загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Савченко продовжили арешт до 30 вересня

Російський суд продовжив арешт українській депутату Надії Савченко до 30 вересня.

Про це у своєму Twitter повідомив дупетат Іван Курлько із зали суду.

"Савченко за ґратами до 30 вересня. Як підстава - незаконно перетнула кордон і не має житла в РФ", - написав Крулько.

Як відомо, адвокат Савченко Ілля Новіков заявляв, що його підзахисна користується міжнародним імунітетом як делегат ПАРЄ і не може переслідуватись в Росії.

Крім того, за його словами, клопотання про продовження арешту підписане не уповноваженою посадовою особою, що є порушенням Кримінально-процесуального кодексу.

Савченко була викрадена луганськими бойовиками майже рік тому і насильно вивезена в Росію, де з того часу утримується у в'язницях. Її звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів та незаконному перетині кордону з Росією.

Сенатори США вчергове закликають збільшити військову допомогу Україні

Сенатор-демократ Дік Дурбін зустрівся з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, щоб обговорити збільшення військової допомоги Україні в умовах триваючої російської агресії.

Про це йдеться на сайті сенатора. 

"Україна знаходиться в критично важливому для себе моменті історії. У міру того як Росія продовжує свою безпрецедентну агресію в регіоні, США повинні зробити більше для того, щоб бути впевненими, що Україна може захистити свої кордони", - заявив Дурбін.

За його словами, в ході бесіди Яценюк заявив, що "збільшення військової допомоги, поставки оборонних систем озброєння та економічна підтримка допоможуть Україні в боротьбі за свободу і суверенітет".

"США повинні діяти швидко, щоб надати таку допомогу, і сенат готовий підтримати це", - зазначив Дурбін.

Дурбін недавно їздив в Україну, щоб зустрітися з високопоставленими урядовцями і відвідати тренувальний табір в Яворові, де 300 співробітників армії США проводять навчання персоналу Національної гвардії України.

Раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що США не мають наміру поставляти наступальні види озброєння Україні, оскільки це не сприятиме мирному вирішенню конфлікту на сході країни.

В зоні АТО за ніч зафіксовано понад 20 обстрілів позицій ЗСУ

Із крупнокаліберної артилерії обстріляно населені пункти Курдюмовка, Кірово, Лозове, Золоте, Неліпівка, Широкине, Водяне, Трьохізбенка, Новотошківка, Мар’їнка, Попасна, Степне, Новозванівка.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

До опівночі найгарячіше було на Артемівському напрямку.

Населений пункт Курдюмовка бандити НЗФ двічі обстріляли із потужних артилерійських систем калібру 152 мм.

По позиціях ЗСУ біля Кірово, Лозового, Золотого й Неліпівки загарбники стріляли із мінометів різного калібру, гранатометів, стрілецької зброї.

Також пізно ввечері загарбники зі 122-мм та 152-мм артилерійських систем наносили вогневі удари в районі Широкиного.

Падали ворожі 122-мм снаряди й на позиціях українських військ біля Водяного.

Після опівночі проросійські найманці активізувались в районі Луганська.

Трьохізбенку вони двічі обстрілювали із 152 мм артилерійських систем. А по Новотошківському били із РСЗВ "Град".

Також вночі із мінометів калібру 120 мм знову була обстріляна Мар’їнка.

В районі Артемівська із такого озброєння злочинці били по наших захисниках біля Попасної, Степного, Новозванівки.

В Широкиному під ранок російсько-терористичні угрупування вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.

Ворог продовжує активну повітряну розвідку. Зафіксовано прольоти понад десяти безпілотників.

Трьохізбенку вночі обстріляли зі 152-міліметрових гаубиць – Москаль

У ніч на 10 червня бойовики обстріляли зі 152-міліметрових гаубиць та мінометів селище Трьохізбенка в Новоайдарському районі.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті.

Вогонь почався приблизно о 2-й ночі з боку окупованого Слов’яносербська, що на правому березі Сіверського Донця.

Снаряди влучили в два приватні будинки й сильно пошкодили їх. Крім того, одна міна вибухнула в городі біля дитячого садка.

За попередніми даними, ніхто з мирних мешканців не поранений і не загинув, інформація щодо постраждалих військовослужбовців з’ясовується.

У Трьохізбенці, в районі зруйнованого мосту через річку періодично спалахують перестрілки між бойовиками та українськими силовиками, однак обстрілів житлового сектору, та ще й із застосуванням крупнокаліберної артилерії, тут не було вже понад два місяці.

Як відомо, згідно з Мінськими угодами, використання артилерії калібру понад 100 міліметрів на Донбасі заборонено.

Бойовики обстрілюють Луганщину: у Станиці пошкоджено газопровід

Бойовики обстріляли Станицю Луганську: пошкоджено газопровід.

Про це у середу інформує на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, починаючи з 9-ї години вечора й до 1-ї години після півночі, Станиця Луганська зазнала потужних обстрілів із мінометів, зенітних установок та автоматичної зброї.

Внаслідок обстрілів, по вулиці Барбашова перебито газопровід, частина вулиці залишається без газу. На місці вже працюють аварійні бригади.

Вогонь із мінометів вівся також по селу Болотене (Станично-Луганський район). Тут мінометними мінами пошкоджені два житлові будинки.

Через загрозу життю на роботу не вийшли працівники розташованої в Болотеному дільниці водоканалу, через яку здійснюється водопостачання окупованої частини Луганської області (східні околиці Луганська). Станом на 9.30 вогонь по Болотеному не припинився.

Дані про постраждалих з’ясовуються, зазначають в адміністрації.

За добу в зоні АТО поранення дістали 7 бійців - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції поранення дістали 7 українських військових.

Про це на традиційному брифінгу у середу розповів речник Адміністрації президента Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 7 – було поранено", - сказав Лисенко.

Також, за його словами, у вівторок у зоні АТО наші прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували 30 польотів безпілотників противника.

 

Бойовики повністю заблокували пропуск на окуповані території Луганщини

 

Останній пункт пропуску на окуповані території Луганщини заблокували бойовики "ЛНР".

Про це у середу інформує на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Мова про село Родина, що входить до міста Золоте в Попаснянському районі.

За його словами, 9 червня на окупованій території перед одним із мостів, що веде до Родини, з’явилися таблички з надписами "Мост заминирован" та "Движение запрещено". Озброєні бойовики не пускають через міст у бік контрольованої Україною території ні пішоходів, ні велосипедистів, ні автомобільний транспорт.

"Після обмеження руху через Родину у зв’язку з постійними обстрілами нашого крайнього блокпосту так звані "правозахисники" не тільки почали таврувати мене ганьбою в соцмережах, але й звернулися з позовом до суду про скасування відповідного розпорядження", - заявляє Москаль.

"Хоча я дозволив перетинати лінію розмежуванням пішоходам, велосипедистам та автомобільному транспорту міжнародних гуманітарних організацій, які возили на окуповану територію різну допомогу. Терористи зробили простіше – просто наглухо перекрили останній пункт пропуску для всіх", - додає очільник області.

"У зв’язку з цим обласна військово-цивільна адміністрація закликає всіх, хто має перепустки й бажання потрапити на окуповані території, скористатися автомобільним коридором "Артемівськ – Горлівка" через КПВВ "Миколаївка", - наголошує Москаль.

Своїм опонентам губернатор порадив: "звернутися з судовим позовом до Плотницького з вимогою відкрити прохід, влаштувати пікет біля будівлі ОДА в Луганську або принаймні облити Плотницького майонезом".

До списку новин