загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 14 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

  

П'ять країн звернулися до РБ ООН з проханням створити трибунал по MH-17

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака "Малайзійських авіаліній" над територією України 17 липня 2014 року.

Про це йдеться у повідомленні українського представництва при ООН.

"Створення Радою Безпеки ООН незалежного міжнародного кримінального трибуналу є найкращим засобом забезпечення справедливості для жертв та їхніх близьких і відповідатиме найвищим міжнародним стандартам. Такі дії будуть адекватною реакцією ООН на трагедію, оскільки інцидент і пов'язані з ним наслідки для безпеки цивільної авіації зачіпають інтереси міжнародної спільноти в цілому. Враховуючи це, п'ять країн докладають зусиль, щоб забезпечити підтримку членів Ради Безпеки ООН для створення трибуналу", - сказано у повідомленні.

Ініціатори скликання трибуналу зазначають, що відразу після катастрофи рейсу MH17 Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію 2166, яка містить вимоги притягнути до відповідальності винних і забезпечити належну співпрацю на міждержавному рівні для встановлення відповідальності.

Як відомо, малайзійський літак був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На думку багатьох експертів, судно збили з російської установки "Бук", яка управлялася екіпажем російських військових.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландів про катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

США збережуть санкції проти Росії до повного виконання Мінських угод

Президент США Барак Обама і віце-президент Джо Байден заявили прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, який прибув до Вашингтона в ході робочої поїздки, що Сполучені Штати мають намір зберігати санкції проти Росії до повного виконання Кремлем Мінських угод.

Про це повідомило РИА-Новости.

"Президент Обама і віце-президент Байден висловили тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і підкреслили, що США віддані збереженню санкцій проти Росії, поки вона не виконає повністю свої зобов'язання відповідно до Мінського угодами", - повідомляє Білий дім.

Обама і Байден також нагадали Яценюку про важливість нових реформ відповідно до вимог Міжнародного валютного фонду.

"Лідери погодилися, що важливо, щоб Україна прийняла додаткові заходи з реформ, в тому числі в енергетичному секторі, щоб виконати зобов'язання перед МВФ та іншими фінансовими інститутами", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Бойовики більше 80 разів обстріляли сили АТО, в хід йдуть танки і "Гради"

Протягом 13 липня російсько-терористичні війська понад 80 разів обстріляли позиції сил АТО та мирні населені пункти, з них 5 разів застосували 152-х та 122-мм артилерію, 32 рази 120-мм міномети, а також - танки та реактивні системи залпового вогню.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

З 18-ї по 24-ту годину обстрілів зазнали опорні пункти українських військ в районах н.п. Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новгородське, Красногорівка, Майорськ, Піски, Водяне, Ленінське, Хімік, що на Донецькому напрямку.

На Луганському та Маріупольському напрямках було відносне затишшя. Бандити обстріляли позиції сил АТО біля селища Кримське, та в Широкине турбував наших бійців снайпер.

Водночас на Луганщині противник вів активну повітряну розвідку. Зафіксовано 12 прольотів ворожих безпілотників. З них 2 - було успішно знищено силами протиповітряної оборони ЗС України.

Поточної доби противник всього три рази застосував безпілотники.

З 00.15 з танків двічі окупанти вели обстріл наших позицій в районі н.п. Піски. В Широкине о 4.00 працював снайпер. Турбуючий вогонь ворог вів поблизу н.п. Щастя, Станиця Луганська, Кримське, Майорськ, Луганське.

"Війська сил АТО надійно утримують оборонні рубежі та готові до будь-якого розвитку подій", - йдеться у повідомленні

По Широкиному продовжують стріляти попри слова про демілітаризацію

 

У селищі Широкине продовжилися обстріли позицій українських силовиків. Про це 0629 повідомив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний.

13 липня близько 9 ранку в Широкиному формування "ДНР" обстріляли з кулемета й снайперської гвинтівки позиції сил АТО.

Увечері з 17:45 до 17:57 снайперський  вогонь відкривали знову.

14 липня з 4:10 до 4:30 поновився снайперський обстріл  позицій сил АТО.

Потерпілих серед особового складу ЗСУ, Нацгвардії немає.

Як відомо, однією з основних умов української сторони СЦКК щодо демілітаризації Широкиного було дотримання повного припинення вогню.

Якби бойовики захопили висоту в селищі Широкине, їм уло б легше обстрілювати Маріуполь.

На Донбасі поранено 5 українських військових – штаб

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО обійшлося без загиблих. Водночас поранення отримали 5 бійців.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

"Загиблих немає. П’ятеро отримали поранення. Це сталося саме на донецькому напрямку, де зараз найгарячіше", - сказав Лисенко.

Він наголосив, що ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення.

Водночас збільшується частка застосування важкого озброєння, яке підлягає відведенню.

Зафіксовано 12 прольотів ворожих безпілотників.

"Ще 1 БПЛ країни-агресора зафіксовано у Запорізькій області", - заявив полковник.

До списку новин