загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 20 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Захарченко: Мінські домовленості - можливість забрати всю область

Ватажок бойовиків формування "ДНР" Олександр Захарченко розглядає Мінські угоди, як інструмент для повного захоплення Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив у суботу, повідомляють сепаратистські сайти.

"Ми наполягаємо на тому, що "Мінськ"- це єдине вирішення конфлікту мирним шляхом. Це та можливість, коли ми можемо забрати свої тимчасово окуповані противником землі без великого кровопроліття", - заявив Захарченко.

 "Просимо вас (президентів США і РФ), пояснити це Петру Порошенку, що ми зараз готові розглядати всі заходи, які дозволять нам, встановити міцний мир на території всієї Донецької Народної Республіки - в колишніх кордонах Донецької області", - сказав він.

При цьому він заявив, що  порушення режиму припинення вогню з боку української армії - повинні чітко каратися.

"Будь-який постріл у бік нашої землі, наших будинків і наших дітей - понесе заслужене покарання. Покарання - це смерть тих людей, які стріляють у нас", - зазначив він.

Як відомо, неодноразово були зафіксовані обстріли Донецька і Макіївки, які відбувалися самими бойовиками.

Штаб: Бойовики брешуть про відведення зброї, обстрілюють з танків

Протягом 19 липня ситуація на сході України залишалася стабільно неспокійною. 

Про це йдеться  у  повідомленні прес-центру АТО станом на вечір 19 липня. 

Протягом дня позиції сил АТО зазнали обстрілів із забороненої зброї поблизу н.п. Опитне, Авдіївка, Кірово, Березове, Яснобродівка, Курдюмовка, Первомайське, Новотроїцьке, Піски, Станиця Луганська, Красногорівка, Лозове, Миколаївка.

Найчастіше обстрілювали (понад 20 разів) позиції українських військових поблизу Мар’їнки. Захисники України відповідали зі стрілецької зброї.

"Російськими брехливими засобами масової інформації поширена "сенсація", що нібито бандформування псевдореспублік відводять озброєння, навіть "калібру менше 100 мм", від лінії розмежування. Але така інформація супроводжувалася черговими обстрілами позицій сил АТО із заборонених Мінськими домовленостями калібрів артилерії й танків, особливо з мінометів калібру 82-мм", - йдеться  у повідомленні.

Також підкреслюється, що усе озброєння, зазначене у Мінських домовленостях, давно відведене силами АТО на визначені відстані. 

"Щодня на окупованих територіях Донецької та Луганської областей зростає невдоволення відвертим бандитизмом та вбивствами. Цивільні мирні громадяни знають, що саме проросійські бандформування причетні до обстрілів жилих кварталів населених пунктів та міст Донбасу", - зазначили у штабі. 

Також, за даними батальйону "Київ-1" у Facebook,  ситуація у зоні АТО, зокрема у Мар'їнці, залишається вкрай напруженою.

"Обстріли не припиняються. Активно працюють снайпера. Є руйнування і поранені", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 18 липня Донецьк був обстріляний бойовиками з самохідних установок, які пізніше були розгорнуті в бік Авдіївки та  обстріляно АКХЗ. Також бойовики заявили, що "зітруть Авдіївку з землі разом з коксохімзаводом".

Внаслідок обстрілів бойовиками Донецької області постраждали 8 мирних мешканців, серед них - 4 загиблих, 4 поранених, зокрема - дівчинка 2006 року народження. У Мар'їнці під час мінометного обстрілу поранено трьох мирних мешканців.

Керівник Спільного центру з контролю і координації Андрій Таран заявив, що Збройні сили України будуть змушені повернути відведену техніку і застосувати для того, щоб вогнем придушити спроби знищувати як мирних жителів, так і ЗСУ. 

Ситуація на сході України залишається стабільно неспокійною – 75 обстрілів

19 липня, бойовики 6 разів застосували 152-х та 122-мм артилерію, 18 разів - 120-мм міномети, 6 разів – танки, загалом протягом доби зафіксовано 75 обстрілів з боку противника.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Так, позиції сил АТО зазнали обстрілів в районах н.п. Миколаївка, Піски, Майорськ, Зайцево, Щастя, Гранітне, Красногорівка, Кірове, Станиця Луганська, Лебединське.

Близько 30 разів позиції українських військових обстріляно поблизу Мар’їнки.

Станом на 6.00 ранку, сьогодні, 20 липня, позиції захисників України піддалися новим обстрілам зі 120-мм мінометів з боку проросійських бандформувань.

В 00.25, протягом півгодини бойовики вели обстріл позицій сил АТО поблизу н.п. Піски, о 03.30 поблизу н.п. Новотроїцьке.

О 04.30 розпочався обстріл сил АТО в районі н.п Луганське, Расадки, Санжарівка, Лозове.

Жителі Макіївки викрили бойовиків в обстрілі їхнього міста

У суботу в Макіївці бойовиками був обстріляний Червоногвардійський район.

Про це повідомив сайт 62.ua з посиланням на місцевих жителів в соціальних мережах.

В результаті обстрілу один з жителів Макіївки, 1980 р.н., поранений - у нього відірвало частину ноги, він перебуває у лікарні.

Городяни стверджують, що обстріл проводився 82-м мінометом, це підтверджується фрагментами мін.

Крім того, самі представники так званого ополчення шоковані: за місцем обстрілу (Макіївка, Червоногвардійський район, вулиця Шершова, селище Плани) українські військові не могли влучити ні за яких обставин, зазначає видання.

"У Макіївці тотальна паніка, багато людей зібралися вже висловлювати бойовиками свої претензії по обстрілу. Місцеві точно бачили і знають, що реально стріляли по селищу Плани з об'їзної траси (селище впритул примикає до траси), а по базі Київ-Конті з самого селища Орджонікідзе (Гвардейка). Причому всі знають, що там велике скупчення військової техніки супротивника з найперших днів війни", - зазначають городяни.

В Росії впевнені, що імпортозалежність Європи від російського газу зростатиме

Імпортозалежність Європи від російського газу в майбутньому буде тільки зростати.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю "Російській газеті", пише ТАСС.

"У тих розрахунках, які роблять експерти, ми все одно бачимо, що споживання газу в Європі зростатиме, оскільки відбувається пожвавлення економіки. За нашими розрахунками, близько 100 млрд кубометрів палива буде додатково споживатися Європою. А її імпортозалежність від газу зростатиме у зв'язку з тим, що власний видобуток на родовищах знижується", - сказав він, відповідаючи на питання про експорт російського газу в Європу.

Міністр додав, що це одна з причин, чому зараз знову виникло питання про будівництво третьої і четвертої ниток газопроводу обсягом 55 млрд кубометрів по "Північному потоку".

Росія "завжди розглядала Європу як свого стратегічного партнера", в тому числі, в енергетичній сфері, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в опублікованому 2 липня інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt.

 "Росія завжди була для Європи надійним постачальником енергоресурсів", - зазначив він.

"Зараз ми маємо намір розширити цю співпрацю за рахунок нових газопроводів", - сказав Новак, маючи на увазі плани будівництва ще двох гілок "Північного потоку" ("Північний потік-2").

Раніше повідомлялося, що "Газпром" може збільшити прямі поставки газу в Європу через Балтику в два рази, побудувавши дві нові гілки потужністю 55 млрд кубометрів на рік.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську із зенітних установок

За минулу добу найгарячішою точкою Луганської області була Станиця Луганська, де бойовики здійснили масований обстріл з АГС-17 і зенітних установок.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Зазначається, що в період з 19:00 до 22:00 з боку пам’ятника князю Ігорю (територія, підконтрольна так званій "ЛНР") було здійснено масований обстріл з АГС-17 та зенітних установок Станиці.

Унаслідок обстрілу зайнялися три будинки. Один згорів вщент. Другий був зруйнований. Також був перебитий газопровід середнього тиску та лінії електропередач, пошкоджений трансформатор. На 9:20 у Станиці відсутній газ та електроенергія у центрі міста. Постраждалих немає.

Т. в. о. керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко дав доручення місцевим органам влади надати постраждалим допомогу та тимчасове житло.

Вдалося вмовити бойовиків припинити обстріли Луганського - штаб АТО

Зусиллями української сторони Спільного центру контролю й координації вдалося зупини обстріл населеного пункту Луганське.

Про це в понеділок повідомляє прес-сцентр штабу АТО в своєму Facebook.

Згідно з повідомленням, 20 липня, з 04.30 ранку проросійські бандформування вели інтенсивний вогонь зі 152-х та 122-мм артилерії, 120-мм мінометів по позиціях сил АТО в районі н.п. Луганське (Донецький напрямок) з боку н.п. Калинівка.

Також протягом цього часу терористи обстрілювали з гармат та мінометів калібру більше 100 мм (що заборонено Мінськими домовленостями) н.п. Світлодарськ, Лозове, Розсадки, Санжарівка.

Зазначається, що станом на 10.15 20 липня, зусиллями української сторони СЦКК у взаємодії з керівництвом сектора та представництвом ЗС РФ у СЦКК вдалося зупини обстріл н.п. Луганське.

На місце обстрілів виїхала група офіцерів-спостерігачів спостережного посту СЦКК для проведення фото та відеофіксації обстрілів.

У зоні АТО поранення отримали 5 бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної організації минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок збройних провокацій на щастя загиблих немає, п'ятеро отримали поранення", - сказав він.

За його словами, всі вони постраждали на донецькому напрямку, зокрема двоє безпосередньо в районі аеропорту.

Під Кураховим бойовики обстріляли авто із мирними, троє поранено

На Донеччині біля Курахового бойовики обстріляли автівку. Поранено трьох людей.

Про це повідомили в управлінні МВС в Донецькій області.

"Постраждали 3 людини. З осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості дівчина 1995 року народження і два чоловіки 1967 і 1989 років народження доставлені до лікарні м. Курахово", - сказано у повідомленні.

Автомобіль з двома жителями Курахового і дівчиною з Донецька, який рухався з окупованої території до Курахового, був обстріляний на трасі Донецьк-Запоріжжя близько 11:30.

Машина проїхала останній блокпост "ДНР". Бойовики пропустили автомобіль і навздогін відкрили вогонь по території. Машина потрапила під обстріл на під'їзді до блокпоста ВСУ. Поранені госпіталізовані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.15, ч. 2 ст.115 "Замах на вчинення навмисного вбивства".

До списку новин