загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

1,3 млн жителів Донбасу відчувають брак питної води – ООН

Майже 1,3 мільйона жителів на сході України зіткнулися з нестачею чистої питної води.

Про це повідомляють в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

Причиною такої ситуації стало пошкодження систем водопостачання в результаті конфлікту.

"За нашими оцінками, близько 1,3 мільйона осіб мають обмежений доступ до безпечної питної води в постраждалих від конфлікту районах Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Так, з серйозними проблемами з доступом до води зіткнулися понад 470 тисяч осіб, у тому числі 118 тисяч дітей, які проживають на окупованих територіях Луганської області.

До Маріуполя з населенням в 500 тисяч чоловік припинилися поставки води по водоканалу "Сіверський Донець - Донбас", який серйозно постраждав в результаті обстрілів. Жителі міста тепер користуються водою з водосховища, яке швидко спустошується.

В ЮНІСЕФ побоюються спалаху інфекційних захворювань, які пов'язані із споживанням нечистої води.

Також в Дитячому фонді ООН відзначили, що з березня 2014 року в результаті конфлікту на сході України, принаймні, 68 дітей були вбиті і 182 дитини отримали поранення. Близько п'яти мільйонів людей, у тому числі 1,7 мільйона дітей, в тій чи іншій мірі постраждали від конфлікту на сході України.

ЮНІСЕФ звернувся до донорів із закликом виділити 55 млн 800 тис. доларів США для надання допомоги дітям та сім'ям на Донбасі. В даний час дефіцит фінансування становить 81%.

Штаб: Ситуація в зоні АТО загострилася - бойовики

відкривали вогонь 100 разів

Ситуація в районі проведення АТО загострюється - за минулу добу бойовики 100 разів порушили режим припинення вогню.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

19 разів злочинці застосовували по позиціях українських сил 152-х та 122-мм артилерію, 33 рази - 120-мм міномети, в 2 випадках - РСЗВ, 13 разів - танки.

Зокрема, в період з 18:00 до опівночі припала найбільша кількість обстрілів за добу. На Донецькому напрямку під вогонь терористів потрапили позиції сил АТО в районах Авдіївки, Опитного, Водяного, Пісок, Кірового, Новгородського, Луганського.

На Луганському напрямку бойовики вели обстріл українських військ у районах селищ Станиця Луганська, Новотошківське, Кримське, Трьохізбенка.

На Маріупольському напрямку лунали постріли тільки зі стрілецької зброї поблизу селищ Талаківка і Миколаївка.

Сьогодні, 15 липня, станом на 6 годину ранку, зафіксовані обстріли українських позицій з 122-мм гаубиць і 120-мм мінометів в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Старогнатівка.

Близько опівночі українські сили виявили і дали відсіч диверсійно-розвідувальній групі бойовиків в районі Опитного.

У повідомленні підкреслюється, що сили АТО "надійно утримують оборонні рубежі і готові до будь-якого розвитку подій".

Є тенденція до ескалації протистояння на Донбасі – Тимчук

Ситуація в зоні АТО загострюється, є тенденція до ескалації збройного протистояння, констатують у групі "Інформаційний спротив".

Інтенсивність і щільність обстрілів із боку бойовиків наростають, пише координатор ІС Дмитро Тимчук вранці 15 липня у Facebook.

"Бойовики продовжують активно використовувати важке озброєння (120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерію й бронетехніку) для обстрілів як позицій і опорних пунктів українських військ, так і населених пунктів, які перебувають під їхнім контролем", - пише він.

Одразу на декількох ділянках лінії розмежування сторін супротивники України ведуть розвідку бойових порядків українських військ, намагаючись проникнути в їхній тактичний тил, в окремих випадках вступаючи в бої силами дрібних піхотних груп.

На декількох ділянках лінії розмежування сторін бойовики намагаються розв'язати "снайперську війну", щоб захопити й утримати вогневу ініціативу там.

Упродовж доби бойовики неодноразово відкривали вогонь зі 152-мм і 122-мм артилерії, а також 82-мм і 120-мм мінометів по позиціях і опорних пунктах сил АТО по рубежу Піски – Опитне – Водяне – Авдіївка. Кілька вогневих ударів завдали безпосередньо по Авдіївці й Водяному.

У Пісках приватний сектор фактично перетворено на руїни, обстріли тривають.

Північніше Авдіївки (між Новгородським і Новоселівкою) упродовж доби невеликі піхотні групи бойовиків неодноразово намагалися зблизитися з передовими позиціями сил АТО, але ті вогнем у відповідь змусили їх повернувся на вихідний рубіж.

Північніше Пісків 2 танки й 3 БТР-80 бойовиків під прикриттям мінометів вийшли на замасковані вогневі позиції – і обидва танки відкрили вогонь осколково-фугасними й бронебійними підкаліберними снарядами, при цьому з БТРів стріляли, щоб не дати силам АТО прицільно застосувати протитанкові засоби. Після обстрілу бронегрупа відійшла на вихідний рубіж.

Пізніше аналогічні дії ця ж бронегрупа бойовиків здійснила біля Опитнго.

Бойовики неодноразово відкривали вогонь зі 122-мм ствольної артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів по позиціях сил АТО поблизу Троїцького, Новоселівки, Новгородського.

У районі Мар’їнки, Широкиного, Щастя, Кримського діють одразу декілька професійно підготовлених снайперських груп бойовиків.

У районі Старогнатівки бойовики кілька разів відкривали вогонь із "зеленки" на "нейтральній смузі" – в основному, зі стрілецької зброї, часом – із гранатометів АГС-17 і 82-мм мінометів.

У районі Луганського й Миронівського бойовики вели вогонь зі 120-мм мінометів і 82-мм мінометів одразу по декількох позиціях сил АТО, також зі 125-мм гармат танка (з великої дистанції). Так бойовики прикривають ротацію на передовий, уважають в ІС.

У районі Кримського, Сокольників, Щастя й Станиці Луганської бойовики вели в основному "турбуючий вогонь", намагаючись викликати вогонь у відповідь. У районі Щастя бойовики відкривали вогонь зі 30-мм автоматичної гармати БМП-2.

Неодноразово в "зеленку" висувалися спостерігачі бойовиків.

До Луганська прибув підрозділ із бійців російського ГРУ – Тимчук

  

У Луганськ прибув підрозділ чисельністю 200-220 осіб зі складу однієї з бригад спеціального призначення Головного розвідуправління Генштабу ЗС РФ

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 15 липня у Facebook.

"Підрозділ розбито на групи й дислокується одразу в декількох районах Луганська", - пише він.

Крім того, зафіксовано перекидання на північ від н.п. Ровеньки бронетехніки й артилерії терористів. Перекинуто до 10 ББМ (БМД-2, БТР-80А/82А, один авіадесантний БТР-Д), три 120-мм САУ 2С9 "Нона-З".

У районі Мосьпине триває концентрація бронетехніки в складі розгорнутої в даному районі "бригади" терористів, повідомляють в ІС.

Одночасно частину бронетехніки (6 танків і 4 БМП-2) перекинуто північніше, убік південної ділянки Донецької кільцевої автодороги.

"У Петровський район Донецька на автотранспорті (криті вантажівки, мікроавтобуси й автобуси) прибуло "поповнення" бойовиків – усього понад 500 осіб. Судячи з поведінки, бойовики "необстріляні", - пише Тимчук.

Із Горлівки убік Вуглегорська перекинуто батарею гаубиць Д-30 бойовиків, а також мінометний підрозділ (2Б9 "Восилек", усього 6 одиниць). У складі колони також зафіксовано дві МТ-ЛБ і два БТР-70.

На Донбасі був інтенсивний обстріл – 8 загиблих і 16 поранених

Впродовж минулої доби стався один із найбільш інтенсивних обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки й оборони України.

"Протягом останньої доби російсько-терористичні угрупування, грубо порушуючи домовленості про припинення вогню та відведення важкого озброєння, здійснили один з найбільш потужних обстрілів з моменту підписання Мінських угод. Вогонь по українським позиціям вівся з використанням заборонених потужних 152-мм артилерійських систем", - йдеться у повідомленні.

8 українських військовослужбовців загинуло,16 отримали поранення.

14 липня 5-ро українських військових підірвалися на вибуховому пристрої та загинули поблизу села Болотене Станично-Луганського району, повідомила раніше прес-служба міліції Луганської області.

Росія планує наступ на Донбасі щонайменше за 3 напрямками – РНБО

Росія планує розпочати наступ щонайменше за трьома важливими напрямками вздовж лінії зіткнення сил на Донбасі, заявляє Рада нацбезпеки й оборони України.

"Останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні РНБОУ.

"Ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії", - зазначає відомство.

"Дані дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та поновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьом важливим напрямкам вздовж лінії зіткнення", - заявляє РНБО.

Генеральний штаб Збройних сил України відпрацьовує "ефективні заходи протидії російській агресії".

"Створено оперативний штаб за участю керівників силових структур для організації протидії будь-яким провокаціям кремлівської агентури, забезпечення порядку в країні та безпеки громадян", - інформує РНБО.

Нідерланди довели, що MH17 збили бойовики – CNN

Згідно з доповіддю нідерландських експертів, малайзійський лайнер у липні 2014 року над Донбасом збили проросійські сепаратисти за допомогою ракети земля-повітря.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, ознайомлені зі змістом попередньої доповіді.

Як уточнює видання, у документі, який складається з декількох сотень сторінок, вказується точна модель ракети, яка вразила літак, а також похвилинний таймлайн польоту MH17.

Також у доповіді, за словами джерела, міститься критика дій компанії "Малайзійські авіалінії", яка не врахувала застереження і продовжувала літати над небезпечною зоною.

Очікується, що остаточна версія доповіді буде опублікована у першій половині жовтня 2015 року.

Як відомо, малайзійський літак був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На думку багатьох експертів, судно збили з російської установкою "Бук", яка управлялася екіпажем російських військових.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландівпро катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

На Донецькому напрямку обстановка найскладніша - Лисенко

Обстановка в зоні АТО далі погіршується, бойовики різко збільшили щільність вогню на низці ділянок фронту.

Про це заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко в середу на щоденному брифінгу.

На Донецькому напрямку обстановка найбільш складна – там фіксується понад 80% фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ.

Чотирма районами найбільшого напруження на цій ділянці фронту залишаються Світлодарська агломерація, північні околиці Горлівки, селище Новгородське та західні околиці Донецька, причому всюди бойовики активно застосовують важке озброєння – великокаліберну артилерію і танки.

Зокрема, бойовики почали вести вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях у вівторок рано вранці, згодом увівши в дію 152-мм гармати, ведучи вогонь з району Вуглегірська. Артилерійська канонада тривала практично цілий день.

З іншого боку Світлодарського водосховища під ворожим артилерійським і мінометним вогнем опинилися Майорськ, Миколаївка Друга та Ленінське. Через такі провокації українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Не припиняються обстріли українських позицій поблизу с. Новгородське, де розташована важлива залізнична станція і хімічний завод. Бойовики застосовували всі види наявного озброєння на цій ділянці – від стрілецької зброї до танків і ствольної артилерії, ведучи вогонь із Горлівки, що розташована всього за кілька кілометрів.

У районі Донецького аеропорту бойові дії тривають у цілодобовому режимі.

Минула доба позначилася активним застосуванням танків з боку НЗФ та роботою ворожих снайперів поблизу Красногорівки.

На південь від Донецька, в районі Оленівки, Докучаєвська, Волновахи, ворожих провокацій не зафіксовано.

На Луганському напрямку противник традиційно активізувався у другій половині дня, зокрема після заходу сонця.

Так, бойовики ввечері 14 липня обстріляли Станицю Луганську з мінометів. У районі Новотошківського, що на Бахмутській трасі, двічі обстріляли позиції сил АТО з артустановок "Град-П". Одиночні провокації зі стріляниною зі стрілецької зброї та гранатометів траплялися у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому.

На Маріупольському напрямку обстановка була відносно спокійною: зафіксовано лише три короткотривалих провокації із застосуванням стрілецької зброї. Це сталося у Миколаївці, Талаківці і Широкиному.

14 липня у зоні АТО зафіксували 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 8 українських військовослужбовців загинули, 16 – було поранено. Зокрема, 5 бійців загинули при перевірці надійності мінних укріплень поблизу українсько-російського кордону у Станично-Луганському районі.

До списку новин