загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Генерал РФ Ленцов, що працював з ОБСЄ і українцями,

тепер керує бойовиками

Російський генерал-полковник Олександр Ленцов, який раніше керував російською групою в Спільному центрі з контролю і координації вогню, нині координує дії бойовиків.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Генштабу Владислав Селезньов.

Ленцов є заступником командувача Сухопутними військами РФ.

"Ленцова зняли з посади в СЦКК ще навесні, він знає всі розташування українських сил, бо був у Спільному центрі. А тепер він неофіційно, в якості "відпускника" перебуває на тій стороні", - сказав Селезньов.

"Керівництво він здійснює з Донецька, але може пересуватися всією підконтрольною бойовикам територією. Це наша оперативна інформація. Наша розвідка ж працює", - сказав Селезньов.

Як відомо до СЦКК входять групи російських і українських військових. СЦКК дуже тісно співпрацює з ОБСЄ у питаннях контролю за порушеннями режиму припинення вогню.

РФ формує черговий "гумконвой" для окупованого Донбасу

МНС Росії приступило до формування 35-й автоколони з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі МНС РФ.

"Чергова, по рахунку 35-а, "гуманітарна" колона формується в Ростовській області на території Донського рятувального центру МНС Росії. Там до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів Росії", - йдеться в повідомленні.

У МНС стверджують, що більшу частину "гуманітарного" вантажу складуть продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності і інші засоби, необхідні для життєзабезпечення населення Донбасу.

Планується, що "гуманітарна колона" вирушить у найближчі дні.

Нагадаємо, Україна пропонує змінити схему доставки російських вантажів таким чином: Київ наполягає на тому, щоб вантажі з Росії доставлялися на Донбас залізницею.

Як відомо, надсиланням "гуманітарних вантажів" в Україну Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур, якими вона ввозиться.

Бойовики посилили обстріл і намагалися прорвати оборону сил АТО

Минула доба в зоні АТО відзначилися найбільшою за останні тижні кількістю обстрілів українських позицій з боку бойовиків.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Біля Донецька близько 18:00 терористи обстріляли український опорний пункт в районі Новгородського з мінометів і стрілецької зброї. Також увечері злочинці двічі били по Авдіївці з 120-мм мінометів, а близько опівночі - з танків.

З 19:00 і майже до 01:00 бойовики застосовували 122-мм артилерію по Красногорівці.

На Артемівському напрямку з 21:40 і до 22:00 бойовики з боку селища Калинове з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" били по українських позиціях в Троїцькому. Також по цьому ж селищу били 120-мм міномети. О 21:45 з "Градів" бойовики обстріляли сили АТО в Розсадках.

На Луганщині з 23:00 до 00:30 терористи 4 рази з мінометів і артилерії калібру 122 мм обстріляли селище Кримське.

В районі Маріуполя близько опівночі бойовики з артилерії і мінометів били по позиціях сил АТО і житловим будівлям в Старогнатівці.

Всього 9 серпня бойовики 127 разів порушили режим припинення вогню.

Після півночі під обстрілами з артилерії і мінометів, заборонених мінськими домовленостями, опинилися Опитне, Водяне, Піски.

Крім того, на Маріупольському напрямку, недалеко від селища Старогнатівка, близько 4:00 ночі до 400 бойовиків, за підтримки 122-мм артилерії, танків, БТРів, стрілецької зброї намагалися прорвати оборону, проте сили АТО відбили атаку.

На Маріупольскому напрямку тривають бої, бойовики відкинуті

На Маріупольському напрямку під Новоласпою сили АТО відкинули бойовиків, тривають позиційні бої.

Про це "Українській правді повідомив речник АТО Анатолій Стельмах", коментуючи повідомлення про те, що 72-а бригада вибила противника з населеного пункту Новоласпа.

"Ми цю заяву не коментуємо. Можу сказати, що там було бойове зіткнення, ми відкинули ворога", - сказав він.

"Там тривають позиційні бої", - додав він.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко написав у своєму Facebook, що сили АТО – 72-а бригада -  вперше з лютого вибили бойовиків з Новоласпи, яку ті вважали своєю.

Бойовики посилили обстріл Луганщини: є загиблі й поранені

У Луганській області за минулу добу через обстріли бойовиків загинув військовий і ще четверо дістали поранень.

Про це у понеділок інформує прес-центр Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Найгарячішими точками були Кримське, Новотошківське та, традиційно, Станиця Луганська.

Так у результаті вечірнього обстрілу з боку с. Донецького (підконтрольне "ЛНР") блокпосту ЗСУ в с. Кримському було смертельно поранено старшину 24-ї окремої механізованої бригади.

У смт Новотошківському в районі 29 блокпосту в результаті обстрілу зі стрілецької зброї отримали поранення 2 військовослужбовці 24-ї бригади. Поранених госпіталізовано, їм надається вся необхідна допомога.

У той же час біля Станиці Луганської боєць 128-ї бригади отримав поранення - підірвався на "розтяжці". У с. Казачому (Станично-Луганський район) на своєму подвір’ї в результаті попадання міни отримала поранення жінка.

"Доба на Луганщині пройшла як ніколи важко. У нас є вбиті та поранені, у тому числі й серед мирних мешканців. Терористи з кожним днем продовжують нарощувати вогневу агресію. Керуючись установками своїх хазяїв "знищити все", вони не зважають на те, куди вони стріляють і навіщо, і тим більше на Мінські домовленості", – наголосив керівник адміністрації Георгій Тука.

РНБО про втрати сил АТО за добу: 1 загиблий, 16 поранених

Противник концентрує сили з метою прориву нашої оборони. У Генштабі відпрацьовано план реагування на провокативні дії.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму коментарі в понеділок.

За його словами, в результаті найбільшої з початку року кількості обстрілів сил АТО за добу один військовий загинув, 16 отримали поранення. Як пізніше уточнив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, ще один боєць зник безвісти.

"Як ми і попереджали, провокація проти місії ОБСЄ була складовою підготовки наступу на наші позиції", - цитує Турчинова його прес-служба.

Секретар РНБО наголосив, що спаливши машини постійних представників місії ОБСЄ та створивши проблему для їх пересування, "ворог після потужної артилерійської підготовки, атакував силами батальйонно-тактичної групи посиленої бронетехнікою, ротний опорний пункт 72 бригади в напрямку Новоласпа-Старогнатівка".

"Наступ та спроби ворога прорвати нашу оборону були зупинені після чого вони були контратаковані силами АТО", - сказав він, додавши, що російсько-терористичні угрупування відступили, зазнавши значних втрат, а українські воїни посунулись вперед до 3 кілометрів, закріпившись на домінуючих висотах.

За словами Турчинова, ситуація в зоні АТО залишається напруженою, "противник веде артилерійський вогонь та концентрує сили з метою прориву нашої оборони на окремих напрямках".

"Враховуючи ситуацію, - нагадав він, - президент України провів оперативну нараду за участю начальника Генштабу, міністра оборони та секретаря РНБО".

"Відпрацьовано план реагування на провокативні дії та спроби прориву оборони російсько-терористичними угрупуваннями", - сказав секретар РНБО, підсумувавши, що міжнародні спостерігачі вже проінформовані щодо активізації військових злочинів з боку російсько-терористичних військ.

В боях під Старогнатівкою загинув один боєць ЗСУ. Бої завершились

Станом на 13:10 всі бої під Старогнатівкою завершені, один боєць ЗСУ  загинув, 9 поранені.

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-служби  Генштабюу Владислав Селезньов.

"Бій завершився, наші військові покращили своє оперативне положення", - сказав він.

"Станом на зараз один боєць 72-ої бригади загинув, 9 отримали поранення. Всім пораненим надали медичну допомогу", - додав він.

"За словами командирів, які перебувають в районі Старогнатівки, задачі по відбиттю атаки виконували підрозділи Збройних сил України", - додав він.

"Добровольчих підрозділів на цій ділянці лінії розмежування немає", - додав Селезньов.

До списку новин