загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

В Одесі знову повідомляють про вибух. Підірвано залізничний міст

В Одесі підірваний залізничний міст біля вулиці Балківської, в районі Слобідки.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар "Правого сектора" Варвара Черноіваненко.

"Підірвали міст біля Балківської, в районі Слобідки. На щастя, нашим патрульним вдалося швидко встановити місце вибуху. Терористи працювали професійно. Вибух стався за кілька хвилин до того, як мав проїхати поїзд. Один з наших бійців, вісімнадцятирічний хлопець з Правого Сектора, вискочив з ліхтариком на залізничні колії просто перед потягом і зупинив його", - йдеться в повідомленні.

У цей же день ГУМВС в Одеській області повідомляло, що правоохоронці знешкодили саморобний вибуховий пристрій біля газової магістралі в провулку Солонцюватому в Одесі.

Раніше в соціальних мережах була поширена інформація про те, що в центральній частині міста нібито пролунали звуки, схожі на вибух, але вибухонебезпечних пристроїв та речовин співробітники міліції не виявили.

Бойовики атакували позиції збройних сил України під Горлівкою

Близько 22:50 12 травня бойовики "ДНР" з території Горлівки піддали обстрілу позиції Збройних сил України на північно-західних околицях міста.

Про це повідомляє "Горлівський медіа портал" з посиланням на свідчення місцевих жителів.

Як повідомляють жителі Дзержинська, основний удар припав на східні околиці міста і селище Артемово. Незабаром після цього з боку українських військових пішли у відповідь постріли по позиціях бойовиків.

О 23:30 - інтенсивність перестрілок знизилася, проте в районі селища шахти 6-7 було чути звуки бою з використанням автоматичної зброї.

О 01:00 - настало затишшя. Горлівчани в соціальних мережах повідомляли, що в районі автодрому пошкоджено газопровід.

"Приблизно о 22:50 з автодрому 3 гусеничних САУ почали стріляти. Нарахував 42-48 пострілів. Потім САУ виїхали і через 10-15 хвилин українці дали" відповідь ". Нарахував 20 розривів від мін. Потім стихло. Пробили газопровід. Чути шум газу ", - повідомив один з місцевих жителів.

Терористи продовжують обстріли населених пунктів із забороненої зброї

з 18.00 години 12 травня за допомогою артилерії та мінометів терористи обстрілювали Піски, Широкине, Дружбу, Ленінське, Кірове, Станицю Луганську та Щастя

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Свою криваву і жорстоку справу бандформування робили з допомогою заборонених Мінськими домовленостями артилерії, мінометів, а також гранатометів, іншої наявної в них зброї.

На Донецькому напрямку найбільше злочинці стріляли по Піскам, використовуючи мало не весь арсенал своєї зброї.

В районі Широкиного стріляли з мінометів великих калібрів.

На Артемівському напрямку прихильники так званого Руського миру масованим обстрілам з 152 мм артилерії піддали Дружбу. Хоча, що таке дружба, для них незрозуміло.

З 120 мм мінометів та озброєння танку вели вогонь по Ленінському та Кірово.

З ночі і до ранку злочинці не припиняли обстріли Станиці Луганської. Біля Щастя працював снайпер.

Звісно ж не залишили вони без уваги і мирні населені пункти двічі обстрілявши з зенітних установок та великокаліберних кулеметів населений пункт Опитне.

Безпілотні літальні апарати противника з’являлися у небі над Щастям, Орловським, Талаківкою, Чермаликом та іншими населеними пунктами.

Біля Щастя зафіксовано диверсантів, бойовики активізувалися поблизу Мар’їнки - ІС

Бойовики на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції українських військ, у тому числі з важких озброєнь.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук ранком 13 травня у Facebook.

Так, упродовж останньої доби в районі Авдіївки позиції українських військ двічі обстріляли 152-мм ствольною артилерією.

Крім того, бойовики активно використовували 120-мм міномети в районі н.п. Піски, Красногорівка, Трудовські, шахти Бутівка. На цих ділянках терористи методично намагаються руйнувати систему оборони українських військ.

На артемівському напрямку (у районі н.п. Луганське, Лозове, Світлодарськ і Миронівське) терористи активно використовували 122-мм артилерію й 120-мм міномети.

Упродовж доби артилерія "російсько-терористичних військ" неодноразово завдавала удари по позиціях українських військ, прикриваючи зосередження на ділянці між Первомайськом і Брянкою значних сил бойовиків, повідомляє Тимчук.

На приморському (маріупольському) напрямку, у районі н.п. Широкине, бойовики використовували для обстрілів 122-мм гармати (гаубиці Д-30 зі складу "верхньої" тактичної групи), а також 120-мм міномети.

Одночасно уздовж узбережжя у напрямку на Маріуполь і північніше міста зафіксовано використання бойовиками БПЛА. Крім того, бойовики продовжують перекидати сили до приморського напрямку.

Відзначається також активізація бойовиків на ділянці Мар’їнка – Степове. У даному районі також зафіксовано спроби терористів вести активну наземну розвідку, зафіксовано кількаразові обстріли з боку снайперських груп супротивника.

У районі н.п. Щастя, Трьохізбьонка й Кримське зафіксовано диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. У районі Щастя й Кримського бойовики 8 раз використовували для обстрілів позицій сил АТО автоматичні гранатомети АГС-17 "Полум'я".

Бойовики перекидають сили на передній край і приморський напрямок - ІС

Бойовики продовжують перекидати сили й засоби до приморського напрямку, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Через Тельманове прибула тактичної групи бойовиків так званої "ДНР" – 160-180 осіб, при 12 танках і 22-х одиницях ББМ і автотранспорту, пише він у Facebook.

У Петровський і Куйбишевський райони Донецька продовжує прибувати посилення для угруповання "російсько-терористичних військ", зосередженого в місті.

Через Макіївку в Донецьк прибули дві групи бойовиків по 50-60 осіб. Крім того, зі складу тактичної групи терористів, зосередженої в районі Ясинуватої, у південні райони Донецька перекидається бронетехніка (зафіксовано маневр танкової групи в 7 одиниць, у супроводі спецтранспорту).

Також триває посилення військ терористів шляхом перегрупування сил і засобів із глибини до переднього краю.

Зокрема, на лінії Світлодарськ - Луганське відзначається поява нової тактичної групи супротивника (до мотострілкового батальйону, діє окремими підрозділами рівня взвод-рота у всій смузі від н.п. Майорське до н.п. Красний Пахар).

Бронегрупа бойовиків, яка діє в цьому районі, отримала посилення – ще 4 танки й 3 ББМ (2 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ) зі складу "Горлівського гарнізону" терористів.

Зафіксовано перекидання 11 одиниць бронемашин (ББМ) бойовиків на схід Луганська на Ніколаєвку до району Станиці Луганської. Через "паливний дефіцит" у самому Луганську, разом із бойовою технікою бойовиків переміщуються паливозаправники, зазначає Тимчук.

Також упродовж доби зафіксоване активне переміщення автоколонна відрізку між Лутугине й Красний Луч, між Макіївкою і Єнакієвим, від Старобешевим на Докучаєвськ, у Донецьку і передмісті, а також у Луганську й двох прилеглих напрямках – на Металіст і на Лутугине.

Також триває активний рух транспорту в районі Краснодона й Іловайська (перевалочна база для військових вантажів бойовиків).

В Іловайськ зайшов ешелон із танковими двигунами з Росії(приблизно 100 штук), іде розвантаження.

В АТО за добу обійшлося без загиблих, 10 поранено

За минулу добу в зоні проведення АТО загиблих немає, 10 поранено.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих немає, 10 військових поранено", - повідомив він.

Лисенко уточнив, що більшість із поранених постраждали унаслідок мінометного обстрілу у районі селища Луганське біля Світлодарська.

Крім того, за добу було зафіксовано 23 ворожих безпілотники, зокрема над Азовським морем.

До списку новин