загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 квітня 2015р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики нарощують бойову активність – 30 обстрілів за вечір

 

23 квітня бойовики на Донбасі значно збільшили вогневу активність вздовж лінії розмежування сторін, повідомляє прес-центр АТО.

Із 18 години до опівночі вони 30 разів порушили режим "тиші".

На Донеччині незаконні збройні формування 7 разів обстріляли опорний пункт українських військових у районі селища Широкине із мінометів, танків, самохідної артилерійської установки калібру 122 міліметри, зенітної установки, а також автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Також обстрілів із мінометів, автоматичних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї зазнали позиції сил АТО неподалік населених пунктівОпитне, Піски, Майорськ, Ленінське, Авдіївка, Кірово, Маріїнка. Загалом бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових у цих районах.

"Українські війська вели вогонь у відповідь із 82-міліметрових мінометів та стрілецької зброї", - інформує штаб АТО.

На Луганщині бойовики відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по позиціях українських військових неподалік від містаЩастя.

Обстрілів населених пунктів не відбулося.

Також у зазначений період українські підрозділи у зоні проведення АТО 8 разів зафіксували проліт безпілотників противника.

Держдеп: Росія постачає бойовикам системи ППО і збільшує війська на кордоні

 

Держдепартамент США звинувачує Росію в поставках систем протиповітряної оборони на Донбас та участі у військовій підготовці сепаратистів.

Про це заявила представник Держдепу Марі Харф, передає Reuters.

"Це найвища кількість протиповітряного російського обладнання на сході України з серпня", - заявила Харф.

За її словами, характер навчань "не залишає сумнівів у тому, що Росія до цього причетна".

"У навчаннях задіяні російські безпілотники - безпомилкова ознака присутності Росії", - заявила Харф.

Крім того, вона заявила, що Росія розміщає свої війська вздовж кордону з Україною.

"Після підтримки стабільної присутності вздовж кордону, Росія посилає додаткові одиниці туди", - сказала вона, додавши, що зараз відмічена найбільша присутність російських військ уздовж україно-російського кордону з жовтня.

Бойовики атакували під Щастям. Намагаються прорватися в тили ЗСУ

 

Бойовики активізували бойові дії північніше Луганська, у районі міста Щастя, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Упродовж доби кілька груп бойовиків, у взаємодії, використовуючи ПТРК і снайперське озброєння, атакували передові позиції українських військ, зблизившись і ведучи прицільний вогонь із зазначених засобів", - пише він у Facebook.

"Одночасно з цим, прикриваючи висування своїх вогневих груп на дальність ефективного вогню, працювали міномети й АГС терористів. Вогнем зі стрілецької зброї сили АТО відбили атаки", - заявляє Тимчук.

У цілому в останню добу бойовики вели обстріли позицій українських військ у районі н.п. Майорське, Новгородське, Ленінське, Кірове, Піски, Опитне, Авдіївка, Широкине, Щастя.

"Інтенсивність вогневих ударів посилилася. Крім стрілецького озброєння, гранатометів і мінометів двох основних калібрів (82 і 120 мм) бойовики використовували 122-мм артилерію й озброєння танків ( 125-мм)", - пише Тимчук.

Так, у районі Майорського проросійські бойовики двічі за добу намагалися завдати вогневого ураження українському підрозділу, що займає один із опорних пунктів, зі 120-мм мінометів із різних вогневих позицій.

Обстріли в районі Пісків бойовики проводили також із використанням 120-мм мінометів, крім того використовуючи 122-мм ствольну артилерію (у ході обстрілів відзначалася робота одразу декількох артпідрозділів бойовиків), пише Тимчук.

У районі Авдіївки позиції українських військ було обстріляно одночасно за допомогою встановлених на транспорт зенітних установок ЗУ-23-2 і 120-мм мінометів.

Поблизу селища Ленінське оперувала група танків бойовиків (2 од.), обстрілявши позиції українських військ, здійснивши кілька прицільних пострілів.

У районі селищ Широкине й Опитне одночасно з мінометами бойовики активно використовували для обстрілів автоматичні гранатомети типу АГС-17, крупнокаліберні кулемети, 122-мм артилерію. При цьому бойовики нарощують сили під Широкине.

"У районах Бахмутської траси між Новотошківкою і Кримським, а також у районі Миронівського зафіксовано вогневі контакти між піхотними формуваннями бойовиків і передовими підрозділами українських військ, що обороняються на даних напрямках", - повідомляє Тимчук.

"Терористи не припиняють спроб проникнути в тактичну глибину бойових порядків українських військ силами як окремих формувань, так і ДРГ", - заявляє він.

Бойовики обстріляли із гранатометів ТЕС у Щасті

 

Напередодні увечері бойовики обстріляли місто Щастя з автоматичних гранатометів.

Про це повідомляється на сайті губернатора Луганщини Геннадія Москаля.

Вогонь вівся з боку Веселої Гори (окуповане так званою "ЛНР" село, що прилягає до Щастя) в бік теплоелектростанції.

Руйнувань у результаті обстрілу немає, ніхто з мирних мешканців та військовослужбовців не постраждав.

Крім Щастя локальні бойові сутички (перестрілки з автоматичної зброї та гранатометів) відбулися в Станично-Луганському районі, зокрема, в селах Нижнє Тепле та Артема, а також на околицях Катеринівки в Попаснянському районі.

Житловий сектор залишився поза зоною ураження, інформації про постраждалих у результаті бойових дій не надходило. У решті гарячих точок області дотримувався режим тиші.

Вперше за тривалий період часу ніч пройшла спокійно у Троїцькому (Попаснянський район біля Дебальцевого), Кримському (Новоайдарський район поблизу автодороги Бахмутка) та Новотошківці (недалеко від 29-го блокпосту).  

25-й "гумконвой" вторгся з РФ – переважно не "гуманітарка"

 

122 вантажних автомобіля гуманітарного конвою в'їхали з території Росії в Україну в четвер.

Про це сказав помічник голови Державної прикордонної служби - начальник прес-служби Олег Слободян на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

За його словами, 2 колони гуманітарного конвою в'їхали між 7:20-8:35 у четвер.

Він повідомив, що переважно конвой містив допомогу не гуманітарного характеру.

Вантажівки в'їхали в Україну, грубо порушивши міжнародне й українське законодавство.

 

За добу в зоні АТО поранено 7 військовослужбовців – штаб

 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції поранення дістали сім військовослужбовців.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив спікер АТО Олександр Мотузяник. "За добу, що минула, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, водночас семеро наших бойових побратимів отримали поранення", - сказав він.

За словами Мотузяника, кількість обстрілів з боку бойовиків за минулу добу збільшилася. Також у зоні АТО було зафіксовано проліт 17 безпілотників.

До списку новин