загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 16 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Порошенко: Особливого статусу Донбасу не буде

Президент Петро Порошенко наполягає, що нові зміни до Конституції не передбачають особливого статусу Донбасу

Про це він заявив, виступаючи перед депутатами у четвер.

"Україна була є і буде унітарною державою. І проект змін  до Конституції не передбачає і не може передбачати ніякого, як сьогодні написали деякі ЗМІ особливого статусу Донбасу", - наголосив Порошенко.

"Проект лише припускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької і Луганської областей, що визначається окремим законом", - наголосив Порошенко.

Він додав, що цей закон двічі був ухвалений парламентами попереднього і цього скликань.

"Я в впевнений, що запропонована норма жодним чином не виходить за межі Мінських домовленостей, які всім світом,  РБ ООН, всіма нашими партнерами, які забезпечують потужну світову коаліцію з підтримки України під час російської агресії, ці Мінські домовленості визнані безальтернативною основою для політико-дипломатичного врегулювання", - зазначив він

Савченко попросила про допомогу керівників ООН, ПАРЄ та Європарламенту

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка перебуває в СІЗО Москви, звернулась по допомогу до генсека ООН, президентів ПАРЄ та Європарламенту.

Про це йдеться в її листі Пан Гі Муну, Анн Брассер та Мартіну Шульцу, який оприлюднив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Вона повідомила, що суд над нею російська влада планує провести в Донецьку Ростовської області.

"Це місце – головний осередок і перевалочний пункт для переправки російської зброї та проросійських сепаратистів так званої ЛНР та ДНР на територію України", - йдеться в листі.

Савченко пише, що через це в Донецьку постійно багато озброєних бойовиків.

"Мої адвокати постійно отримують погрози від прихильників ДНР та ЛНР. Моя сестра Віра Савченко, яка є головним свідком захисту, та моя мати Марія Савченко, яка хоче бути присутньою на суді, напевне будуть знаходитись у безпосередній небезпеці для їх життя", - переконує Савченко.

Вона також нагадала, що ФСБ просто може не пустити в "прикордонну зону" як її рідних, так і депутатів Верховної Ради, ПАРЄ та Європарламенту.

Савченко вважає, що підсудність її "справи" суду Донецька дуже сумнівна, а таке місце проведення суду обране "з політичною метою запобігти моєму захисту нормально працювати та зашкодити пресі освітлювати судовий розгляд".

"Прошу вас звернутися до керівництва Росії із наполегливим проханням про забезпечення нормальних та безпечних умов судового розгляду, а зокрема про перенесення розгляду в суд в місті Москві", - попросила Савченко.

Бойовики обстріляли село Кодема, є загиблі серед населення – штаб АТО

Від 152-мм артилерії бойовиків постраждало село Коде́ма Донецької області, є загиблі серед мирного населення, загалом же терористи близько 90 разів вели обстріли сил АТО, при цьому 33 рази використовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Російсько-терористичні війська знову навмисно та показово обстріляли мирний населений пункт Донбасу. Цього разу о 20.50 від 152-мм артилерії бойовиків постраждало село Коде́ма, Артемівського району Донецької області. Є загиблі серед мирного населення.

Окрім цього, 7 разів бандити застосовували по позиціях сил АТО 152-х та 122-мм артилерію, 31 раз - 120-мм міномети, у 9 випадках – танки.

Під щильним вогнем проросійських бандформувань були позиції сил АТО в районах н.п. Авдіївка, Новгородське, Верхньоторецьке, Опитне, Кірово, Перше травня, Ленінське, Миколаївка-2, Майорськ, Старогнатівка.

Станом на 6-ту годину ранку, сьогодні, 16 липня, бойовики ведуть "турбуючий" вогонь зі стрілецької зброї по позиціях наших військ в районі н.п. Щастя та у напрямку Донецького аеропорту.

Бойовики стали більше використовувати бронетехніку й великі калібри - ІС

Бойовики продовжують нарощувати інтенсивність обстрілів позицій сил АТО й цивільних об'єктів, а також здійснюють провокації на лінії розмежування.

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 16 липня.

"Зросла кількість випадків застосування незаконними збройними формуваннями бронетехніки, артилерійських систем 122-го й 152-го калібрів, які, згідно з Мінськими угодами, має бути відведено", - пише він.

На Донецьком напрямку в районі н.н Піски, Опитне, південних околиць Авдіївки з невеликими тимчасовими інтервалами бойовики стріляли з 122-х і 152-х міліметрової артилерії й бронетехніки, від Красногорівки до північних околиць Горлівки не припинялися обстріли й провокації бойовиків.

Північніше Красногорівки, а також у районі Пісків бойовики задіяли декілька бронегруп у складі 4-5 танків і такої ж кількості ББМ, які вели обстріл позицій українських військ. У районі Мар’їнки працюють снайпера НЗФ.

Із вогневих позицій у районі Єнакієвого й Вуглегорська опорні пункти й передові позиції сил АТО обстрілювали 2 батареї артсистем 152-го калібру. Удари також завдаали по н.п. Опитне й по південних околицях Авдіївки.

Північніше Верхньоторецького з "зеленки" терористи кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, зокрема крупнокаліберних кулеметів і гранатометів АГС-17. Пару разів у хід пішли крупнокаліберні кулемети.

Позиції сил АТО й житлові квартали н.п. Ленінське, Майорськ і Миколаївка було обстріляно з 82-мм мінометів.

На Приморському напрямку, у районі н.п. Талаківка й Широкине бойовики застосовували стрілецьку зброю й гранатомети АГС.

На Луганськом напрямку терористи обстрілюють н.п. Щастя, Новотошківка, Катеринівка, Золоте Кримське, Сокольники і Трьохізбенка. Застосовували РСЗО "Град-П", 120-ти й 82-міліметрові міномети й усі види піхотного озброєння.

В "зеленці" активно працюють диверсійно-розвідувальні групи по обидва боки.

У Донецькій області загинув 1 військовий, 11 осіб поранено - ОДА

У Донецькій області за минулу добу, 15 липня, в зоні проведення АТО загинув 1 військовий, постраждало 11 осіб, з них 10 військових і один цивільний.

Про це повідомляє Донецька ОДА.

Зокрема, у місті Мар'їнка поранено жінку, яку було госпіталізовано до Курахівської міської лікарні та прооперовано. 

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО напередодні увечерібойовики обстріляли село Коде́ма Донецької області, є загиблі серед мирного населення.

Бойовики наполягають,

що Україна повинна погодити свою Конституцію з Путіним

Ватажки бойовиків Донецької області вимагають, щоб Україна погодила проект змін Конституції з Росією.

Про це заявив представник формування "ДНР" Денис Пушилін, передає підконтрольне бойовикам видання ДАН.

"Ми будемо наполягати на розгорнутих формулюваннях особливого статусу. Безпосередньо в основному тексті Конституції України. На закріпленні в Конституції особливих прав Донбасу. Перш за все, на праві рівноправних договірних відносин з київською владою", - заявив він.

"Я б радив Порошенку відкликати свої поправки і для початку передати їх ОБСЄ, Росії і нам на узгодження", - заявив він.

Він вважає, що поправки в конституцію не відповідають Мінським принципам.

У той же час в Кремлі не коментують пропозицію президента України Петра Порошенка про поправки до Конституції країни по особливому статусу ДНР і ЛНР.

"Поки не коментуємо, потрібна додаткова інформація", - сказав журналістам прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

  

До списку новин