загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 7 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Бойовики на Донбасі відпрацьовують штурм - штаб АТО

Бойовики на Донбасі відпрацьовують елементи штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишається складною.

Противник активно проводить тренування, заходи з нарощування бойових спроможностей існуючих підрозділів так званих "ЗС Новоросії", наголосив Лисенко

Особливу увагу бойовики приділяють вогневій підготовці та відпрацюванню елементів штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

За словами речника АТО, російсько-терористичні війська продовжують порушувати "мінські домовленості", використовуючи заборонену зброю.

За добу зафіксовано 10 обстрілів з 120 мм мінометів, а також 2 обстріли – з артилерії калібру 152 мм. Один раз ворог застосував проти позицій сил АТО танк.

Найбільша активність незаконних збройних формувань зберігається на Маріупольському напрямку поблизу населеного пункту Широкине. За добу там зафіксовано 12 обстрілів з різних видів зброї.

На Донецькому напрямку двома районами інтенсивного вогню залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту та міста Горлівка.

На Луганському напрямку бойовики активізувались неподалік міста Щастя. Інциденти порушення режиму тиші зафіксовані також поблизу Кряківки, Оріхового та Станиці Луганської.

Здебільшого бойовики використовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Більшість обстрілів припадає на другу половину дня та вечір.

Російські найманці продовжують використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки.

За минулу добу було зафіксовано політ 7 БПЛА, зазначив Лисенко.

 

Бойовики 11 разів порушили режим тиші

 

Терористи обстрілювали позиції українських військ із мінометів 120 і 82 міліметрів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.

6 травня з 18.00 години незаконні збройні формування 11 разів порушили режим тиші. Як і в попередні дні противник вів інтенсивні обстріли позицій українських військ із мінометів калібру 120 і 82 міліметри.

Вкотре злочинці відкривали вогонь із мінометів в районі населених пунктів Піски, Майорськ , Гранітне.

На Луганщині в районі Щастя та Троїцького ворог продовжував інтенсивно обстрілювати наші позиції здебільшого із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

На позиціях в районі Кряківка та Орехово-Донецьке бандформування провели 2 обстріли наших підрозділів із мінометів калібру 82 міліметри.

Також зафіксовано прольоти двох безпілотників противника, які рухалися в напрямку Краматорська.

На Луганщині зранку обстріляли село Артема і місто Щастя.

Влучили в будинки

Близько 8-ї ранку 7 травня бойовики обстріляли з міномета с. Артема у Станично-Луганському районі Луганської області.

Як повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті, вогонь вели з боку окупованого с. Весела Гора, що по сусідству на протилежному березі Сіверського Донця.

Крім того, у четвер зранку і напередодні ввечері бойовики з Веселої Гори кілька разів обстрілювали й місто Щастя.

Даних про загиблих чи поранених внаслідок обстрілу немає", - повідомляє Москаль.  

Бойовики використовують важку зброю, навіть уже не маскуючись - Тимчук

В останню добу бойовики в ході обстрілів позицій українських військ знову активно використовували важке озброєння, повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву".

"При цьому на даному етапі переміщення важких озброєнь бойовиками здійснюються вже відкрито, практично без застосування заходів маскування", - пише він у Facebook 7 травня.

Зокрема, за даними ІС, на Приморському (Маріупольському)напрямку в районі Широкиного бойовики активно використовують 120-мм міномети, а також (із меншою періодичністю) - 122-мм і 152-мм САУ.

Впродовж доби також було обстріляно позиції українських військ у районі н.п. Піски, Авдіївка, Опитне, Гранітне, Станція Майорська, Щастя, Новотошківка, Кримське, Ленінське й низку інших.

Зокрема, у районі Пісків бойовики ведуть інтенсивні й постійні мінометні обстріли з невеликими тимчасовими інтервалами.

У районі Авдіївки, крім мінометів, бойовики активно застосовують крупнокаліберні кулемети (у більшості випадків саме з їх застосування починаються мінометні обстріли й удари ворожої бронетехніки по українських позиціях).

У зазначених районах супротивник діє мобільними вогневими групами, пише Тимчук.

Впродовж доби бойовики також вели інтенсивні обстріли зі стрілецького озброєння, 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і зенітних установок ЗУ-23-2 позицій сил АТО в районі н.п. Щастя й Станиця Луганська.

За добу в зоні АТО поранення дістали троє військовослужбовців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми не маємо загиблих воїнів, троє отримали поранення", - сказав він.

До списку новин