загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

У Донецьк зайшли танки й поповнення, у Тельманове – бронетехніка

Упродовж доби в зоні АТО зафіксовано переміщення 27 транспортних одиниць, із яких 9 машин – одиночне переміщення.

Як повідомляє Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив", в основному транспорт логістики рухається "північним" маршрутом (11 одиниць) – за Дебальцеве, пройшовши від Луганська через Алчевськ убік Єнакієвого й Горлівки.

Ще одна колона проїхала через Амвросіївку на Старобешеве, а третя – на Сніжне.

Крім того, зафіксовано переміщення живої сили й бойової техніки:

- У Донецьк через Макіївку зайшли 7 танків (2 з них – відновлені після боїв у Дебальцевому). Колона проїхала з бойовою охороною (дві БМП-2).

- У районі Тельманового зафіксовано активні інженерні роботи, проведені бойовиками. Відзначається перекидання в даний район 4-х одиниць бронетехніки (3 одиниці - БМП-2, 1 - МТ-ЛБ).

- У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано перекидання поповнення бойовиків (100-120 осіб). У складі підрозділу - 5 танків і 3 вантажних автомобілі, 120-мм міномети.

За вечір бойовики здійснили 23 обстріли, у Широкиному –

щойно поїхали спостерігачі

З 18-ї години вечора до опівночі 14 квітня бойовики 23 рази порушили режим дотримання припинення вогню на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр АТО, на Донеччині ворог 4 рази обстріляв опорні пункти українських військ із мінометів калібру 120 міліметрів та один раз із танку.

Із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї бандформування вели вогонь у районі Авдіївки та Опитного.

У районі Маріуполя мінометному обстрілу зазнали позиції сил АТО поблизу селища Чермалик.

6 разів злочинці відкривали вогонь зі стрілецької зброї по опорному пункту в районі Широкине.

"Обстріли розпочалися з 17:30, невдовзі після від’їзду з Широкиного представників інспекційної групи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які працювали там того дня", - наголошують у штабі АТО.

На Луганщині близько 8-ї години вечора в районі Сокольників відбулося бойове зіткнення, в ході якого бойовики застосовували міномети, зенітні установки, автоматичні та протитанкові гранатомети. "Українські військовослужбовці дали нападникам гідну відсіч", - заявляє штаб АТО.

Також неподалік Щастя та Орєхова, що на Луганщині, "російсько-терористичні війська" вели обстріли позицій українських військових зі стрілецької зброї.

Крім того, з 8-ї до 10-ї години вечора українські підрозділи 22 рази зафіксували прольоти ворожих безпілотників. Один із них, що прямував на висоті більше 3000 метрів зі Старобільська в напрямку Лиману на Луганщині, було збито із зенітно-ракетного комплексу.

Обстрілів населених пунктів у зазначений період не відбулося

По Пісках за добу били 7 разів, у бойовиків хитра тактика - Тимчук

На ділянці Піски - Авдіївка, включаючи Донецький аеропорт і Опитне, за останню добу склалася найбільш напружена ситуація.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук вранці 15 квітня у Facebook.

Упродовж доби позиції українських військ у районі Пісків зазнавали вогневих ударів 7 разів, у тому числі 4 рази зі 120-мм мінометів, пише він.

Крім того, один раз передові позиції українських військ у даному районі атакувала група бойовиків за підтримки 4 одиниць бронетехніки. У результаті вогневого бою супротивник втратив 2 одиниці автотранспорту й 1 ББМ (МТ-ЛБ), повідомляє Тимчук.

"У ході бою, для підтримки атаки свого підрозділу, супротивник використовував 2 зенітні установки ЗУ-23-2 і кілька станкових гранатометів типу АГС-17 "Полум'я", намагаючись придушити вогонь українського підрозділу, який обороняється", - пише він.

Також обстріли з боку "російсько-терористичних військ" зафіксовано в районі н.п. Опитне, Майорське, Ленінське, Троїцьке, Кримське (4 рази).

"При атаках бойовики всюди застосовують наступну тактику. Група у 10-15 бойовиків (рідше 25-30 ос.), за підтримки 1-2 бойових розрахунків 120-мм або 82-мм мінометів, іноді за підтримки 2-4 од. бронетехніки, потай висувається до передових позицій українських військ на ефективну дальність стрільби й завдає короткий вогневий удар", - повідомляє Тимчук.

"У даних "рейдах" терористи, крім стрілецької зброї, озброєні крупнокаліберними кулеметами й станковими гранатометами, за рахунок використання яких прагнуть одразу ж створити вогневу перевагу й придушити вогнем дії українських підрозділів у відповідь, коли ті обороняються на передових позиціях", - пише він.

"Рідше в атаках використовуються 2-3 групи, одна з яких обов'язково виконує функції прикриття чи вогневого придушення супротивника (вогневої групи)", - додає Тимчук.

За добу в зоні АТО загинув 1 військовий, 2 дістали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий, двоє дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один наш воїн загинув, двоє отримали поранення", - сказав він.

До списку новин