загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 21 квітня 2015р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

ОБСЄ: "Гради" й інша важка зброя бойовиків зникли з місць зберігання

 

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі зафіксували часткове зникнення з місць зберігання важких озброєнь проросійських бойовиків.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 20 квітня, повідомляє DW.

Місія "повторно відвідала шість місць зберігання важких озброєнь "ДНР" 19 квітня, вказано у звіті.

Спостерігачі зафіксували, що в половині з цих місць зброю не переміщували від часу останнього візиту. У ще трьох спостерігалася інакша ситуація.

На одному зі складів кількість одиниць і тип зброї відповідали тому, що було зафіксовано раніше, але під час спроби перевірити серійні номери техніки спостерігачі отримали відмову від сепаратистів.

"Ще у двох місцях не залишилося жодної з раніше зафіксованих одиниць зброї", - йдеться у звіті.

Наприклад, в одному місці зникли 4 установки залпового вогню "Град". За словами представників т. зв. "ДНР", їх повезли готувати "до параду 9 травня".

В іншому місці не знайшлося артилерії, яка зберігалася там раніше.

Аналогічне пояснення – про необхідність підготовки техніки до параду на День перемоги – спостерігачі СММ ОБСЄ почули і в місцях зберігання важких озброєнь, які сепаратисти так званої "ЛНР" раніше відвели від лінії зіткнення.

 

Екс-глава МЗС Чехії: Путін не зупиниться, поки не отримає всю Україну

 

Президент Росії Володимир Путін не для того заплатив високу економічну ціну, щоб захопити зруйновану інфраструктуру Донбасу і кілька сіл – йому потрібен контроль над всією Україною.

Так вважає колишній міністр закордонних справ Чехії і лідер правоцентристської партії ТОР 09 Карел Шварценберг, повідомляє видання Ceske Noviny.

"Путін не божевільний і не дурний. Немає нічого видатного в тому, щоб захопити відсталу індустрію Донбасу і кілька українських сіл, призвівши до негативних наслідків для власної економіки. Йому потрібна вся Україна. Йдеться про битву за всю країну", - наголосив він.

За його словами, мінське перемир’я припинить Москва – це лише питання часу, коли бойовики підуть на Маріуполь.

Тоді буде Мінськ-3, Мінськ-4, 5, 6. Нарешті дійде до того, що будуть обговорювати перемир’я на польсько-українському кордоні. Тоді можливий мир, та й то тимчасовий. Однак з Україною все буде вирішено", - сказав Шварценберг.

На його думку, основною метою Путіна є відновлення Російської імперії.

Бойовики стріляють із забороненої важкої зброї і танків - прес-центр АТО

Бойовики 17 разів порушили режим "тиші" на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр АТО.

Зазначається, що 18 години до опівночі 20 квітня російсько-терористичні війська вздовж лінії розмежування 17 разів порушили режим припинення вогню.

При цьому незаконні збройні формування 8 разів обстрілювали позиції сил антитерористичної операції із мінометів, у тому числі 5 разів – із мінометів калібром 120 міліметрів, що є грубим порушенням "мінських домовленостей". В ході збройних провокацій противник активізував застосування важкої броньованої техніки – танків і бойових машин піхоти.

На Донеччині інтенсивного артилерійського обстрілу зазнав наш опорний пункт біля населеного пункту Піски, по якому незаконні збройні формування тричі відкривали вогонь із 120-міліметрових мінометів. Вогонь із бойової машини піхоти, автоматичних гранатометів і міномету калібром 120 міліметрів злочинці вели по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки.

Чотири рази бандформування так званої "ДНР" відкривали вогонь із танків, причому двічі – по нашому опорному пункту в районі населеного пункту Широкине. Також активно обстрілювалися із мінометів, танків, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї позиції українських військ неподалік населених пунктів Майорськ, Опитне, Ленінське, Водяне, Кірово.

На Луганщині біля села Жовте Слов'яносербського району злочинці із стрілецької зброї обстріляли наш опорний пункт.

З 19.40 до 20.00 неподалік села Сизе Станично-Луганського району тривало бойове зіткнення із застосуваннями стрілецької зброї. Щільним вогнем у відповідь українські військовослужбовці змусили нападників відійти.

Водночас прес-служба полку "Азов" повідомляє, що в понеділок позиції полку "Азов" під Маріуполем обстріляли з танків і мінометів 120 мм. Поранено військовослужбовця НГУ

 

За добу в зоні АТО загинув 1 військовий, ще 1 дістав поранення – штаб

 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції один військовий загинув, ще один дістав поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних дій один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, це сталося в районі населеного пункту Піски поблизу Донецького аеропорту.

Лисенко зазначив, що ситуація в зоні АТО залишається "стабільно напруженою, але контрольованою".

За словами речника АТО, значно активізувалися снайпери бойовиків.

Водночас Лисенко запевнив, що українські військові тримають позиції по всій лінії розмежування.

До списку новин