загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Генерал армії США: Росія представляє найбільшу загрозу

для Сполучених штатів

Начальник штабу Армії США генерал Реймонд Одієрно, який йде у відставку, заявив, що Росія представляє найбільшу загрозу для Сполучених Штатів на сьогоднішній день через "складні" військові операції в Україні.

Про це йдеться в повідомленні CNN.

Одієрно вважає, що лише третина сухопутних військ США здатні діяти на такому рівні гібридної війни, яку веде РФ в Україні. Він побоюється, що наступними жертвами російської агресії можуть стати члени НАТО, наприклад, Латвія чи Естонія.

"Вони є більш зрілими, ніж деякі інші наші потенційні супротивники ... Вони продемонстрували значні можливості в Україні, здійснюючи досить складні операції, і як на мене, ми повинні звернути на це увагу", - сказав Одієрно, відповідаючи на запитання CNN про Росію.

Одієрно пояснив, що він стурбований тим, що Росія недооцінює до якої міри партнери НАТО готові захищати латишів і естонців, а прорахунок може призвести до конфлікту. Рішенням, на його думку, було б розширити можливості реагування з метою недопущення будь-якої можливої ​​російської агресії.

"У нас є стримуючий фактор, і я думаю, що ми з цим добре справляємося. У найближчі роки нам слід продовжувати в тому ж дусі, щоб зростала ціна для тих, хто замислюється над проведенням військових операцій в Східній Європі", - зазначив Одієрно.

Раніше із схожою заявою виступив командувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, назвавши Росію серйозною безпековою загрозою в Європі.

Він також заявив, що Путін ще не задовольнив свої амбіції на Донбасі.

Турчинов про ситуацію в АТО: За кількістю обстрілів – це фактично бойові дій

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що різке збільшення бойовиками кількості обстрілів можна вважати, фактично, бойовими діями.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Протягом доби, нашої роботи в зоні АТО, ворог обстріляв українські позиції 153 рази", - повідомив Турчинов.

Він розповів також, що така активізація бойовиків забрала життя двох українських військових, ще 10 отримали поранення.

Турчинов назвав цей день "чорним рекордом" з дня підписання Мінських угод.

"Фактично така інтенсивність ведення вогню відповідає активним бойовим діям", - підкреслив він.

Тимчук: Бойовики перекидають техніку в південному напрямку

Бойовики активізувалися в районі Артемівська, по лінії фронту продовжують перекидати на передову бронетехніку.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, в районі Артемівська бойовики намагалися просунутися ближче до нейтральної смуги.

"Продовжується активізація формувань російсько-терористичних військ на правому фланзі Світлодарськ плацдарму", - написав він про події останньої доби.

"У районі н.п.Гольмовське, Зайцеве, Новолуганське противник, використовуючи щільний мінометний вогонь (82-мм і 120-мм мінометів), неодноразово намагався передовими піхотними групами просунутися в "зеленку" на нейтральній смузі і зблизитися з передовими підрозділами сил АТО на дальність ефективного вогню", - повідомив Тимчук.

"Після нетривалих обстрілів зі стрілецької зброї противник оперативно відходив на вихідні рубежі. Двічі противник на цій ділянці також відкривав вогонь з 152-мм артилерії", - додав він.

Противник продовжує проводити активне перегрупування і перекидання живої сили і бойової техніки.

"На напрямку Новоласпа бойовики закінчили формування двох зведених артилерійських груп (з дивізіон кожна) - всього 22 одиниці 122-мм і 152-мм ствольної артилерії, 8 САУ 2С1 "Гвоздика" і 2С3 "Акація", 8 установок РСЗВ "Град". Одна артгрупа розташована на позиціях південніше Комсомольского, друга розгортається в районі Краснопілля-Кам'янка ", - сказано в повідомленні.

За його словами, також з Донецька на південний напрямок перекинуто зведений мінометний підрозділ: 12 од. 82-мм і 120-мм мінометів.

Тимчук також повідомив, що в район н.п.Саханка перекинуто дві тактичні групи - одна 55-60 чол., Друга 90-100 чол. У складі груп усього 6 одиниць броньованої техніки (в основному БТР-и і МТ-ЛБ), а також кілька джипів і позашляховиків, основна частина бойовиків пересувається на армійських вантажівках.

У район Веселої Гори з боку Луганська перекинута бронегруппа. У її складі танки (принаймні, 2 одиниці з них Т-72) і МТ-ЛБ, всього до 10 од.

Бойовики обстріляли Дзержинськ і Авдіївку, п'ятеро поранених

У ніч на четвер бойовики обстріляли Дзержинськ і Авдіївку Донецької області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник обласної міліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, в Дзержинську осколкові поранення отримали дівчина 1982 року народження та чоловік 1936 року народження.

Внаслідок артобстрілу Авдіївки осколкові поранення отримали жінка 1954 року народження, а також двоє чоловіків – 1960 і 1928 року народження. Крім того, в місті зруйновано будинки, пошкоджені електропроводи; місто знову знеструмлене.

Бойовики підвищили вогневу активність,

здійснивши 152 обстріли сил АТО за добу

Минулої доби, з 18 години і до опівночі, незаконні бандформування суттєво збільшили кількість обстрілів позицій сил АТО із застосуванням практично усіх видів озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"З 20.47 і майже до 10 вечора бойовики 4 рази били з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по українських позиціях неподалік Пісків. По цьому ж селищу, злочинці тричі вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів.

Також, лише вчора ввечері бойовики 5 разів з мінометів 120 калібру і тричі зі 122-міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку. А о 21.40, 22, 22.40 найманці били по селищу Опитне з "Градів", - йдеться у повідомленні.

У районі Маріуполя, з 6 вечора, артилерія противника вела вогонь по наших опорних пунктах у селищах Лебединське, Старогнатівка, Талаківка, Павлополь. Також о 21.20 і 22.10 по Старогнатівці, а о 22.33 по Талаківці окупанти били з "Градів".

На Артемівському напрямку, близько опівночі, бойовики обстріляли наші підрозділи з мінометів, артилерії калібру 152 міліметри, БМП та гранатометів неподалік селища Кірове.

Загалом, минула доба знову відзначилась найбільшою кількістю обстрілів наших позицій за останні тижні.

12 серпня російсько-терористичні війська 152 рази порушили режим припинення вогню. З них більшість - 102 випадки зафіксовано на Донецькому напрямку.

Також слід додати, що лише вчора, вздовж лінії розмежування, противник 20 разів використовував артилерію, 32 – міномети, 15 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 100 – гранатомети і стрілецьку зброю.

  

З Криму на материкову Україну вимушено перемістилося близько 21 тисячі осіб

Станом на 1 серпня 2015 року на території материкової частини України розміщено/проживає 20844 громадянина, які вимушено переселилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Результати моніторингу оприлюднило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Географія найбільш компактного тимчасового проживання кримчан на материковій частині України: Львівська (3233 особи), Одеська (2043 особи), Київська (1217 осіб), Миколаївська (1045 осіб), Харківська (898 осіб) області та місто Київ (4665 осіб).

В липні 2015 року громадяни, які вимушено переміщалися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на материкову частину України в питанні тимчасового свого перебування надали перевагу Миколаївській (78 осіб) та Львівській (56 осіб) областям.

Станом на 1 серпня 2015 року до обласних державних адміністрацій України надійшло 44640 звернень від громадян України, які зареєстровані на тимчасово окупованій території України. 43719 звернень від загальної кількості своєчасно розглянуті і мають позитивний результат.

Переважна більшість звернень, а це 23258, надішли до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України, левова частка яких 18132 розглянуті та вирішені Державною міграційною службою України в Херсонській області, з них 11374 – адміністративні послуги з оформлення, видачі або обміну паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

В розрізі інших звернень громадян 5212 надійшло з питань соціальної допомоги, 4469 з питань освіти, 11701 з питань працевлаштування, медичного обслуговування, забезпечення житлом та інших.

Росія знехтувала санкціями РБ ООН, прийнявши у себе іранського генерала

Російська Федерація порушила санкції Ради Безпеки ООН, прийнявши у себе іранського генерала Касема Сулеймані.

Факт візиту іранського військового діяча до Росії підтвердив під час брифінгу у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

 "Так, ми дотримуємося такої думки", - відповів він на запитання, чи вважають США здійсненим фактом візит Сулеймані до Росії.

Водночас Тонер наголосив, що причини візиту іранського генерала до Росії поки що невідомі. "Ми розслідуємо, що було метою його приїзду та зустрічей та чи не суперечить це санкціям Радбезу ООН", – підкреслив заступник речника Держдепу.

Генерал-майор Касем Сулеймані, командир одного зі спецпідрозділів Вартових ісламської революції, включений у так званий "чорний список" ООН з 15 високопосадових військових та політичних діячів Ірану, яких підозрюють у підтримці тероризму та участі в розробці ядерної програми. Йому заборонено виїзд за межі країни.

Минулого тижня деякі ЗМІ повідомляли, що генерал-майор під час візиту до Росії обговорював поставки зброї особисто з президентом Володимиром Путіним. Втім, офіційного підтвердження цього немає.

 

До списку новин