квітня бойовики неодноразово накривали мінометним вогнем позиції українських військ у районі Пісків (у тому числі зі 120-мм мінометів), Авдіївки, Широкиного, Гранітного, Опитного й шахти Дутовка (зафіксовано застосування БМП-2 і БТР-80).

У зоні АТО вбили 6 українських військових

У зоні АТО за минулу добу загинуло 6 військових.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу унаслідок активних провокативних дій загинули 6 військових, 12 поранено", - сказав Лисенко.

Полковник також зазначив, що бойовики 16 разів застосували 120 мм міномети, двічі 122 мм гармати та тричі танки.

За його словами, найактивніші перестрілки тривали на Маріупольському напрямку – Широкине та Павлопіль, на Донецькому напрямку – селище Гранітне, район аеропорту та передмістя орлівка, на Луганському напрямку – урочище Суходіл

Найбільше гаряче учора було саме у передмісті Донецька – Авдіївка, Опитне та Піски. На цю ділянку припадає понад половини епізодів порушення режиму тиші з боку противника.

Водночас він спростував інформацію, розповсюджену в інтернеті, про застосування бойовиками проти українських військових фосфорних боєприпасів. 

Лисенко також зазначив, що за минулу добу зафіксовано проліт 8 БПЛ. При цьому вдалося збити 1 безпілотник. 

Бойовики обговорюють наступ і переводять техніку - Федічев

Бойовики продовжують переводити військову техніку до лінії розмежування.

Про це повідомив заступник командуючого АТО Валентин Федічев.

"Російські генерали влаштували 9-12 квітня в Горлівці нараду ватажків незаконних збройних формувань, на якому обговорювався план дій під час наступу, що готується. Вони продовжують готуватися "ощасливити" жителів мирних міст і сіл Донбасу війною! От так на ділі проявляється "російська мораль", - сказав він.

Саме для цього, за словами Федічева, у напрямку до міста Попасна пройшли 3 колони російської військової техніки, по 40-50 машин у кожній.

"Саме для цього в Дебальцеве прибула чергова партія військової техніки: до 20 одиниць БТР і 10 танків, а в Брянку прибула колона з 12 танків (розташовані на території рудоремонтного заводу)", - сказав він.

"Поширювати "моральні російські цінності" в Україні окупанти збираються з використанням російської техніки, які сьогодні зосереджені: - у місті Красний Луч – до 40 одиниць САУ "Гвоздика", до 10 гаубиць Д-30, 5 100-мм протитанкових гармат, до 5  самохідних мінометів "Нона"; - у селищі Лутугіне – до 15 "Гвоздик", до 12 одиниць 152-мм САУ "Мста-Б", - сказав він.

До списку новин