загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 28 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

"Гуманітарний" конвой РФ прямує на Донбас

Автомобільна колона МНС Росії з "гуманітарною" допомогою вирушила в Донбас.

Про це журналістам повідомили в Національному центрі управління в кризових ситуаціях МНС, передають РИА Новости.

"О 04:00 мск більше 100 автомобілів вийшли з Донського рятувального центру МНС і слідують в сторону державного кордону", - сказав співрозмовник агентства.

"Перед кордоном колона розділиться на дві приблизно рівні частини, одна з яких відправиться до Донецька, інша - в Луганськ, пройшовши всі необхідні митні процедури на двох прикордонних пунктах пропуску - "Донецьк" і "Матвєєв Курган", - повідомили в НЦУКС.

Раніше в РФ заявляли, що до складу вантажу входять продукти харчування, будівельні матеріали та медикаменти.

Відзначимо, що Росія доставляє "гумпомощь" на Донбас з порушенням міжнародних норм. Українська сторона і світове співтовариство вважає, що таким чином Кремль доставляє бойовикам зброю та іншу допомогу.

Бойовики зосередили обстріли на Донецькому напрямку,

за ніч були три бойових зіткнення

 

Ввечері та вночі з 27 на 28 травня бойовики продовжували обстріл українських позицій на різних напрямках.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Майже весь вогонь своєї артилерії бойовики зосередили на Донецькому напрямку, обстрілюючи Піски, Тарамчук, Березове і Мар'їнку. З гранатометів загарбники обстріляли Опитне, Новотроїцьке і шахту Бутівка, з великокаліберних кулеметів - Авдіївку.

Вночі в районі Березового відбулося бойове зіткнення з ДРГ бойовиків. Там же злочинці застосували реактивну систему залпового вогню "Град".

На Луганському напрямку бойовики стріляли з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по Орехово, Жовтому, Щастю, Трьохізбенці, Болотному.

На Артемівському напрямку з мінометів терористи вели вогонь по Лозовій, Троїцькому та Новозванівці. Тут також відбулося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника.

Крім того, бій відбувся і в районі Неліпівки.

"В обох випадках наші військові дали гідну відсіч загарбникам, які не довго опиравшись, змушені були тікати", - зазначають у штабі.

На Маріупольському напрямку з 120 мм мінометів бойовики били по Широкино, а з 82 мм - по Миколаївці. Ніч в районі Маріуполя пройшла в напруженій тиші.

Бойовики застосовують заборонену зброю і снайперів - Тимчук

Бойовики продовжують грубо порушувати режим припинення вогню, передбачений Мінськими угодами, обстрілюючи позиції сил АТО по всій лінії зіткнення.

За минулу добу на Донецьком напрямку бойовики обстрілювали позиції сил АТО з важкого піхотного озброєння, у т.ч. "забороненого" калібру (120-мм міномети), пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У районі н.п. Піски, Опитне, Авдіївка, Кірове, Ленінське, Мар’їнка і Красногорівка бойовики задіяли снайперів і вогневі піхотні групи.

Зафіксовано кілька бронегруп терористів (усього 20 танків і ББМ), які оперують як "блукаючі вогневі точки" між Красногрівкою і Опитним та ведуть обстріли сил АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано застосування бойовиками стрілецької зброї, мінометів і артилерійських систем калібру 122 мм.

На Луганському напрямку проросійські бойовики для обстрілів сил АТО застосовували бронетехніку й артилерію.

Прицільний вогонь зі 122-мм артилерії, танків і БМП вели в районі н.п. Кримське, Щастя, Сокольники й Станиця Луганська.

Поблизу н.п. Новотошківське, Золоте, Донецьке зафіксовано обстріли українських військ маневруючими бронегрупами супротивника, мобільними зенітними установками ЗУ-23-2 і 122-мм артилерією.

Також у даних районах відзначається активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп бойовиків.

РФ накопичує війська і сотні одиниць техніки на кордоні з Україною

 

Росія накопичує війська і сотні одиниць техніки включаючи мобільні ракетні установки, танки й артилерію на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною.

Це зафіксував цього тижня кореспондент Reuters.

З багатьох машин знято номери, а багато військовослужбовців не мають нашивок на уніформі. В такому вигляді вони схожі на бійців, яких помічено на сході України і яких Київ і його західні партнери називають таємними російськими підрозділами.

На Кузьмінському полігоні за 50 кілометрів від кордону можна чітко фіксувати значну концентрацію російських військ.

Як відомо, раніше в травні командувач сухопутними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав висловлював думку, що сепаратисти користуються режимом припинення вогню для озброєння і підготовки до можливого нового наступу.

Росія ж, як відомо, заперечує причетність до збройного конфлікту в Україні

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков на запитання Reuters, чи означає концентрація немаркованої зброї і російських військових на кордоні, що Росія планує вторгнення в Україну, відповів:

"Я вважаю формулювання цього запитання "чи готується вторгнення" недоречним".

За даними видання, серед накопиченого на кордоні озброєння є ракетні системи "Ураган", танки, самохідні артилерійські установки - зброя, яка використовувалася в конфлікті на Донбасі.

Зазначаються, що кількість озброєння на полігоні в три рази більша, ніж у березні цього року, коли журналіст Reuters відвідував регіон. Тоді він помітив лише кілька десятків одиниць озброєння.

За чотири дні, починаючи з 23 травня, журналіст бачив чотири вантажні поїзди з військовою технікою та солдатами, які прибули на залізничну станцію в Ростовській області РФ, з них. принаймні два поїзди прямували безпосередньо на Кузьмінський полігон.

Також повідомляється, що дороги навколо полігону нещодавно були підготовлені для переміщення техніки.

За даними видання, щодня в прикордонний Матвєєв Курган залізницею прибувають потяги з військовою технікою.

Так у вівторок до міста приїхав поїзд з 16 танками Т-72 і кількома військовими вантажівками.

За чотири дні в Матвєєв Курган потяги доставили не менш ніж 26 танків, близько 30 установок "Ураган", десятки вантажівок, кілька бронетранспортерів і самохідних гаубиць.

Двічі після того, як техніку розвантажили з поїздів, журналісти супроводжували колону на позиції, звідки могли проводитися обстріли української території.

Російський солдат, який звільнився з армії, розповідав Reuters минулого року, що під час служби він проходив навчання на полігоні, а потім був направлений до українського кордону. Одного разу він отримав наказ дати залп із системи "Град", хоча за його словами, він не був упевнений в тому, що стріляв по Україні. За його словами, деякі військові з його частини були на українській території. "Військовий полігон дуже великий. Нас навчали кілька тижнів, за прискореним курсом. Після цього ми отримали наказ і висунулися до кордону", - сказав колишній солдат, який попросив не вказувати свого імені через те, що інформація про операцію закрита .

Путін засекретив дані про втрати армії "у мирний час"

Президент Росії Володимир Путін відніс дані про втрати російської армії "в мирний час" до державної таємниці.

Про це йдеться в його указі, опублікованому 28 травня.

До цього, до даних, які вважались державною таємницею відносились лише "відомості, що розкривають втрати особового складу у воєнний час".

Тепер цей пункт викладений у редакції "Відомості, що розкривають втрати особового складу у воєнний час, в мирний час в період проведення спеціальних операцій".

Як відомо, операцію із захоплення Криму під час його анексії проводили військові РФ, а Путін згодом називав це "успішною спецоперацією".

На Донбасі, як твердять НАТО, США, ЄС і Україна, воюють російські військові, яких після загибелі звільняють заднім числом і таємно ховають в різних містах Росії.

Американські експерти: Багато атак на сили АТО проводилися з території Росії

Група американських аналітиків "Атлантична рада" випустила звіт з назвою "Ховаючись на очах: війна Путіна в Україні" про російську агресію на Донбасі.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Цей звіт надає беззаперечні докази особистої участі російських військових у Східній Україні", - зазначається в документі, серед співавторів якого є колишній посол США в Києві Джон Гербст.

Аналітики наводять супутникові знімки, що підтверджують переміщення російських військ уздовж української границі.

"Російські тренувальні табори, розташовані уздовж українського кордону, є стартовими майданчиками для війни Росії в Україні. Ці табори надають базу для транспортування російського військового обладнання в Україну для швидкого поповнення арсеналу сепаратистів і для російських військовослужбовців, яких призивають із усієї країни, щоб закинути в Україну", - відзначають аналітики.

За їхніми даними, командири наказують російським солдатам приховувати ідентифікаційні знаки на військовому транспорті, уніформі й переходити кордон, щоб приєднається до сепаратистів на сході України.

Різноманітні зразки озброєння й амуніції російського виробництва, які українські військові не використовують, виявляються в руках сепаратистів.

 Серед них і ракети "земля-повітря", гранатомети, протитанкове озброєння, міни.

"Комбінація даних із супутників, аналіз кратерів від вибухів і матеріали з відкритих джерел доводять, що багато атак були зроблені з території Росії, а не з підконтрольних сепаратистам територій", - говориться у звіті.

Серед іншого в документі зазначається, що постачання донбаських бойовиків і підтримка 8-10 тис. бійців ВР РФ, що борються на їхній стороні, обійшлася Росії за 10 місяців приблизно в 53 млрд рублів.

Крім того, тільки в боях під Дебальцевим в січні-лютому 2015 року загинули 70 солдатів десанту Збройних сил Росії.

Доба в зоні АТО минула без втрат – штаб

 

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в четвер повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. "За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і ніхто не отримав поранення", - сказав він.

За словами Лисенка, у середу активність противника значно знизилася: кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зменшилася більш, ніж у півтора-два рази.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили кілька обстрілів наших позицій з мінометів та 122-мм гармат в районі Миколаївки ти Широкиного.

На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту – фактів застосування важких озброєнь НЗФ на цій ділянці нашої оборони за минулу добу не зафіксовано.

Натомість епізодичні перестрілки спостерігалися на південь від Донецька (у Мар’їнському районі), та на північ, зокрема неспокійно було у сел. Лозове поблизу Світлодарська.

На Луганському напрямку противник вів вогонь на широкій ділянці фронту – від Попасної до міста Щастя.

Зокрема, у ході боїв в районі с. Кримське ворог вів вогонь по наших позиціях з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2, а по околицях Попасної завдав артилерійського удару зі 122-мм гармат, внаслідок чого загинула жінка. Через ворожий вогонь була пошкоджена і частково зупинила роботу Луганська ТЕС у м. Щастя, наразі її роботу відновлено.

Протягом доби в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА.

Порошенко хоче посадити Росію за стіл переговорів і почати діалог з Донбасом

Президент Петро Порошенко вважає, що для України зараз найважливіше посадити Росію за стіл переговорів і почати реальний діалог з Донбасом.

Про це він заявив, виступаючи на Безпековому форумі у Києві.

Він нагадав, що Україна відмовилась від ядерної зброї, тому світ має запропонувати їй дієві механізми, як відновити цілісність країни, та показати, "як твердо вона може опиратися на своїх партнерів".

Для врегулювання ситуації в країні Порошенко закликав "посадити Росію за стіл переговорів".

"Ми маємо добитися виведення військ, перекриття кордону під моніторингом ОБСЄ. Бажано б було для цього мати миротворців чи європейські поліцейські сили", - сказав президент.

За його словами, вкрай важливо координувати дії України та світу для запуску політичного процесу на Донбасі.

"Нам конче потрібна координація дій для запуску політичного процесу. Бо не можуть бойовики і терористи, як називаємо їх ми, або польові командири бойовиків, як вони їх називають, представляти Донбас. Ми маємо забезпечити чесне волевиявлення громадян. І ми будемо вести діалог з Донбасом. Але з іншим Донбасом – українським", - заявив Порошенко.

До списку новин