загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 4 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Chatham House пропонує комплекс заходів для протистояння російській загрозі

Аналітики відомого "мозкового центру" Британії Chatham House вважають, що країни Заходу повинні в терміновому порядку провести комплекс необхідних заходів з метою ефективного протистояння російській загрозі.

Зокрема, експерти Chatham House кажуть про наступні дії:

1. Відновити Україну як ефективну незалежну державу, яка здатна постояти сама за себе;

2. Програма Східного партнерства ЄС має бути трансформована в інструмент, який посилює суверенітет і економіку країн-учасниць;

3. Ефективність санкцій проти Росії залежить від їх тривалості і жорсткості. Вони повинні залишатися в силі до тих пір, поки територіальна цілісність України знаходиться під загрозою;

4. Політика ЄС повинна бути спрямована на позбавлення Росії енергетичного важеля впливу на країни Євросоюзу;

5. Країни Заходу повинні інвестувати в ЗМІ з метою протидії російській пропаганді;

6. НАТО має продемонструвати Росії свою готовність до протистояння "гібридній" війні;

7. Можливості неядерних сил стримування мають бути відновлені.

Член комітету Держдуми РФ у справах СНД, надзвичайний і повноважний посол Василь Лихачов вже порівняв доповідь британських експертів з "інтелектуальною продукцією часів холодної війни "

ОБСЄ намагалася зв'язатися з "ДНР" для припинення боїв у Мар'їнці,

але ті не відповіли

 

Представникам місії, що зафіксували обстріл населеного пункту, не вдалося зв'язатися з представниками "ДНР", щоб спробувати припинити бойові дії на околицях Мар'їнки.

Про це йдеться в окремому звіті ОБСЄ щодо ситуації навколо боїв у районі н.п. Мар'їнка.

Між 22:00 вівторка і 5:30 середи, спостерігачі СММ, що знаходяться на території, підконтрольній "ДНР" в Донецьку, спостерігали рух важкої військової техніки бойовиків. Зокрема, танки Т-64 і Т-72, ​​122-мм артилерійські знаряддя, колона БМП, військові вантажівки із зенітними гарматами.

На тій же позиції СММ помітили близько 100 вихідних пострілів приблизно в 1-5 км на північний захід від їх положення в проміжок часу між 4:30 і 4:40; вихідні залпи з системи залпового вогню БМ-21 "Град" з місцеположення 1-5 км західніше їх позиції в 4:55, і 100 артилерійських пострілів випущених з локації в 5 км на північний захід від позиції місії.

Між 07:00 і 8:00, патруль СММ, що знаходиться в 6-9 км на схід від Мар'їнки, спостерігали сім танків Т-64, спрямованих на захід. Також патруль чув у двох окремих випадках більш ніж п'ять залпів з РСЗВ БМ- (21) і важких мінометів, і 12 залпів з РСЗВ "Град" і мінометів.

Приблизно о 6:00, безпілотник СММ, спостерігав інтенсивні обстріли в 3,5 км від Мар'їнки.

Між 10:45 і 12:11 місія зробила кілька спроб зв'язатися з високопоставленими представниками "ДНР" - в тому числі "прем'єр-міністром", "спікером парламенту", "міністром оборони" і "начальником генерального штабу" - для того, щоб спробувати припинити бойові дії в околицях Мар'їнки. Однак зв'язатися з представниками бойовиків місії не вдалося. "Або вони були недоступні, або просто не хотіли спілкуватися з СММ", - йдеться у звіті.

О 15:00 СММ отримала листа від Міноборони України, в якому йшлося про те, що важке озброєння ЗСУ буде розміщено на лінії зіткнення, щоб використовувати його у випадку, якщо доведеться мати справу з "реальною загрозою", що виходить від боїв у Мар'їнці, які за словами Міноборони України почалися о 6:00. Пізніше, українська сторона публічно визнала, що озброєння було використано, і сказала, що це було необхідно, щоб відбити атаку "ДНР".

Пізніше представник Збройних Сил Російської Федерації в СЦКК повідомив СММ в 15:00, що режим припинення вогню близько Мар'їнки набуде чинності в 17: 00. О 21:00 він повідомив СММ, що ситуація навколо Мар'їнки спокійна. Приблизно 19:00 представник командування АТО в Краматорську і "міністерство оборони" "ДНР" підтвердили СММ, що Мар'їнка перебуває під контролем українського уряду.

Бойовики "зламали зуби" під Мар’їнкою, але продовжили обстріли - штаб АТО

Із 18 години 3 червня і до ранку 4 червня бойовики не припиняли обстріли позицій сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Зламавши свої зуби під Мар’їнкою, бойовики у подальшому спромоглися лише на підлі обстріли у темну пору доби", - йдеться у повідомленні.

На Маріупольському напрямку з артилерії, мінометів гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Широкине.

На Луганському напрямку стріляли по Донецькому, Новотошківському, Станиці Луганській та Кримському.

На Артемівському вели вогонь з гранатомета по Золотому, а з стрілецької зброї по Ленінському.

На Донецькому напрямку загарбники з мінометів вели вогонь по Пісках, а з гранатометів - по Новотроїцькому.

Обстріляли також і мирні населені пункти. З мінометів та артилерії вони вели вогонь по Гнутово та Мар’їнці.

БПЛА загарбників були помічені у небі над українськими позиціями 18 разів.

Москаль: Спостерігачі ОБСЄ з ранку до ночі п’ють, а до сепаратистів не їдуть

Бойовики не відводили важку техніку від лінії розмежування, але представники спостережної місії ОБСЄ не фіксують цього, бо не їдуть на окуповану територію.

Про це заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ніхто нічого не відводив, просто йде ротація. Так само, як у нас. Показують нам знімки, що йдуть танки, "Гради", "Урагани", - сказав він.

"Що вони можуть в будь-який час напасти, у цьому немає ніяких сумнівів, бо вони нічого не відвели. Поховали в ангари, за школами, фермами, але все залишилося. Вони не виконали мінських угод", - зазначив Москаль.

"Шановне ОБСЄ мало б не сидіти постійно у ресторані в готелі "Мир", від ранку до ночі пиво і віскі "жиганить", а їхати на цю територію", - .заявив керівник Луганщини.

За словами Москаля, спостерігачі ОБСЄ "не хочуть" їхати на територію, яку контролюють проросійські бойовики.

"Я їх постійно бачу в готелі, де вони живуть. Хтось до нас прийде в адміністрацію, повезеш на обід, і всі вони там сидять. Я вже кажу офіціантам: "Це англійський клуб, чи що?".

За добу в зоні АТО загинули 5 військових, 38 поранено – штаб

 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 5 українських військових, 38 бійців дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій та провокацій ми втратили 5 наших воїнів 38 отримали поранення", сказав він.

За словами Лисенка, найбільших втрат сили АТО зазнали в боях під Марїнкою та Луганським.

У зоні АТО зафіксували рекордну кількість безпілотників - 62

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано безпрецедентну кількість безпілотних літальних апаратів.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в зоні АТО було зафіксовано рекордну кількість польотів ворожих безпілотників – 62 епізоди (за попередню добу було зафіксовано 38 БПЛА - ред.). Ще 2 російських БПЛА рухалися вздовж українсько-російського державного кордону в Луганській області, - сказав Лисенко.

Рада дозволила запрошувати в Україну миротворців ООН та ЄС

Верховна Рада прийняла закон, яким дозволяється запрошувати в Україну війська іноземних держав та військових блоків для проведення міжнародних операцій з підтримання миру.

За відповідний законопроект проголосували 240 народних депутатів у четвер.

Зокрема у діючий закон про перебування підрозділів іноземних військ на території України додали пункт, який передбачає, що такі війська можуть бути допущені в Україну для "надання Україні, на її прохання, допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та/або ЄС".

При цьому, законом заборонили брати участь у таких операціях країнам, які "розв’язують проти України збройну агресію", що виключає участь у миротворчих операціях Росію.

Як відомо, Верховна Рада визнала Росію країною-агресором, через незаконну анексію Криму та розв'язування агресії на Донбасі.

Україна виступає з ініціативою ввести на Донбас миротворців ООН чи поліцейську місію ЄС.

До списку новин