загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 14 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

В Україні воюють 11 тисяч російських військових - Порошенко

Після Мінських угод з лютого на Донбасі загинули 83 українських військовослужбовців.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькому каналу ZDF, передає Інтерфакс-Україна.

"З часу підписання мінських угод 83 українських військових віддали своє життя заради того, щоб зупинити російську агресію. Більше 400 поранено", - розповів президент.

Порошенко також заявив, що на сьогоднішній день на території України знаходиться 11 тис. російських військовослужбовців.

"Сьогодні перебувають близько 11 тис. російських військовослужбовців на нашій території", - сказав він.

Порошенко нагадав, що Мінські угоди передбачають припинення вогню, відведення важкої техніки, виведення всіх російських військ з території України, а також встановлення контролю над кордонами під моніторингом ОБСЄ.

Однак, за словами президента, російські війська досі продовжують перебувати на території України.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що поблизу державного кордону України знаходиться більше 50 тис. російських військових, що майже в півтора рази більше, ніж у липні 2014 року.

 

Під Маріуполем зросла інтенсивність обстрілів

 

Починаючи з 18 години 13 травня бойовики зосередили свій вогонь на Донецькому напрямку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО на сторінці в Facebook.

З мінометів, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та іншої зброї злочинці вели вогонь по Піскам, Опитному, Гранітному, Красногорівці, Мар'їнці. По Авдіївці та шахті Бутівка, крім іншої зброї бойовики використовували і озброєння танків.

На Луганському напрямку бандити у військовій формі стріляли по Станиці Луганській, Щастю і Ніжньотеплому.

Після відносного затишшя збільшилася кількість і тривалість обстрілів і на Маріупольському напрямку.

Бойовики майже безперервно стріляли по Широкино і Чермалику. Близько 20.30 бойовики били по Широкино з гармат калібром 122 мм зі снарядами, спорядженими шрапнеллю.

"Отримуючи адекватну відповідь терористи шість разів протягом дня і вечора запрошували до припинення вогню, щоб забрати своїх загиблих і поранених, але, кожен раз, знову ж перші його порушували", - йдеться в повідомленні.

Також терористи вели вогонь по мирних населеним пунктам і цивільних об'єктах. Зокрема, з автоматичних гранатометів били по ТЕС у Щасті.

Станицю Луганську обстріляли, зруйнували дім. Щастю і ТЕС теж дісталося

З 21-ї години 13 травня й до опівночі Станиця Луганська та прилегла територія зазнали інтенсивних обстрілів із мінометів, танків та автоматичної зброї.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті вранці 14 травня.

Вогонь вели з правого берега Сіверського Донця, окупованого так званою "ЛНР".

У с. Валуйське, що прилягає до Станиці, снаряд (імовірно, з танка) влучив у приватний житловий будинок на вул. Радянській і сильно пошкодив його. Господар будинку, 76-річний чоловік, дивом не постраждав.

У самому райцентрі снаряди та міни вибухали поблизу опорних пунктів українських силовиків.

Даних про руйнування інфраструктури та постраждалих серед мирного населення чи військових не надходило, детальніша інформація з’ясовується.

Зранку в Станиці Луганській тихо, пошкоджений обстрілом у вівторок газопровід відновлено, всі системи життєзабезпечення функціонують нормально.

Мінометних та гранатометних обстрілів вночі також зазнало містоЩастя, включно з територією теплоелектростанції.

Осколками від мін посічено головний щит диспетчерської, утім станція продовжує працювати в нормальному режимі.

"Ворожі снайпери, очевидно, задля розваги, стріляли по фасадах житлових будинків, на одному з яких куля влучила в електролічильник. Даних про поранених чи загиблих немає", - зазначає Москаль.

Бойові дії за попередню добу зафіксовано також у Троїцькому(Попаснянський район), околиці якого після 8-ї вечора обстріляли з мінометів, та Катеринівці, яка в обід теж зазнала мінометного обстрілу. Обійшлося без постраждалих. 

Війна в "зеленці" розгоряється, бойовики намагаються зайти в тил сил АТО - ІС

Війна в зелених насадженнях на Донбасі розгоряється, бойовики подекуди намагаються пройти в тил до сил АТО.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у зведенні про ситуацію в зоні АТО за добу, 13 травня.

"У районі Кримського, блокпосту №29 і Новотошківки бойовики застосували автоматичні гранатомети АГС-17 і зенітні установки, знову відзначалися спроби ДРГ бойовиків просочитися вглиб бойових порядків українських військ", - пише він у Facebook.

"Війна в "зеленці" розгорається. У районі н.п. Щастя й Миронівське знову зафіксовано снайперів супротивника (у відповідь на снайперський вогонь українські війська застосовують міномети)", - зазначає Тимчук.

"У районі Новотошківки через урочище на околиці даного населеного пункту група бойовиків (20-22 осіб) намагалася перейти лінію фронту й заглибитися в тактичні тили сил АТО. Спробу було зірвано вогнем українських військ", - повідомляє він.

Упродовж доби бойовики постійно обстрілювали позиції сил АТО й цивільних об'єктів на ділянці від Мар’їнки до Авдіївки. У районі Опитного і Авдіївки вони застосовували по українських позиціях 120-мм міномети, у районі Пісків – артилерію 152-мм калібру.

Також у районі Опитного, Авдіївки й Пісків з'явилася бронетехніка бойовиків, із неї обстрілювали українські позиції. У районі Мар’їнки застосовували міномети калібром 82-мм і 120-мм.

"У районі Красногорівки тактичні групи бойовиків під прикриттям вогню з АГС-17 і ЗУ-23-2 намагалися витиснути українські війська із займаних ними позицій. Такі ж спроби з боку бойовиків зафіксовано в районі н.п. Піски й Авдіївка. В усіх випадках українські війська вогнем у відповідь змусили супротивника повернутися на вихідний рубіж", - повідомляє Тимчук.

У районі Широкиного й північніше того району (Павлополь) бойовики кілька разів відкривали вогонь – в основному, зі стрілецької зброї, однак відзначено застосування АГС-17, мінометів ( 120-мм). Також зафіксовано роботу щонайменше одного вогневого підрозділу (батареї) 122-мм ствольної артилерії, з позицій на північний схід від Широкиного за Безіменне.

Також бойовики стріляли зі 122-мм артилерії в районі Новгородського й Широкої Балки (північніше Авдіївки).

На Артемівському напрямку бойовики застосували бронетехніку під прикриттям мінометного вогню. Дрібні бронегрупи бойовиків (2-3 танки) під прикриттям вогню мінометів неодноразово висувалися убік позицій українських військ і відкривали прицільний вогонь по бойовій охороні й позиціях основних сил українських військ.

Подібні випадки фіксуються в районі Луганського, Світлодарська, Майорська.

При цьому відзначається "украй слабка взаємодія між формуваннями "ЛНР" і "ДНР", що оперують на Артемівському напрямку".

ІС: У Донецьк прибуло поповнення бойовиків,

на луганському напрямку – техніки

 

Триває перегрупування підрозділів бойовиків у районі Бахмутської траси, а також північніше Луганська – у напрямку на Станицю Луганську.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук 14 травня у Facebook.

Зокрема, за даним ІС, бойовики підтягують свої бронетанкові резерви: від Красного Луча через Алчевськ перекинуто 6 танків і 18 одиниць ББМ, а також через Краснодон на Луганськ і далі до лінії зіткнення – 16 одиниць бронетанкової техніки.

Іде перекидання бронетехніки і самохідної артилерії (ББМ, танки, САУ) на базу терористів, розташовану на території однієї з логістичних фірм Луганська.

Перекидання здійснюється перекатами й невеликими партіями.Усього впродовж доби прибуло 11 одиниць броньованої техніки й САУ (з них 3 - танки).

А в Петровський район Донецька прибуло чергове "маршове поповнення" бойовиків, 200-220 осіб, повідомляє Тимчук.

"Бойовики – з "мобілізованого", не обстріляного цивільного місцевого населення", - зазначає він.

За добу в зоні АТО пораненння дістали чотири бійці - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу на щастя загиблих немає, четверо військових отримали поранення", - сказав він.

 

За добу в зоні АТО 25 разів бачили безпілотники ворога - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 25 прольотів безпілотників ворога.

Про це на традиційному брифінгу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Учора в зоні АТО було зафіксовано 25 польотів безпілотників противника", - сказав він.

До списку новин