загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

ЄС спонукає Київ дати Донбасу спецстатус попри порушення Мінських угод

У Євросоюзі переконують українську владу виконати "пізні" пункти мінської угоди, зокрема щодо надання спецстатусу Донбасу, не чекаючи, поки РФ та підконтрольні Росії бойовики зроблять свою частину.

Про це йдеться в статті ЄвроПравди "Мінськ версії 2.5" – нова ідея в Брюсселі на користь Кремлю".

Як зазначається, таку думку, зокрема, висловив під час візиту до Києва, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганес Ган в рамках зустрічі з депутатами Верховної Ради та президентом України Петром Порошенко.

Інформацію про нову пропозицію ЄС підтвердила заступник глави парламентського комітету в закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Європейці вимагають від нас запропонувати стратегію спеціального статусу для Донбасу. І щоби цей статус не був обмежений трьома роками (як в законі про статус окремих територій), а діяв на постійній основі", - відзначила вона.

"Чомусь зненацька нівелюється комплексний підхід до виконання Мінська-2. Попри те, що не виконані перші кроки – не дотримується перемир’я, не відведена техніка, нам не повернули заручників, – ЄС пропонує Києву зробити п’ятий чи сьомий крок", - дивується Климпуш-Цинцадзе.

Водночас, в МЗС відзначають, що Києву наразі пропонують не надавати Донбасу новий статус, а "обговорити" можливість такого надання.

"ЄС хоче, щоб усі питання Мінська могли обговорюватися в підгрупах Тимчасової контактної групи. Щоб не існувало табу на жодну тему, в тому числі цю. Але це неформальне обговорення, обмін ідеями", - стверджує співрозмовник у зовнішньополітичному відомстві.

"Офіційний діалог розпочнеться тільки після виборів з легітимно обраними представниками (окремих регіонів Донецької та Луганської областей)", - додає він.

Найбільш важка обстановка була на Артемівському напрямку - штаб

Ситуація в зоні АТО характеризується загостренням на певних напрямках.

Про це говориться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу, 22 червня, бойовики 85 разів обстріляли позиції українських військ та інфраструктуру мирних населених пунктів.

Вогневі удари бойовики наносили з РСЗВ, танків, гаубиць калібру 122 і 152 мм, а також 120-мм мінометів.

Гарячіше за все вчора було в населених пунктах поблизу Донецька.

З початку цієї доби терористи більше 20 разів порушили режим тиші на різних ділянках фронту.

Найбільш активно вночі бойовики діяли на Артемівському напрямку. Майже десять разів з 122-мм артсистем і мінометів калібру 120 мм вони вдарили по Золотому, Попасній, Розівці, Зайцевому і Троїцькому.

Тричі під ранок із заборонених мінометів, гранатометів і зенітних установок бойовики завдали вогневі удари по українських позиціях в районі Мар'їнки.

Вночі розвідку позицій сил АТО вели більше десяти ворожих безпілотників, найактивніше - на Луганщині.

Бойовики перекидають артилерію убік Маріуполя і Горлівки - ІС

Група "Інформаційний спротив" відзначає активне перекидання артилерії й бронетехніки бойовиків у район Горлівки.

Вони концентруються в районах на північ і на захід від міста, пише координатор групи Дмитро Тимчук.

У самій Горлівці зафіксовано передислокацію бронегрупи бойовиків (7 танків + 2 БМП-2 + 1 МТ-ЛБ + декілька "Уралів") у район шахти ім. Леніна.

З Луганська частина бойової техніки бойовиків (11 одиниць ББМ і 5 танків) відправляється в т.зв. "Лутугинский навчальний центр" бойовиків.

У район Тельманового прибула бронегрупа – 2 БТР-80, 1 БМП-2, 1 БМП-1, а також до 70 бойовиків на автобусах.

У районі Новоазовська зафіксовано переміщення артилерії (6 знарядь Д-30) убік Маріуполя.

Таких потужних обстрілів Луганщина не знала з початку року - Москаль

Вночі бойовики знищили з "Градів" дільницю КП "Попаснавода", значна частина населених пунктів району на лінії розмежування залишилася без води.

Про це у вівторок повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що в ніч на вівторок, близько 3-ї години, бойовики так званої "ЛНР" здійснили масований обстріл із "Градів" селища Карбоніт, що входить до міста Золоте (Попаснянський район).

Реактивні снаряди накрили дільницю КП "Попаснавода", яка подає воду на значну територію Попаснянського району, а також на окуповані території. У результаті обстрілу знищені насоси, трансформаторна підстанція та інше обладнання (його попередня вартість – близько 3 мільйонів гривень). Працівників підприємства, що чергували на дільниці, витягали з-під завалів, дивом ніхто з них не загинув і не поранений, зазначають в адміністрації.

Паралельно з "Градів" були обстріляні околиці селища Борове, де знаходяться свердловини, з яких подається вода в населені пункти Попаснянського району.

Чотири свердловини виведені з ладу. У результаті обстрілів припинена подача води за напрямками "Карбоніт – Золоте", "Карбоніт – Попасна", "Карбоніт – Первомайськ (окупована територія)". Зараз більшість населених пунктів району, що постачаються водою КП "Попаснавода", залишилися без води.

"Це був цілеспрямований обстріл систем життєзабезпечення на контрольованій Україною території, - заявив Москаль.

"Таких потужних обстрілів Луганщина не переживала з початку року, в ніч на вівторок на лінії розмежування коївся жах! Детальні наслідки обстрілів ще уточнюються, однак уже зрозуміло, що відновити водопостачання в стислі терміни не вдасться. Зараз воду цивільному населенню будуть доставляти рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій", - наголосив Москаль.

За добу загинув 1 військовий, ще 12 поранено - штаб

Упродовж минулої доби у зоні проведення АТО загинув 1 військовий.

Про це під час брифінгу у вівторок повідомив речник Адміністрації президента із питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За добу ми втратили 1 воїна. Ще 12 отримали поранення", - сказав він.

На Маріупольському напрямку вчора було затишшя. Зафіксовано лише один факт порушення режиму тиші з боку противника в с. Широкине.

За оперативною інформацією, противник перекидає важке озброєння з-під Азовського моря на інші ділянки фронту. 

На Донецькому напрямку бойові дії в районі аеропорту тривають у цілодобовому режимі. Вчорашній день позначився активним застосуванням танків з боку НЗФ, перш за все у Пісках та Опитному. Також зафіксовано ворожі обстріли населених пунктів, що перебувають на значній відстані від лінії зіткнення, зокрема с. Яснобродівка, та с. Первомайське Ясинуватського району. Ці обстріли велися зі 122-мм гармат, оскільки вести прицільний вогонь із менш потужного озброєння на таку відстань неможливо, зазначив Лисенко.

Аналогічна ситуація – в околицях Горлівки, де противник не припиняє обстрілів та спроб просування у районі сел. Лозове, де зафіксовано потужні обстріли позицій ЗСУ зі 152-мм гармат. 

На Луганському напрямку бойовики активізували бойові дії по всій лінії зіткнення. Зокрема вчора, ще до сходу сонця, противник обстріляв з "Градів" с. Нижнє, яке перебуває за 10 км від лінії фронту. Також під ворожим мінометним та артилерійським вогнем опинилися с. Троїцьке, сел. Золоте, с. Новотошківське, смт.

Станиця Луганська та с. Болотене, що на українсько-російському кордоні. Встановлено, що гармати та міномети на цій ділянці фронту противник зосередив у Первомайську, Слов’яносербську, с. Весела Гора та поблизу пам’ятника князю Ігорю, що на автотрасі Луганськ – Станиця Луганська.

Росія максимально відійшла від демократії – Freedom House

За останнє десятиліття Росія продемонструвала найбільший відхід від демократичних стандартів.

Про це йдеться в новій доповіді базованої у США неурядової організації Freedom House, повідомляє "Радіо Свобода".

Дослідники також вказують, що інші авторитарні держави вдалися до рішучих кроків, щоб заблокувати формування нових демократій деінде в Європі та Євразії.

Здійснена російським президентом Путіним анексія Криму і підтримка сепаратистів на сході України, згідно з дослідженням, спричинила "каскадний ефект" придушення демократії в самій Росії та спонукала аналогічні кроки режимів у сусідніх країнах.

Як розповіла виданню автор доповіді Сільвана Габданк-Колачковська, торік руйнівний вплив Росії зріс у геометричній прогресії через "ескалацію російської агресії назовні і нових форм, яких ця агресія набула".

За словами дослідниці, наслідки придушення демократії та свободи відчувалися і в Росії, і за її кордонами. Вона вказує на переслідування інтернет-ЗМІ, опозиційних діячів і груп громадянського суспільства.

Сумнівним досягнення російської влади Габданк-Колачковська назвала "народження нового виду російської пропаганди", коли контрольовані державою ЗМІ "поширюють дезінформацію, орієнтовану переважно на країни, які мають великі російськомовні меншини".

Дослідження Freedom House, яке має назву "Нації в перехідний період", охоплює демократичний розвиток і пов’язані з цим проблеми у 29 країнах колишнього Радянського Союзу, на Балканах і в Центральній Європі.

У цьому дослідженні Росія отримала рейтинг 6,46, Україна – 4,46, Польща і Чехія – 2,21 (нижчий рейтинг означає кращий показник).

До списку новин