загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 3 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

На Донеччині з ранку йдуть запеклі бої, є поранені - Дейдей

Раннім ранком у середу, 3 червня, бойовики почали артобстріл Красногорівки й Мар’їнки. Про це повідомляє депутат і координатор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей у Facebook.

"О 4:50 почався сильний артобстріл. Є поранені. Красногорівка й Мар’їнка горить", - пише він. "По всій лінії йдуть запеклі ближні бої. Бойовики йдуть на прорив", - додає Дейдей.

 

Бойовики зосередили вогонь на Донецькому напрямку,

били з забороненої зброї – штаб

 

З 18:00 2 червня і до 6:00 сьогоднішнього ранку бойовики продовжували обстріл українських позицій в зоні АТО, в тому числі, і з забороненої зброї.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку з 122 мм артилерії, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї бойовики стріляли по Широкино. Також тут вів вогонь і снайпер.

На Луганському напрямку з кулеметів та стрілецької зброї терористи вели вогонь по Золотому, Фрунзе та Щастю. З 120 мм артилерії били по Станиці Луганській.

На Артемівському напрямку з 120 мм артилерії і стрілецької зброї бойовики обстріляли Лозову та Кірове. З 120 мм мінометів загарбники били по Світлодарську, а з 152мм артилерії - по Курдюмівці.

Майже весь свій вогонь бойовики зосередили на Донецькому напрямку.

З мінометів і артилерії, заборонених мінськими домовленостями калібрів, а також великокаліберних кулеметів загарбники стріляли по Опитному, шахті Бутівка, Водяному, Первомайському, Мар'їнці, Піскам, Невельському, Кам'янці, Новотроїцькому, Красногорівці, Березовому.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї і танка бойовики багаторазово обстрілювали Піски.

"Загалом, можна сказати, що за цей період більше половини обстрілів загарбники вчинили саме на Донецькому напрямку", - зазначили в штабі.

Безпілотники бойовиків з'являлися в небі над українськими позиціями 27 разів.

У боях під Мар'їнкою та Красногорівкою поранено більше 20 солдатів - ЗМІ

У боях під Мар'їнкою Донецької області поранення отримали більше 20 військових. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, посилаючись на інформацію від бійців 28-ї бригади. Повідомляється, що росіяни намагаються оточити українські позиції, використовуючи "Гради" і танки. Крім того, за даними солдат, їм відправили підкріплення. В той же час, Громадське ТБ повідомило з посиланням на медика-волонтера Армена Нікогосяна, що в даний час отримали поранення близько 25 бійців в районі Красногорівки і Мар'їнки. Даних про загиблих поки немає. Прес-секретар 28-ї бригади уточнив, що конкретно під Мар'їнкою поранення отримали більше 10 осіб, бої йдуть прямо на ВОПах, артилерія (120, 152, РСЗВ), міномети, танки. "Наші тримаються, позиції не залишали. Поки все", - повідомив він. Раніше депутат та координатор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей повідомляв, що вранці в середу, 3 червня, бойовики почали артобстріл Красногорівки і Мар'їнки.

За добу в зоні АТО поранення дістали 3 бійців - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції 3 українських військових дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в середу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій і провокації, на щастя, загиблих серед наших військових немає. 3 отримали поранення", - сказав він.

Лисенко також підтвердив ведення бою під Мар'їнкою і Красногорівкою на Донеччині. За його словами, бойовики намагаються відтіснити бійців АТО, але українські воїни утримують свої позиції.

За словами Лисенка, штаб АТО поки не володіє даними про кількість поранених у цих боях.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Лисенко повідомив, що за ніч було нараховано близько 40 обстрілів бойовиків під Мар'їнкою і Красногорівкою.

Путін за останні роки подвоїв військові видатки – Bloomberg

 

Президент Росії Володимир Путін виділяє безпрецедентні об'єми коштів з секретних фондів на оборону – найбільші з часів "холодної війни".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на зібрані дані.

Агентство також приводить дані московського Інституту Гайдара про те, що так звана "чорна" частина бюджету (схвалена, але не розписана), з 2010 року подвоїлася до 21% і зараз становить 3,2 трильйона рублів ($60 мільярдів доларів).

Наразі Росія тратить на оборону і зв'язані сфери 34% свого бюджету – більш ніж вдвічі більше, ніж у 2010 році. Для порівняння, США витрачають на це лише 18% бюджету.

Видання додає, що для покриття значних військових витрат Путін значно скоротив фінансування таких галузей як охорона здоров'я.

"Уряд має два невідкладні завдання: посилення безпеки на всіх рівнях і підтримка інновацій для подолання макроекономічної стагнації. Вирішення обох проблем допоможе посилити розвиток військово-промислового комплексу", – заявив директор Центру аналізу стратегій і технологій і радник Міноборони Руслан Пухов.

Bloomberg додає, що після того, як Росія півтора десятиліття тому ледь не переступила межу банкрутства, Путін збільшив витрати на оборону у 20 разів у рублевому еквіваленті, що минулого року становило $84 мільярди – більше ніж будь-яка інша країна крім США і Китаю.

Дослідники Національної академії оборони Латвії дійшли висновку, що після окупації Криму основною метою Росії є перехід у "стан перманентної війни як звичайний стан життя нації".

У свою чергу старший дослідник Об'єднаного королівського інституту в Лондоні Ігор Сутягін додав, що єдиним показником у цій сфері, який не був прихований від громадськості, є кількість військових, яка "мабуть є найбільш відчутним знаком російської військової трансформації".

"У той час як всі західні країни зменшують кількість військових з 2011 року, кількість російських військових зросла на 25% до 850 тисяч між 2011 і серединою 2014 років – хоча це все ж менше, ніж декларований у 2010 році мільйон військовослужбовців", – заявив він.

Росія також має понад 2,5 мільйона активних резервістів з 143 мільйонів населення – за цим співвідношенням Росія є другою у світі після США.

У результаті обстрілу Мар'їнки поранено трьох мирних жителів

Унаслідок обстрілу бойовиками Мар'їнки Донецької області поранення отримали троє мирних жителів.

Про це повідомили в ГУ МВС Донецької області.

Так, в результаті розриву снаряда у дворі постраждав житель міста Мар'їнка, 1987 року народження. Молодий чоловік доставлений в лікарню Кураховогог з осколковим пораненням черевної порожнини.

Крім того, станом на 12:00 стало відомо про ще 2 поранених жителей Мар'їнки.

"Жінка, 1980 року народження, та її донька 1998 року народження доставлені в лікарню Курахового з осколковими пораненнями", - сказано в повідомленні.

Крім того, як повідомили в міліції, рух автотранспорту по автодорозі "Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь" від Волновахи до Донецька і назад закрито.

Також закрито рух з Донецька в Курахово і назад по автодорозі "Донецьк - Запоріжжя".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у боях під Мар'їнкою Донецької області поранення отримали більше 20 військових.

Під Мар'їнкою сили АТО на своїх місцях. Бойовики погрожують війною

У прес-центрі АТО заявляють, що бої під Мар'їнкою тривають, сили АТО нікуди не відступали.

Про це Українській правді повідомив керівник прес-центру АТО Олександр Поронюк

"Всі раніше займані позиції сил АТО перебувають під контролем українських сил. Військові підрозділи на своїх місцях, командири теж на свої місцях", - зазначив Поронюк.

"Триває бойове зіткнення", - додав він.

У свою чергу бойовики заявляють, що це сили АТО їх обстрілюють іпогрожують, що це може призвести до війни, передає РИА Новости.

"Це провокація з тим, щоб звинуватити нас у спробі прориву до Мар'їнки. Мар"їнка – це і так наша територія", - сказав один з лідерів бойовиків, що називає себе "міністром оборони" формування "ДНР" Володимир Кононов, попри те, що згідно з Мінськими домовленостями, Мар'іїнка належить до території, яку контролюють сили АТО.

Він додав, що втрати бойовиків склали 15 осіб. 

 "Такі провокації можуть призвести до війни… Це зрив мінських угод", - додав він.

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

За інформацією "Української правди", станом з 0 годин до 13 вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

 

До списку новин