загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 липня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

У Міноборони РФ офіційно відхрестилися від затриманих на Луганщині бійців ГРУ

В офіційному документі Міноборони Росії відмовилося від бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, затриманих в травні на Луганщині.

Про це повідомляє Газета.ру.

У червні член Ради з прав людини при президенті РФ і директор проекту "Громадянин і армія" Сергій Кривенко відправив у Міноборони запит з проханням підтвердити офіційний статус затриманих в травні сержанта Александрова і капітана Єрофєєва.

Кривенко отримав відповідь від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Сергія Боцвіна. У ньому говориться, що затримані в Україні Олександр Александров та Євген Єрофєєв дійсно проходили військову службу в армії Росії. Однак "події, пов'язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".

За словами адвокатів затриманих, Міноборони досі не відповіло на жоден запит української сторони.

Фактично це перший офіційний документ військового відомства, який підтверджує, що Александров і Єрофєєв були кадровими військовими.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих росіян був поранений в руку, інший - в ногу.

Затриманим надали медичну допомогу, потім перевели в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Один з військових РФ - Олександр Алєксандров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Придністров'ї оголосили мобілізацію за вказівкою Росії - експерт

Влада невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) оголосила мобілізацію чоловіків віком від 18 до 27 років.

Про це повідомляється в указі "президента" ПМР Євгена Шевчука, опублікованому на його офіційному сайті.

"Закликати на військову службу в Збройні сили, прикордонні та внутрішні війська громадян чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, які перебувають або зобов'язаних перебувати на військовому обліку і не перебувають в запасі, які втратили право на відстрочку від призову на військову службу, а також підлягають призову на військову службу і залучених до відповідальності за порушення правил військового обліку. Призов здійснювати впродовж 2015 календарного року ", - зазначається в указі.

Ще одним указом в "ПМР" призвали на військову службу громадян чоловічої статі у віці до 30 років включно, які закінчили державні організації вищої професійної освіти та зараховані у запас з присвоєнням військового звання офіцера.

Як зазначив проректор молдавського Університету європейських знань Валеріу Черба, не виключено, що оголошена в невизнаному Придністров'ї мобілізація узгоджена з керівництвом Російської Федерації.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"Не виключено, що прийняте Шевчуком (лідер Придністров'я Євген Шевчук - ред.) рішення про мобілізацію погоджено з Москвою. Декрет Шевчука ідеально вписується в низку провокацій, покликаних дестабілізувати ситуацію в регіоні", - підкреслив експерт.

Політичний аналітик Крістіан Табере, зі свого боку, назвав рішення влади невизнаного Придністров'я "небезпечною грою з вогнем".

За добу бойовики здійснили близько 80 обстрілів сил АТО з танків і мінометів

Попри нещодавню домовленість про відвід танків і артилерії, протягом доби, 21 липня, бойовики здійснили близько 80 мінометних обстрілів сил АТО.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

З танку та мінометів російські терористи обстріляли населений пункт Опитне.

Зі 120-мм мінометів й танків бойовики цілили по позиціях сил АТО поблизу селищ Водяне і Новгородське.

Використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети, російські окупанти провокували бійців сил АТО на вогонь у відповідь практично по всій лінії розмежування.

Це сталося в районах н.п. Мар’їнка, Піски, Опитне, Водяне, Старий Айдар, Новгородське, Красногорівка, Широкіне, Авдіївка, Золоте, Майорськ, Станиця Луганська, Лозове, поблизу Донецького аеропорту.

Станом на 06.00 сьогодні, 22 липня, бойовики продовжують обстріли сил АТО поблизу н.п. Опитне, Піски, Красногорівка. О 03.16 по наших позиціях поблизу Донецького аеропорту зафіксовано обстріл з БМП.

О 05.10 розпочався обстріл позицій поблизу н.п. Березове. Проросійські бандформування застосували проти сил АТО 122-х мм артилерію та 120-мм міномети, які заборонені Мінськими угодами.

Більшість депутатів Франції, що поїдуть до Криму, з партії Саркозі - список

Більшу частину делегації французьких депутатів, що планують здійснити візит до анексованого Росією Криму, представляють партію "Республіканці" Ніколя Саркозі.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

До "Республіканців" належать 8 з 10 членів французької делегації.

Зокрема, до делегації входить Тьєррі Маріані, один з чільних представників партії, який в 2010-2012 роках був міністром та держсекретарм міністерства Франції. Також "Республіканців" представляють Ніколя Дьюк, Клод Гошен, Жак М’ярд, Патрік Вершер, Совьор Гандольфі-Шайт та Марі-Крістін Далло.

Окрім того, до делегації увійшли сенатор з комісії з європейських справ Ів Поццо ді Борго, який представляє Союз демократів і незалежних, та депутат-соціаліст Жером Ламбер.

Тьєррі Маріані заявив, що парламентарі спочатку відвідають Росію, а звідти поїдуть до Криму.

Як зазначається, у Москві французькі депутати планують зустрітися зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним, а в Севастополі та Ялті - з місцевою владою та представниками нацменшин.

"В даний час необхідно підтримувати діалог з нашими російськими друзями. Повинна була відбутися російсько-французька зустріч, яка була скасована у відповідь на санкції щодо Росії. На рівні парламенту діалогу немає майже протягом двох років",  - наголосив Маріані.

Нагадаємо, раніше Саркозі розкритикував нинішнього главу держави Франсуа Олланда за те, що той не приїхав на парад Перемоги до Москви.

Нацгвардія отримала нові безпілотники

Національна гвардія отримала на озброєння нові безпілотники КС-1.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Арсен Аваков.

"Сьогодні вперше в Петрівцях відкрито показали їхню роботу. Кожен бойовий підрозділ Нацгвардії отримає безпілотну розвідку вітчизняних комплексів "Фурія" і кращих іноземних апаратів", - написав міністр.

Бойовики обстріляли з важкої артилерії Троїцьке та влучили у дамбу

У вівторок з боку підконтрольного луганським бойовикам смт Калинового терористи обстріляли село Троїцьке Попаснянського району.

Про це повідомляє Луганська ОДА на своїй сторінці у Facebook.

"Вогонь вівся із 150-міліметрової важкої артилерії, яка, за словами бойовиків, була відведена від лінії зіткнення. Декілька снарядів потрапило в Миронівську дамбу", – сказано у повідомленні.

За висновком фахівців, у випадку зруйнування дамби були б затоплені населені пункти Миронівське Донецької області та Троїцьке Луганської.

У той же час у Станиці Луганській, яка за останній час була найгарячішою точкою, наразі тихо, за виключенням села Болотеного, яке терористи накрили мінометами.

За добу в зоні АТО поранено 5 бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми не маємо втрат, але п'ятеро хлопців було поранено", - сказав Лисенко.

За його словами, це сталося на донецькому напрямку.

Противник стягує сили на ключових ділянках фронту - штаб АТО

Тенденцією останніх днів залишається посилення концентрації живої сили та важкої військової техніки противника на ключових ділянках фронту.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, йдеться, перш за все, про Вуглегірськ, північну частину Горлівки і західні райони Донецька.

"Саме тому на цих рубежах оборони противник постійно здійснює збройні провокації. Водночас на інших ділянках лінії зіткнення ситуація залишається достатньо спокійною", - сказав Лисенко.

"На Луганському напрямку противник здійснив кілька епізодичних збройних провокацій в районі Станиці Луганської, Старого Айдару, Золотого та Троїцького. НЗФ застосовували лише стрілецьку зброю та кулемети – фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано", - сказав він.

На інших рубежах нашої оборони на Луганському напрямку (зокрема, на Бахмутській трасі) перемир’я дотримувалося повною мірою, зазначають в штабі АТО.

На Донеччині загинула жінка, ще 2 мирних поранено - ОДА

За даними Донецької ОДА, за минулу добу в зоні АТО загинула одна жінка.

Про це йдеться у повідомленні на сайті обласної держадміністрації.

"Загинула одна цивільна жінка в с.Опитне", - повідомили там.

Загалом постраждало 9 осіб, з них 7 військових і 2 цивільних. З них поранення отримали дві жінки, мешканки Єнакієвого. Одну з них госпіталізовано в травматологічне відділення центральної міської лікарні Артемівська, інша  знаходиться на амбулаторному лікуванні.

До списку новин