загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 29 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Інтенсивність обстрілів зростає: ТЕС під Щастям, Павлополь, Чермалик…

 

Інтенсивність обстрілів на Донбасі зростає, під Щастям за минулу добу бойовики обстріляли ТЕС, їхні атаки під Павлополем і Чермаликом на позиції сил АТО зупинено.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 29 квітня.

"Впродовж доби позиції українських військ було обстріляно з боку російсько-терористичних військ у районі н.п..Орловське, Гранітне, Ленінське, Опитне, Водяне, Піски, Авдіївка, Майорське, Луганське, Артемове, Кримське, Новотошківка, Щастя. Обстріли велися в тому числі з використанням важких озброєнь", - повідомляє він.

"Фіксується зростання інтенсивності обстрілів", - зазначає Тимчук.

У районі Павлополя два посилені взводи бойовиків спробували атакувати позиції українських військ за підтримки мінометного й артилерійського вогню із залученням декількох одиниць бронетехніки (у т.ч. 2-х танків).

"У результаті вогневого бою, наштовхнувшись на заздалегідь підготовлену систему вогню українського підрозділу й оборонні споруди, група бойовиків, яка атакувала, була змушена спершу зупинитися, а потім під прикриттям мінометного вогню відійти на вихідний рубіж", - пише Тимчук

У районі Чермалика ще одна група бойовиків (ДРГ у складі 10 людей) намагалася потай зайняти вогневу позицію на фланзі українського опорного пункту для здійснення короткого вогневого нальоту з близької дистанції з наступним відходом, повідомляє він.

"Переміщення терористів було вчасно розкрито, по виявленій ДРГ було завдано короткого вогневого удару з гранатометів і крупнокаліберних кулеметів. ДРГ бойовиків відступила", - пише Тимчук.

У районі міста Щастя вогнева група бойовиків із двома автоматичними гранатометами, потай висунувшись убік передових позицій українських військ, відкрила вогонь.

"У результаті обстрілу бойовиками також було завдано удари з автоматичного гранатомета АГС-17 по території ТЕС, яка постачає на окуповану частину Луганської області електричну енергію", - повідомляє Тимчук.

Бойовики 29 разів обстріляли позиції ЗСУ з крупнокаліберних мінометів і "Градів".

Загинув мирний житель

 

Увечері 28 квітня ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою.

З 18.00 до опівночі незаконні збройні формування 29 разів обстріляли позиції наших військ вздовж лінії розмежування, повідомляє прес-центр АТО.

При цьому злочинці два рази відкривали вогонь по населених пунктах Чермалик і Щастя.

О 18.00 поблизу Авдіївки ворог знову провів обстріл наших позицій із "Градів".

Так, поблизу Чермалика незаконні збройні формування провели хаотичний обстріл наших позицій з лівого берегу річки Кальміус зі станкових протитанкових гранатометів та 82-міліметрових мінометів.

При цьому декілька пострілів влучили в житловий квартал Чермалика.В результаті обстрілу у дворі свого будинку загинув місцевий мешканець.

З 18.30 до 20.00 противник зі 120-міліметрового міномету, автоматичного гранатомету та снайперської зброї відкривав вогонь по Луганській тепловій електростанції у місті Щастя.

Також на Донеччині злочинці обстрілювали позиції українських військ із мінометів калібру 120 міліметрів в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Ленінське, Піски, Артемово, Чермалик. Неподалік Артемово ворог декілька разів вистрілив по українському опорному пункту з танку.

На Луганщині злочинці найбільш інтенсивно - із мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї - обстрілювали Щастя і Кримське. В районі Сокільників відбулося бойове зіткнення, в ході якого обидві сторони застосували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети. Нападників було зупинено і відкинуто від наших позицій.

Крім того, у зазначений період підрозділи Збройних Сил України зафіксували у небі Донеччини і Луганщини прольоти 15 безпілотників противника.

На Донбас перекинули мотострілковий підрозділ ЗС РФ із танками – Тимчук

На Донбас продовжують перекидати підрозділи російської армії, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук

"Триває процес перекидання на Донбас підрозділів ЗС РФ", - пише віну Facebook вранці 29 квітня.

"Зокрема, зафіксовано перекидання через кордон із території Росії в районі Амвросіївки убік Старобешевого мотострілкового підрозділу ЗС РФ, посиленого танковим підрозділом", - зазначає Тимчук.

У складі підрозділів, за даними ІС, – 16 ББМ (в основному БМП-1,2), а також 8 одиниць танків (в основному Т-72БА, кілька одиниць Т-72Б3, декілька БТР-80 і БТР-80А, 6 вантажівок і спецавтомобілів. Відзначається також наявність у складі колони 2-х установок "Стріла-10М", 2-х одиниць БРДМ і 1 БТР-60ПБ.

У районі Новотошківки діють дві мобільні вогневі групи бойовиків із бронетехнікою.

"Дані групи періодично ведуть обстріли позицій українських військ як у районі Новотошківки й блокпосту №29, так у районі н.п. Кримське. У складі даних груп терористів усього 5 танків і до 10 одиниць ББМ, а також міномети й станкові гранатомети на вантажному автотранспорті", - пише Тимчук.

У районі Новоазовська тактична група "російсько-терористичних військ" загальною чисельністю близько 350-400 осіб "висунулася безпосередньо до переднього краю".

У складі цієї групи – близько 20 одиниць бронетехніки (з них 6 одиниць – танки) і значна кількість автотранспорту (усього близько 30 одиниць автотранспорту від критих армійських вантажівок до цивільних джипів).

"Відзначається перекидання через Тельманове на посилення даної групи 4-х БТР. Мінімум один вогневий підрозділ 122-мм гармат-гаубиць Д-30 і як мінімум 4 установки РСЗО зі складу зосередженої на приморському напрямку артилерії терористів працюють в інтересах даної групи", - додає Тимчук.

Уночі під Горлівкою йшов бій,

через місто пройшла колона техніки - жителі

Мешканці Горлівки повідомляють, що з 23 години 28 квітня поблизу міста йде запеклий бій, незважаючи на домовленості про припинення вогню:

Про це пише сайт Горлівки 06242.

Через місто на північний захід проїхала колона важкого озброєння бойовиків у район автодрому, звідки було здійснено серію артилерійських залпів убік Дзержинська, що перебуває під контролем українських військових.

Також обстріл із важкого озброєння бойовики вели з центральної частини міста – від оптового ринку (район шахти "Кочегарня") – через увесь Центрально-міський район.

Вибухи було чути й у районі очисних споруд (північно-західна околиця міста), також жителі зафіксували активне використання стрілецької зброї в районі резервного водоймища, розташованого на західній околиці Горлівки.

Горлівчани зазначають, що цей бій був найбільш інтенсивним за весь час так званого "перемир'я", пише видання.

На Луганщині різко посилилися бойові дії - Москаль

Бойова агресія бойовиків різко посилилася уздовж лінії розмежування вогню на Луганщині: обстріляли Щастя, в Кримському й Трьохізбенці - зіткнення.

Про це на своєму сайті повідомляє у середу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що у вівторок увечері бойовики двічі обстріляли Щастя з гранатометів та автоматичної зброї. Вогонь у бік опорних пунктів українських військових вівся з боку окупованої Веселої Гори спочатку після 17-ї, а затим після 18-ї години. Постраждалих серед мирного населення в результаті обстрілів немає, інформації про поранених чи загиблих військових не надходило. Зранку в Щасті тихо.

Між Кримським (що підконтрольне Україні) та Сокільниками (окуповане бойовиками) протягом дня вівторка й ночі неодноразово спалахували перестрілки, що переростали в бойові зіткнення із застосуванням гранатометів та мінометів. Останні бойові дії тут відбулися у середу зранку. Село залишилося поза зоною ураження, інформації про поранених військових немає.

Серед ночі перестрілки періодично виникали також на околицях Троїцького (Попаснянський район), у Станиці Луганській, Трьохізбенці та на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпосту.

В останньому випадку в результаті бойових дій український військовий отримав осколкові поранення й госпіталізований, зазначають в адміністрації.

Диверсанти влаштували бій у Трьохізбенці:

троє військових дістали поранення

Зранку в Трьохізбенці спалахнув бій між українськими військовими та бойовиками: поранено трьох військових.

Про це на своєму сайті повідомляє у середу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що ворожа диверсійно-розвідувальна група наблизилася до зруйнованого мосту через Сіверський Донець, по руслу якого проходить лінія розмежування вогню, і обстріляла наших силовиків спочатку зі снайперської гвинтівки, а далі з автоматичної зброї.

Спалахнув бій, у результаті якого поранені троє українських військових (двоє з них серйозно).

Після бойового зіткнення диверсанти відійшли, зараз у Трьохізбенці тихо. Поранених військових транспортують у госпіталь, зазначає Москаль.

За добу в АТО обійшлося без загиблих, 3 військових поранено

Упродовж минулої доби в зоні АТО ніхто не загинув.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник.

"Жоден український військовий не загинув, 3 поранено", - сказав він.

На Маріупольському напрямку відбулося кілька зіткнень. Вчора біля Широкиного не було зафіксовано жодного обстрілу.

За даними, які озвучив Мотузяник, в селі живе близько 140 осіб.

На Донецькому напрямку гаряче було у районі аеропорту та в передмісті Горлівки.

"Саме на цю ділянку припадає дві третини збройних провокацій", - зазначив Мотузяник.

Він повідомив, що на Луганському напрямку обстановка загострюється, зросла кількість обстрілів.

Також за добу за добу було зафіксовано 27 прольотів БПЛ противника.

Крім того, на контрольованій ділянці українсько-російського кордону та на адміністративній межі з Кримом зафіксовано прольоти рос вертольотів Мі-8.

Загалом бойовики здійснили 22 обстріли із використанням забороненої мінськими угодами  122-мм зброї, 5 обстрілів з гармат калібром 122 мм, зафіксовано використання танків та снайперів.

До списку новин