загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Генерал США назвав Росію "найбільшою загрозою" для Америки

Командувач корпусом американської морської піхоти генерал Джозеф Данфорд назвав Росію "найбільшою загрозою" для США.

Про це пише BBC.

Відзначається, що кандидатура Данфорд запропонована президентом США Бараком Обамою на пост голови комітету начальників штабів збройних сил США.

"Росія становить найбільшу загрозу для національної безпеки", - сказав він, виступаючи на слуханнях сенатського комітету у справах збройних сил.

За словами генерала, поведінка Росії на міжнародній арені "викликає тривогу".

Данфорд також вважає виправданою можливість поставок летальної зброї в Україну. На його думку, без такої допомоги українська армія не зможе захиститися від російської агресії.

Раніше схожу заяву зробила міністр ВПС Сполучених Штатів Дебора Джеймс.

Сили АТО відбили напад двох ДРГ противника і збили три безпілотника

По всій лінії розмежування на Донбасі бойовики близько 40 разів обстріляли позицій сил АТО, у тому числі 17 разів застосовували заборонене мінськими домовленостями озброєння

Про це інформує прес-центр штабу спецоперації.

Бандформування неодноразово били по позиціях сил АТО з 120-мм мінометів і танків в районах населених пунктів Водяне, Авдіївка, Піски, Кримське, Дослідне, Березове.

Двічі з 122-мм артилерії обстріляні позиції українських військових в районі селища Тарамчук, що в Донецькій області.

Крім цього, з 19.45 до 20.00 з артилерії калібру 152-мм бойовики обстріляли селище Гранітне на Маріупольському напрямку.

Уже 10 липня, рівно опівночі, бойовики почали обстріл з 120-мм мінометів і стрілецької зброї позицій сил АТО поблизу н.п.Піски.

Разом з тим, в 22.10 в районі н.п.Кримське відбулося бойове зіткнення українських військових з диверсійно-розвідувальною групою противника. Українські військовослужбовці виявили ДРГ бойовиків і не дозволили їм прорватися через лінію дотику сторін.

Також о 2:00 поблизу селища Луганське бійці сил АТО виявили і відбили напад ДРГ.

"Російсько-терористичні війська намагаються знайти слабкі місця в наших оборонних рубежах", - констатують в прес-центрі АТО.

Так, з 21.25 по 23.00 в небі над Луганською областю зафіксований проліт 10 ворожих безпілотників. Ще один був зафіксований на Маріупольському напрямку. Разом з тим, повідомляють в прес-центрі, "три безпілотника були збиті в небі над Луганщиною підрозділами протиповітряної оборони Збройних сил України".

"Незважаючи на підтримку Росією незаконних збройних формувань на окупованій території України, ситуація в зоні АТО повністю контролюється українськими військовими", - запевняють у прес-центрі спецоперації.

У бою з диверсантами біля Станиці Луганської загинув боєць АТО - Москаль

Внаслідок бою з диверсантами біля Станиці Луганської один український військовий загинув, один отримав поранення.

Про це у п'ятницю повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, у четвер близько 5-ї вечора в Малиновому Станично-Луганського району (село на березі Сіверського Донця біля райцентру) спалахнув бій між українськими військовими та диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, яка пробралася на контрольовану Україною територію.

Один військовий внаслідок бою загинув (30 років), ще один отримав поранення і зараз перебуває в лікарні. На місці бою випадково опинився 35-річний місцевий селянин, котрий проїжджав по селу на своєму автомобілі. Він також отримав поранення, щоправда, неважкі. Невідкладну допомогу йому надали на місці, госпіталізація не знадобилася.

В самій Станиці ніч минула відносно спокійно, відбувалися лише локальні перестрілки. У четвер о 9-й вечора в райцентрі зникло світло. Аварія на лінії електропередач не пов’язана з бойовими діями, зараз відновленням енергопостачання займаються ремонтники.

Крім Станиці Луганської бойові дії відбувалися в Новотошківці (село в районі шахти обстріляли з автоматичних мінометів "Васильок"), на Бахмутці біля 29-го блокпосту та в Кримському (тут бойові зіткнення відбувалися й серед дня, і вночі). Обійшлося без постраждалих та руйнувань. У четвер в Кримське доставили гуманітарну допомогу – будівельні комплекти для ремонту дахів, пошкоджених попередніми обстрілами, зазначають в адміністрації.

Рівень терористичної загрози за межами АТО значно зріс - Порошенко

Президент Петро Порошенко зазначає, що в регіонах України значно зріс рівень терористичної загрози.

Про це він сказав в ході розширеного засідання колегії МВС у п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суттєво зріс рівень диверсійної і терористичної загрози в регіонах за межами зони проведення антитерористичної операції", - сказав він.

За словами глави держави, криміналітет користується тим, що значна частина сил і ресурсів правоохоронних органів сконцентровані на боротьбі з різноплановими проявами і наслідками російської гібридної війни проти України, "тому і спостерігається стрімке збільшення окремих видів тяжких злочинів проти життя і здоров'я громадян".

Порошенко зазначив, що твердження про те, що такі злочини почастішали на Донбасі є помилковим, проте "формування криміногенної ситуації в поточному році в першу чергу обумовлено протиправними діями незаконних терористичних формувань у Донецькій і Луганській областях, припаданням у незаконний обіг значної кількості вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів, активізації осіб, які схильні до скоєння правопорушень ".

Міноборони анонсувало обмін десятьох заручників у п'ятницю

Радник заступника міністра оборони Василь Будик прогнозує обмін 10 затриманих сепаратистів на 10 полонених українських військових в п'ятницю.

Про це він сказав "Українським новинам".

"Сьогодні буде обмін за форматом "10 на 10", – повідомив радник, який займається питанням звільнення заручників.

Він зазначив, що цей обмін буде проведено в рамках програми обміну "всіх на всіх", відповідно до якої обмін проводитиметься партіями і через певні проміжки часу.

Будик сказав, що одночасний обмін "всіх на всіх" на даний момент неможливий через відсутність у сепаратистів єдиного центру прийняття рішень з цього питання.

Серед затриманих сепаратистів, яких планується обміняти в п'ятницю, більшість – громадяни України.

Обмін пройде на території Луганської області.

Як відомо, у четвер представник Центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт заявив, що незабаром має відбутися велике звільнення українських заручників, які знаходяться в полоні бойовиків.

За добу в зоні АТО загинули 2 бійців, 10 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військових, ще 10 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами минула доба позначилася загостренням бойових дій, оскільки бойовики активізували обстріли і диверсійно-розвідувальну діяльність.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, збройних провокацій та зіткнень ми втратили двох наших воїнів, ще 10 отримали поранення", - сказав Лисенко.

До списку новин